reklama

Bezlepkova torta


reklama

Dievcata, prosim o radu. Hlavne tie z vas, ktore pecu bezlepkove torty. Kamaratka chce bezlepkovu, ale ja som taku veru nikdy nerobila.. Prosim poradte mi, korpus: vajcia, krystalovy cukor, kypriaci pr.do peciva, rum - a muku nahradim zlatym klasom. A potahovku si robim MMF, teda cukriky, cukor cera kyselina citronova.
Dievcata, prosim, je toto vsetko bezlepkove? Dakujem


reklama


reklama

Pečiem aj bezlepkové torty, robím všetko tak, ako si písala, pozor - kypriaci prášok do pečiva musí byť Dr. Oetker, nie iný!!! Ja mám na bezlepkové torty aj zvlášť misky, metličky, kartu, žehličku. V obrázkoch mám aj bezlepkové torty, jednu aj s receptom, je bez múky, z gaštanového pyré a je úžasná....Nech sa ti darí.

Timea248 dakujem velmi pekne za radu. Aramana ano citala som tie prispevky ale uz mam z toho gulas. Sama neviem ci sa na to dam. Je to pre mna spanielska dedina, kedze v rodine celiatika nemame.
Este raz dakujem.

Alexaa, Pi, 30. 11. 2012 - 08:19

Ja mám teraz pre kamaráta tiež piecť bezlepkovú tortu, tak to tu všetko poctivo študujem. Viete mi prosím poradiť, či K2 je vhodná hmota pre bezlepkovú diétu?!
Inak k tým receptom ma ešte napadlo, že tuším aj v nejakých dvoch číslach časopisu Torty od mamy boli receptíky na bezlepkové torty... Torta

Bea40, Pi, 30. 11. 2012 - 10:06

Dievčatá, sú aj tu tie recepty, ale sa ťažko hľadajú, tak Vám prikladám:
6 bielkov vyšľahať so 6 kopitých lyžíc práškového cukru a 2 kávovými lyžičkami tekutej kyselky alebo citrónovej šťavy do tuhého snehu, potom pridať 6 žĺtkov, 2 kávové lyžičky oleja (slnečnicový), zašľahať a nakoniec pridať 6 kopitých lyžíc múky Schär Mix C (môže byť Promix PK) spolu s 1/2 bal. kypriaceho prášku Dr. Oetker (múku s kypr. práškom preosejeme k našľahanej hmote), premiešať a dať do formy. Táto dávka vyjde do formy priemer 24 cm. Cesto nahrnúť vo forme smerom do stredu, aby sa vytvoril kopček, počas pečenia sa cesto zdvihne, ale po vytiahnutí z rúry klesne, tým sa celý korpus zarovná.
Pečieme na 180 stupňov do zlata, ak by bolo cesto ešte neprepečené, prikryjeme ho alobalom a ešte dopekáme cca 20 min. Upečený korpus je jemný, nadýchaný.

PS: používam korunný práškový cukor alebo považský práškový cukor (tu pozor pozorne prečítať obal, lebo sú dva druhy: so pšeničným škrobom a zemiakovým - dobrý je ten so zemiakovým škrobom)

baruse, Pi, 30. 11. 2012 - 11:16

Ahoj holky. Já budu dělat bezlepkovou dortu asi za 14 dní. korpus: ušlehám sníh, dám do něj cukr moučka, vyšlehám. přidám žloutky a místo mouky dám nastrouhané ořechy. dám péct 180-200 na 15-20 minut. velice jednoduché a dobré. Mrkám

zienky chcem sa spytat, ak sa nahradi muka zlatym klasom, ci sa mnozstvo klasu meni, alebo ostava rovnaky - kolko muky , tolko nahradit klas.dik

Korpus na bezlepkovú tortu

Tento korpus je na formu 18 cm.
3 vajcia
3 kopcovité lyžice mletého cukru
1 dcl oleje
3 lyžice solamyl dr Oetker
1 vanilka pudink dr Oetker
1 prášok do pečiva dr Oetker.
Piecť na 170°C 35-40 minút
Najčastejšie robím tento korpus, ale z dvojitej dávky do formy 26cm a kypriaci prášok tam dávam len jeden na tú dvojnásobnú dávku. Raz som ho robila doma, ani nezistili, že je bez múky. S korpusom sa dobre pracuje, je chuťovo fajn, robila som ho aj s kakaom. Poťahovala som MMF.

veve04, Št, 05. 02. 2015 - 19:10

Prosim ta, aky je postup pri tomto recepte? zltka a bielka zvlast slahat? mohla by si mi to strucne prosim ta popisat? dakujem velmi pekne Zlomené srdce

Alexaa, Po, 03. 12. 2012 - 08:05

Super rady Tlieskam a ešte sa chcem spýtať, či sa môžu použiť gelové farby Wilton Hambím sa Ďakujem Kvietok

mianc, Ut, 10. 09. 2013 - 14:24

prosím Vás hmota smartflex je vhodná na bezlepkovú tortu?
a keby som robila klasické piškotové cesto ale namiesto normálnej múky dám bezlepkovú, bolo by to ok? ďakujem za radu.

Bea40, Ut, 10. 09. 2013 - 14:49

mianc - nemôžeš "bezlepkáčom" použiť smartflex ani velvet - iba WI, PDT, PDTŠ, pravý marcipán, MMF - sú pre nich vhodné

prosím a akú plnku používate do bezlepkovej torty ,ked je len celiakia ...môže sa na poťah použiť želatínovka ??

Bea40, Št, 19. 09. 2013 - 10:24

Silvia11 - keď má iba lepok, kľudne použi: šľahačkovú, jogurtovú, vajíčkovú, pudingovú (iba puding Dr. Oetker)+ maslo, keď použiješ želatínovú poťahovku, pozor na práškový cukor, ktorý použiješ, lebo na trhu sú dva typy cukru v modrom balení: jeden obsahuje zemiakový škrob - ten je dobrý a presne v takom istom obale s obsahom pšeničného škrobu - ten nie - pozri si obal! Slnko

Dakujem Bea 40,je to len celiatik ,teda aspon viem na čo davať pozor SlnkoSlnkoSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama