reklama

Dobošové rezy

Pridal/a Zdenci dňa 04. 09. 2010 - 18:42 - Recepty Zdenci
Dobošové rezy, Recepty na zákusky, Zdenci

Zdenci | Dobošové rezy


reklama

Tento recept na dobošové rezy používam stále a chutí naozaj skvelo.

Ingrediencie
Korpusy:
350 gramov hladká múka
400 gramov polohrubá múka
300 gramov práškový cukor
50 gramov maslo
3 kusy vajce
1 1⁄2 balíky prášok do pečiva
150 millilitrov mlieko
Krém:
1 liter mlieko
3 balíky Zlatý klas
2 balíky vanilkový cukor
500 gramov maslo
2 kusy žĺtok
200 gramov práškový cukor
1⁄2 balík kakao
Poleva:
150 gramov čokoláda na varenie
  trocha Cera
Postup

Korpusy:  Z múky, práškového cukru, masla, prášku do pečiva, vajec a mlieka vymiesime cesto.  Rozdelíme na 5 rovnakých častí. Vyvaľkáme a pečieme na plechu z opačnej strany na papieri na pečenie. Cesto je tenké preto pečieme krátko.

Krém:  Z mlieka, zlatého klasu, žltok a vanilkového cukru uvaríme puding a necháme vychladnúť. Vyšľaháme maslo izbovej teploty s práškovým cukrom, pridáme kakao a po častiach vychladnutý puding.

Plnenie: Pripravným krémom plníme postupne jednotlivé pláty, kým všetky neminieme.

Poleva: 150 g čokolády na varenie a Cera. Nad parou rozpustíme čokoládu s cerou a rozotrieme na vrch koláča.

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 4 (10 hlasov)

reklama


reklama

keli62, So, 04. 09. 2010 - 22:57

aj ja ich robím často sú vážne skvelé ,ja dobošku inak nemusím ale túto zblajznem Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk je fantastickáBozkávam

Emily76, Ne, 05. 09. 2010 - 09:22

Perfektný recept. Ale chcela by som sa opýtať. Keď potrebujem dobošku na piatok. Kedy mám upiecť cestá a kedy ich naplniť? Nie je to tak ako u medových, že radšej skôr aby zmäzkli? Ďakujem

batiwa, Ne, 05. 09. 2010 - 15:12

no ja mam velmi dobry receptik na dobošku cukor kr 270g muka pol hruba 400g vajicka 15ks bielka s cukrom do tuha potom zašlaham žltka a na koniec zamiešam muku na stôl si rozložim 6 papierou a varechou rovnomerne nadavkujem stierkou roztrem a peciem ceto musim sledovat ked žačne hnednut ukladam ho na seba ono tak zvlhne a je take mekucke plnim na cesto natrem plnku na polnku dam cesto s papierom a pomali stahujem takto to opakujemTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama