reklama

Cheescake

Pridal/a Mischell dňa 11. 09. 2012 - 07:55 - Recepty Mischell
Cheescake, Recepty na koláče, Mischell

reklama

Výborný koláčik s mascarpone a tvarohom.

Ingrediencie
150 gramov maslové sušienky
125 gramov maslo
3 kusy vajce
500 gramov mascarpone
500 gramov tvaroh jemný
3 kusy vanilkový cukor
Postup

Keksy rozdrviť takmer na prach, vymiešať s maslom na cesto. Maslo môžeme roztopiť a tak spojiť s keksami. Z vymiesenej hmoty vytvoríme na spodku formy cesto (ja to robím ako tortu, takže dávam do okrúhlej tortovej formy). Do formy dávam papier na pečenie, lebo niektoré keksy sa môžu prilepiť.

Mascarpone, tvaroh a vajíčka zmiešame mixérom dokopy a vytvoríme z toho krém, osladíme vanilkovým cukrom. Treba miešať kým sa cukor v kréme nerozpustí. Nalejeme, ak je hustejší natrieme na cesto. (hustota a maslovosť krému po upečení záleží od toho aký tvaroh sa použije).

Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút na 220°C a cca 20 minút na 110°C, resp. podľa potreby. Po upečení je dobré nechať tak deň odležať v chlade, ale dá sa jesť aj za 30 min. V lete môžeme dať na vrch maliny, čučoriedky, jahody alebo iné ovocie a zaliať tenkou vrstvou želatíny.

 

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Tak práve ju pečiem. Môžem sa ťa spýtať aké keksy používaš? mne sa to cesto zdalo strašne riedke a to som dala asi 200 g keksov. Inak cukru som tam dala asi 2 krát toľko. Dúfam, že sa to aspoň trocha podarí.

My máme radi karamelové, takže karamelové sušienky, ale robila som už aj s maslovými... a treba si to prispôsobiť, ja tiež keksov pridávam, niekedy aj 250g, aby to bolo hustejšie... a cukor samozrejme tiež treba pridať, keď chce niekto sladšie... Úsmev

Evita83, Ut, 18. 09. 2012 - 09:30

TlieskamTlieskamTlieskam Ja milujem cheesecake, len ho nerobim, lebo by som ho zjedla cely sama... a to si nemozem dovolit. Chichocem saChichocem sa No dakujeme za receptik! TlieskamKvietokTlieskamKvietokTlieskamKvietokTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama