reklama

"Zavárané" orechy

Pridal/a cinkalu dňa 14. 11. 2012 - 10:29 - Recepty cinkalu
"Zavárané" orechy, Iné recepty, cinkalu

reklama

Môj recept na uskladnenie vlašských orechov. Čítala som tu príspevok o horkých orechoch, tak sa s Vami chcem podeliť o môj "recept" na uskladnenie orechov.

Ingrediencie
  vlašské orechy
  voda
Postup

Vlašské orechy (samozrejme vylúpané bez škrupiniek) nasypeme do zaváraninového pohára (ja používam tie 7 dcl a vojde tam približne 300 - 350 g orechov). Poháre poriadne uzatvoríme.

Na dno väčšieho hrnca položíme papier, poukladáme naň poháre s orechmi a zalejeme vodou asi 1 - 2 cm pod okraj viečka. Sterilizujeme asi 5 minút (t.j. 5 minút vrie voda v hrnci). Necháme vychladnúť a skladujeme ako klasický kompót v špajzi :)

Orechy tak ostanú stále ako čerstvé aj niekoľko rokov. Po otvorení treba spotrebovať celé, prípadne na krátku dobu uschovať v chladničke. Robím to už takto dlho a ešte nikdy mi orechy nezhorkli a nepokazili sa.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 2.7 (3 hlasov)

reklama


reklama

nanaa, St, 14. 11. 2012 - 12:45

prave sa chystam zavarat orechy, bo mam veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelmi vela, dakujem krasne!!!! ÁnoÁnoÁno

Ja som zavárala takto:Dala som orechy do zaváraninových pohárov bez viečka dala do mikrovlnky na 1 a pol minúty na najvyšší stupeň, hneď som zaviečkovala a otočila hore dnom. Viečka sa zatiahnu, tiež vydržia dlho.

dadika, St, 14. 11. 2012 - 21:07

veľmi zaujímavé PrekvapenieÁno
Ja orechy uskladňujem v mrazničke a nič sa im zatiaľ nestalo Úsmev

cinkalu, St, 14. 11. 2012 - 23:04

samozrejme, že sa to dá aj takto :) ale musíš mať veľkú mrazničku, čo ja nemám :)

takto mám orechy uskladnené už roky, kedysi som to videla v Receptári, je to super, otvoriť a nasypať na váhu Áno

prave som dozavarala orechy a po par minutach som si vsimla, ze mam mierne oresene pohare zvoutra. co s tym? mam to vsetko pootvarat a urobit odznova??? Plačem

ja som to skúsila prvý krát a som zvedavá na kvalitu mám aj vmrazničke zamrazené aj to som robila prvý krát a aj v 5litrovom pohári som zvedavá najprv použijem tie na pečenie ktoré sú uskladnené bez konzervantov v poháry dúfam že mi po roku nezhorkli..Teším sa na pečenie..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama