reklama

Aká plnka? - orechový korpus


reklama

Ahojte, poraďte mi aká plnka je vhodná do torty s orechovým korpusom? Chcela som skúsiť trasený vanilkový krém s malinami (mrazenými) alebo marhulami, ale nemám to vyskúšané. Poprípade dajte nejaký recept prosím. Tortu mám plniť dnes večer a je to pre známu.


reklama


reklama

U nás nie je veľmi v kurze ovocie do plnky, tak k orechovému korpusu dávam falošný parížsky, vanilkový, alebo karamelový. Ten posledný mi tam ani veľmi nepasoval ale všetci tortu chválili, asi koľko ľudí toľko chutí.

ja by som dala karamelový alebo čokoládový, parížsky či falošný parížsky, ale ten trasený mi s orechami velmi nepasuje, ale to je podla mojej chuti. Úsmev

Katie, Št, 26. 07. 2012 - 14:48

ja dávam čokoládový, alebo falošný parížsky poprípade vanilkový...držím prsty Úsmev

Liada, Št, 26. 07. 2012 - 14:51

Orechovy korpus som davala s karamelovou plnkou s bananmi. Mal uspech, aj mne tato kombinacia chutila. Ale aj cokoladovy by mi k tomu isiel. Ten traseny si velmi neviem k tomu predstavit, ale neskusala som, tak neviem posudit.

A ten parížsky, čitala som recept 250ml slahačka33% a 1 čokoládka gaštany, nechať v hrnci zovrieť (má to byť nad parou alebo priamo na platni?) Nejde tam už žiadny stužovač, ani cukor? A môže sa to vyšlahať na krém aj hodinu po zovretí? Zatial som vždy robila trasený, ten je jednoduchý.

dadika, Št, 26. 07. 2012 - 15:01

Základ na takýto krém by si si mala pripraviť deň vopred + do chladničky po vychladnutí a na druhý deň šľahať. To už asi nestíhaš. Tak skús trasený s čokoládovým CrémOlé a bez ovocia aby vynikla chuť čoko+orechový korpus Úsmev

Áno no ok, ved skusim ten parizsky a ak sa nepodari, tak rýchlo spravím puding ole (čo dám ale namiesto štavy z vocia? aby bol pomer Ole 250ml smotana + 100 sťava)

Mozes dat aj stavu z jahodoveho kompotu alebo z ineho Mrkám
...neviem, ten parizsky ja davam teda viacej cokoladky, robim z rastlinnej alebo zivocisnej slahacky a na asi 26cm formu davam pol litra slahacky a aspon 250-300g cokolady, ale nie varovej, pravej aspon 70%-nej...najlepsie ozaj vecer pred plnenim rozpustit cokoladku v slahacke, nemusis to ani prevarat, ak mas trvanlivu alebo rastlinnu...a aspon po 10-12 hodinach naslahat...mnaaaam...

A k orechovemu korpusu robim orechovo-cokoladovy krem s rumom a dzemom, je jednoduchy a chuti vyborne... Áno Tu je:

1dcl vody
150g kryst.cukru
150g mletych orieskov
150g cokolady
rum podla chuti
300g masla

Vodu zovriet, rozpustit cukor, rozpustit cokoladu, pridat oriesky, chvilu povarit, vychladit, kvapnut rum a vymiesat s maslom.

Nech sa podari Úsmev

ja som robila parížsky aj v jeden den, čokoládu so smotanou som nechala vychladnut a potom šupla do mrazničky na cca hodku, kým nebol úplne chladný ale nie mrazený Chichocem sa a potom normálne vyšlahala Pohoda

apsara, Št, 26. 07. 2012 - 16:06

ja davam čokoládovy alebo karamelovy s mandlovymii lupienkami - absolutne perfektna kombinácia

Urob karamelovy a daj miesto dzemu maliny.Uvidis ten uspech. MrkámSlnko

Ja som dávala karamelový, kávový, parížsky. Všetky mne osobne chutili, ale najviac s kávovým krémom. Nech sa darí. Mrkám

Ak sa ti parižák náááhodou nevydarí, čo by sa nemal, tak sprav trasnený s čokoládovým Olé a jahodami. Aj ten baby chválili a čokoládová chuť sa mi k orechovému korpusu viacej hodí ÁnoÁnoÁno

ja som tu na tejto stránke objavila úžasný čokoládový krém, tuším od Petuldy33 (díky Petulda33 je skvelý), 500 ml šľahačky privedieš do varu, odstavíš z ohňa, pridáš 1PL cukru, 1PL medu 50 g masla a 300 -400 g čokolády, v tej horúcej šľahačke všetko rozpustíš, a len ľahko prešľaháš aby sa to všetko spojilo, krém ako chladne tak hustne. Je výborný a hodí sa ku orechovému korpusu. Ak rada robíš trasený tak skús, 250 Ml šľahačky vyšľahať s 2PL cukru, do toho zašľahať 250g tvarohu, čokoládové Olé a tekuté Granko a máš tiež skvelý čokoládový krém, a tvaroh sa dá nahradiť aj kyslou smotanou ale tej stačí potom menej. Nech sa darí

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama