Lahodná chuť jemná,konzistencia,kulinársky chutový zážitok
Korpus: | ||
4 | kusy | vajce |
120 | gramov | maslo |
120 | gramov | práškový cukor |
1 | polievková lyžica | kakao |
150 | gramov | čokoláda |
150 | gramov | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
30 | gramov | mleté mandle |
2 | polievkové lyžice | citrónová šťava |
Zálievka: | ||
1 | deciliter | vaječný likér |
1⁄2 | deciliter | rum |
Krém: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
450 | millilitrov | mlieko plnotučné |
2 | kusy | vanilkový cukor |
2 | kusy | vajce |
2 | balíky | Zlatý klas |
100 | gramov | biela čokoláda |
120 | gramov | práškový cukor |
120 | gramov | maslo |
1 | balík | želatínový stužovač |
marhuľový džem |
Korpus: 4vajcia, 120gr,masla,120gr pr.cukru,1lyžica kakaa,150gr rozpustenej čokolády,/várovej/150gr.pol.múky, 1pl.pr.do peč., 30gr. pomletých mandlí, 2lyžice limetovej šťavy /može biť aj citronová/ marhulový džem na potretie, 1dl vaječný likér a pol dcl rumu na zálievku.
Krém: 250ml.smotany na šlahanie, /v recepte je až 700ml,z dalo sa mi to moc silné a hlavne drahé, tak som nahradila ostatnú smotanu, 3,5 percentným mliekom a bolo to super/ 450ml tučného mlieka/3,5%/, 2 vanilky, 2celé vajcia, 2zlaté klasy, 100gr.rozpustenej bielej čokolády, 120gr.pr.cukru, 120gr.maslo,1 želatínový stužovač DR.Oetker,/alebo 4plátky želatíny.
Postup
Cesto: Žltky, maslo a pr.cukor spolu vymiešame. Pridáme preosiate kakao, vychl.čokoládu, múku, pr.do.peč. a pomleté mandle, limetkovú štavu a postupne primiešame vyšlahaný tuhý sneh. Vylejeme do formy na papier a pomaly pečieme pri 170 stupnoch asi 45-50min. Korpus nesmie byť vysušený, trochu vlhší/vyskúšajte po upečení skúšku so špajdlov,ak sa v strede nenalepí na špajdlu cesto vyberáme. Ešte horúce popicháme celú tortičku špajdlov a polejeme celú tortu vaječným likérom pomiešaným s rumom.
Vychladnutý natrieme marhulovým lekvárom, silnejšou vrstvou.
Plnka: Nad parou vyšlaháme 2 celé vajcia a asi 60gr pr.cukru s celého množstva. Odstavíme a necháme chladiť. V smotane a mlieku rozmiešame zl.klas, otastný cukor a vanilky. Uvaríme na puding. Do horúceho pudingu dáme bielu čokoládu rozpustiť a zamiešať. Pomaly puding po vychladnutí spájame s maslom./bála som sa že je tam málo masla a že sa to zrazí, ale pekne to držalo asi to urobil tuk v tej čokoláde/potom zlahka primiešame vajcia šlahané nad parou a na koniec želatínu ,alebo v mojom prípade želatínový stužovač.Touto masou natrieme celú tortu aj boky.POmáhala som si bokom formy,aby mi to nestekalo, ale ked to už začalo tuhnúť ,tak to išlo. Dáme stuhnúť do chladu. Asi po hodine natrieme horúcou čokoládou a ozdobíme hoblinkami]
Je to úžasná torta.Taká pre mlsné jazýčky. Prajem vám kulinársky zážitok.
Ďalšie recepty
určite vyskušam dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vďaka,určite vyskúšam,vyzerá super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Magduška dakujem zo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam,vyzera dobre,urcite vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
táto torta je super , tiež som ju robila. môžem len odporúčať
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ke linka vypadá to suprovo - vyskúšame))) mňam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz sa na nu tesim, zajtra ju spravim.
dakujeme za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super ... ja som neodolala a uz sa chladi zajtra budeme papat ...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivik teším sa.Som zvedavá čo na nu povieš.Já som ju už zblajzla.Zostal mi po oslave ešte kúsok,ale som ju musela
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keli,si poklad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kelinka vyzerá to úžasne musím aj ja vyskúšať,sme mlsná rodinka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzera bozsky lakavo, mnam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
je fantastická
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
v nedelu som robila ...sama sebe si - k meninam a musim povedat, ze je fantastickaaaaa, vdaka za recept keli
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jej prave som objavila receptik, zaujal ma nazov, tak asi tentokrat na valentina nahradim ozdobovanu torticku takouto, dakujem za napad
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nepekávam často, ale čo to som už upiekla. Skúsila som túto tortičku, nie je zlá, len chcem poradiť pár vecí. Prvá vec je, že sa mi upečený korpus hodne drobil - kde som urobila chybu? A potom, je nutné dávať želatínový stužovač? Konzistencia plnky sa mi vcelku zdala, prišlo mi to zbytočné, ale opravte ma, ak sa mýlim. Chuťovo výborná, nie presladená ako väčšina tôrt, pýtalo by sa mi tam ešte ovocie, resp. banány by nám tam pasovali. Ďakujem za prípadné rady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím že keby si tam nedala stužovač tak ten krém je riedky,pretože je tam málo masla.Stužovač robí krém nadýchaný a spevnuje ho.Kde si urobila chybu v korpuse neviem,lebo neviem ako si to robila.Ja som bola spokojná aj moja sestra ho skúšala mne sa nedrobil ani jej a mala som len dobré ohlasy.Mám pocit že si ten korpus piekla prudko a velmi sa ti vysušil.Já som upozornila že nesmie biť vysušený,možno tam je chyba.To ovocie bi mohlo asi biť,záleží na vašej chuti a fantázii sa medze nekladú.Já dokonca tento krém už dávam aj do klasickej torty a kombinujem ho s čokoládovým.Je to fanstické treba skúsiť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pri ceste som si aj myslela, že by to mohlo byť prudkým pečením, alebo aj zbytočne dlhým, ja som panikár, a vždy sa bojím, aby to bolo upečené, nie surové. Ale krém sa mi zdal dosť tuhý aj bez stužovača, predsalen, tie 2 zlaté klasy spravia svoje. Musím skúsiť zas, nech vychytám chyby, ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dlho som sa na nu chystala a uz ju mame za sebou.. tiez keby som ju robila nabuduce, tak si par veci prisposobim. korpus sa sice jemne drobil, ale kedze sa s nim nemanipuluje az pri servirovni, tak to vobec nevadilo. ked som chutnala krem tak som si myslela, ze to bude priiiserne sladke, ale nakoniec to nebolo take hrozne, asi ten alkohol to spravil, ale aj tak by som menej sladila(som skor na take svieze lahke kremy). a tiez som vahala s tou zelatinou, ale zase to pekne drzi tvar. urcite by som to vsak nabuduce urobila tak, ze puding by som uvarila v mlieku a pridala by som do vychladnuteho vyslahanu slahacku, teraz mi pripominal babkin krem do kremesov, taky lepkavy na moj vkus (mozno to spravila ta cokolada), ale niekto to tak ma rad.skor som si myslela, ze konzistenciou to bude taky jemny puding (asi ako tie "vodove" v kelimkoch z obchodu-som to ale barbar ). ale chutovo bola 1* a zaprasilo sa po nej
ps: ked postoji take 2-3 hodky pri izbovej teplote, tak ten krem trochu zmakne, ale aj tak trosku lepi, ale je to o moc lepsie, ako ked je zachladena (myslela som, ze chladena bude taka osviezujuca, ale prave naopak)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robila som ju a moja dcera povedala,ze to je najlepsia torta aku kedy jedla.prave kvoli tomu vajcovemu konaku,ze nabuduce tam mam pridat a to uz teraz blabotala.ona mi totizto vzdy vajcovy konak vypije ked mi ostane.......ale torticka je ozaj suprova Magduska diky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
magduska,pises,ze ho davas aj do klasickej torty a prekladas cok.?aj ju potom potahujes?skusim.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
pod poťah dávam falošný paríž.Skús je to mnami
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vcera som skusila tuto torticku a je vynikajuca. Namiesto vajecneho likeru a rumu som korpus pokvapkala Baileysom a kedze sa krem zdal malo sladky, tak som trosku Baileysu dala aj tam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahojte, v kaviarni knihkupectva panta rei som jedla skvelu tortu cookies. nepozna na to niekto recept? velmi by ma to potesilo...dakujem:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzerá dobre.Ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslíte, žeby som tú plnku mohla spraviť aj bez tých vajec vyšľahaných nad parou?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dobrý večer, dnes som robila túto úžasnú tortičku a je fakt božská :) dakujem za krásny receptík :))
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
som rada že sa páčil,prajem dobrú chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tortička je skvelá! ( y) , ako Sacher s krémom.
Robievam podobné krémy, no ak používam aj zlatý klas, vajcia dávam do pudingu. Je to rýchlejšie a mám istotu, že vajcia sú presterilizované.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vyzera super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
fajnový receptík,ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Děkuji Magduška,ten bude fantastický!Už se těším,jsi zlatá! Jarmila