reklama

Rezy Kinder pingui

Pridal/a Mariolka dňa 21. 05. 2012 - 18:38 - Recepty Mariolka
Rezy Kinder pingui, Recepty na zákusky, Mariolka

reklama

Ľahučký zákusok, obľúbený nielen deťmi :-)

Ingrediencie
500 millilitrov šľahačková smotana
200 gramov kryštálový cukor
200 gramov kryštálový cukor
200 gramov kryštálový cukor
80 gramov Cera
200 gramov kryštálový cukor
250 gramov čokoláda na varenie
1 balík želatína
375 millilitrov mlieko
300 millilitrov smotana na varenie
8 kusy vajce
1 balík vanilkový cukor
200 gramov kryštálový cukor
40 gramov kakao
1 čajová lyžička perníkové korenie
300 gramov hladká múka
1 balík prášok do pečiva
80 gramov maslo rozpustené
6 polievkové lyžice voda
200 gramov kryštálový cukor
Postup

Korpus:

Všetky ingrediencie na korpus rozdeliť na polovicu a upiecť dva korpusy na papieri na pečenie /žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...

Plnka:

Pôvodne tam malo ísť až 800 ml smotany na šľahanie a to sa mi zdala riadna pecka, tak som si to takto nehradila a v pohode/ Suroviny na plnku rozdeliť na polovicu. Mlieko dať variť s oboma cukrami, aby sa rozpustili, želatínu namočiť v časti smotany na varenie, zvyšok smotany vmiešať k mlieku a keď trochu ochladne, vmiešať želatínu a nechať rozpustiť. Smotanu na šľahanie vyšľahať dotuha a potom zľahka vmiešať mliečnu zmes so želatínou.

Jeden korpus dáme do hlbšieho plechu, natrieme prvú polovicu plnky, dáme nakrátko do chladničky /mne stačilo 15 minút a mám ju nastavenú na 3 stupeň/, keď zatuhne, vyliať polovicu mierne vychladnutej čokolády, znovu dať do chladničky. Medzitým si pripraviť druhú polovicu plnky, ktorá sa naleje na čokoládu, prikryje sa druhým plátom, poleje zvyšnou čokoládou.

Doplňujúce poznámky

Potom stačí 2 - 3 hodinky nechať v chladničke a hotovo. Na prvý pohľad prácne, ale dá sa zvládnuť v pohode a pri krájaní to ide ľahučko

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

nanaa, Po, 21. 05. 2012 - 19:32

ty si pokladik, dakujeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

a chuti to aspon podobne?lebo to vyzera super TlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazyk a zienky ja mam recepty na kinder bueno, kinder mliecny rez,snickers atd..ak mate zaujem dam ich sem,odskusane mam,jedla som ich!zajtra vam napisem co este mam a dam sem co budete chciet

ahoj môžeš dať aj kinder bueno aj snickers budem rada a chcem sa opytať tu želatinu aku praškovu

ja dávam práškovú /na obale sú nakreslené také farebné kocky/ - s tou sa mi robí najlepšie, ale každý si môže dať podľa seba, aké má skúsenosti Mrkám

Dík za receptík... vytlačený a už aj upečený (s maličkou obmenou - bezlepkový)... Úsmev

emila, So, 26. 05. 2012 - 19:21

Mariolka tak tej smotany v originalnom recepte 800 ml? A vsetko ostatne rovnako ci aj nieco ostatne si delila?
Petulda33 samozrejme ze napis, nemusis sa ani pytat Chichocem sa
Stefanie ako si robila ten bezlepkovy? Mas specialnu muku alebo si dala maizenu?
Vela otazok ze? ÚsmevÚsmev

Ja som dala tých 800 ml rastlinnej šľahačky... a dala som špeciálnu múku od Scharu - Mix C... a mňamkový je... Úsmev Len viem, že nabudúce musím dať menej čokolády do stredu... alebo ju dať tak ako je v zmrzke Vienete... vyskušam, uvidím... Úsmev

V pôvodnom bolo 800 ml smotany na šľahanie, ale ako píše stefanie, môže byť aj rastlinná alebo časť nahraď tak ako ja smotanou na varenie Mrkám a ostatné tak ako v recepte...

Ahoj moja ja mam dotaz je tam napisane žĺtka vyšľahať s cukrom, pridať vodu, maslo a zľahka nastriedačku vmiešať múku zmiešanú s kypriacim práškom, perníkovým korením a kakaom...na striedacku s cim? S bielkami? Alebo je to korpus bez bielkou??? este sa chcem spitat mozem pouzit aj platkovu zelatinu? Ak ano kolko platkou??? Dakujem Bozkávam

Ahoj, tahamanka...takže pekne po poriadku: Bielka najskôr dotuha vyšľaháš /moja chyba- nenapísala som Mlčím/, a tú múku /zmiešanú s ostatnými ingredienciami/ nastriedačku s bielkami vmiešaš k žĺtkovej zmesi... Plátkovú môžeš pokojne použiť - jedno balenie...

Dakujem ti velmi pekne za odpoved Bozkávam Ale mam este otazocku vies ja nezijem na SK a tak neviem kolko je tych platkou v balicku ja mam taku skatulku a tam mam platky tak to mi bude asi ten jeden platok stacit vsak?

Myslím, že 6 plátkov by mohlo aj postačiť Mrkám, pretože 1 kávová lyžička práškovej želatíny sú si 3 g a to nahradí jeden plátok. Balíček želatíny má 20 g tak aspoň tých 6 plátkov by som dala...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama