reklama

gastanova torta-chyba v recepte alebo chyba nie aka surovina


reklama

prosim vas nemate niekto doma nahodou tento recept?dneska som ho robila a cely korpus som musela vyhodit do kosa.cely sa mi rozpadol.najhorsie je na tom ked si od niekoho vypytate recept namiesto toho aby povedal ze neda radsej da a naschval ho napise zle.zbytocne vyhodene suroviny.gastanova torta-4 zltky,1 cele vajce,28dkg praskoveho cukru,1 vanilka toto vsetko vymiesat.pridat-25dkg uvarenych horucich zemiakov,7dkg mletych orechov,5dkg struhanky,4 bielky-sneh vyliat do formy vymastenej a vysypanej struhankou,piect.
krem.4pl kopcovite praskov.cukru,4pl rozpusteneho masla,25dkg uvarenych horucich pretlacenych zemiakov,5 dkg mletych orechov,1 vanilka,rum podla chuti.pre zlepsenie chuti pridat gastanove pyre staci polovicu kocky.

ak to bude niekomu vadit ze som to tu dala hned to vymazem.dakujem.


reklama


reklama

nevyznám sa v recepte, ale zarážajú ma dve veci: horúce zemiaky do piškóty a zemiaky do plnky.... Hm, ak to tak má byť, v pohode...len sa čudujem Prekvapenie

bobrík, St, 17. 10. 2012 - 14:17

tak ja som už počula o takýchto receptoch... len sa tiež čudujem, prečo horúce PrekvapeniePrekvapenie a ked tak čítam .... a čo má vlastne tú tortu držať, orechov máličko, strúhanky trošku.....nejaká múka nič ??? Podľa mňa by tam mala ísť ešte múka. Tlieskam

Tiez sa mi zda malo pevny korpus, zo zemiakov, mozno, hmm... zarazilo ma, ze do GASTANOVEJ torty ide iba polovica kocky gastanoveho pyre... na zlepsenie chuti Chichocem sa ... zvlastny recept, hmmm

..presne aj toto ma napadlo...že gaštanová torta a vlastne tam ani nemusí ísť gašt.pyré...

Ja robím gaštanové torty,ale tento recept,to teda neviem.Ja by som do toho nešla.

dakujem bobrik da sa pouzit aj to asi tam naozaj chybala muka diky

Ja robím len pre rodinu gaštanovú tortu, môj recept je kakaový korpus z 8-9 vajec (podľa veľkosti)rozdeliť na 3 pláty, potrieť ich pikantným lekvárom, nasledovná plnka: 3 žĺtka a 80 g kr. cukru vyšľahať nad parou, nechať vychladnúť. Potom pridať 450 g gaštanového pyré (strúhané alebo prepasírované cez sitko) 4 PL rumu (pozor na metylalkohol Úsmev )a nakoniec 2,5 dl smotany 33% vyšľahať a opatrne primiešať. Boky a vrch torty vyzdobiť šľahačkou, zvyšným gaštanovým pyré a strúhanou čokoládou.

ja som robila gastanovu tortu a tam som pouzila asi az 3 gastanove pyre aj korpus je z pyre aj plnka je z pyre ak by si chcela tak napisem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama