reklama

Plnené "črpáky" + recept.

Pridal/a Irma dňa 07. 04. 2010 - 14:34 - Recepty Irma
Plnené "črpáky" + recept., Recepty na slané pečivo a koláče, Irma

reklama

Slaná netradičná pochúťka.

Ingrediencie
  parenica údená
  nátierka pikantná
  petržlenová vňať
Postup

Pareničke zrežem v primeranej hrúbke vrch aj spodok. Zostane mi stred, prerežem "šnúrku" s ktorou je zviazaná. Odtočím si z nej toľko, aby pri opätovnom zložení (vonkajší plášť) sa prekrývala cca 1cm. Tam ju odrežem.

Zo zostatku vnútornej parenice si odrežem primeranú dlžku aj šírku na uško, ktoré na koncoch "ztenčím" Spodok "črpáka" uložím na tácku. Na ňu postavím presne "obvod", ktorý sa prekrýva. Naplním pikantnou pomazánkou dosť vysoko.

Jeden koniec "uška" zastoknej medzi spodok a plášť a druhý do pomazánky. Hore na pomazánku šikmo uložím vrchnú časť a nakoniec ešte prizdobím kúskom petržlenovej vňate. Keď ich potrebujem viac, tak si vyberám rovnako veľké a rovnako vyúdené.

Podľa potreby si plnky mením, či už pridaním šunky, syra... Všetko to záleží s čím všetkým je uložená na jednej tácke a k čomu sa to bude celé podávať

Celkový čas
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama