reklama

recept na punčovú tortu


reklama

Chcela som sa opátať, ako robíte punčovú tortu? lebo vyskúšala som tu zo stránky už asi 3 recepty a stále to nie je to, čo hľadám... a čo hľadám???? mne chutí punčová, keď nie taká sladká, ale akoby s ovocnou príchuťou, taká kyselkavá...len vždy mi z toho vyjde niečo iné... kto z vás robí takú punčovú tortu???? čo do nej pridať, aby bola taká dobručká, viac ovocná ako sladká??? je to nejakým sirupom, alebo džemom alebo esenciou??? a ak, tak ktorú konkrétne používate???
ďakujem za všetky tipy a rady....


reklama


reklama

puncak

4 vejce,4lzice krystal cukr,4lzice polohrube mouky,3lzice vody,pul prdopec,,nejdriv vysleham bilky s cukrem potom pridam ostatni toto cele 2krat

7vajec,500ml praskovy cukr,250g hery,500ml polohr.mouky,1prdopec,

vyslehat zloutky s maslem a cukrem pridat vyslehane bilky plus mouka s prdopec,

500ml ovocneho sirupu,100ml rumu,

pikantni marmelada

postup na ulozeni psat nebudu snad to zmaknes plat,marmelada maslovy korpus ten pecu na hlubokem plechu,propichat polit sirupem,marmelada,druhy plat a poleva je vynikajici jiny nepecu... Bozkávam

marta02, Št, 14. 06. 2012 - 17:39

Ak chceš mať kyselkavú náplň a aj chuť ovocia, tak ja dávam do stredu medzi dva piškótové pláty takúto zmes: piškótu rozmrvím, pridám marhuľový kompót a prilievam podľa potreby šťavu z marhuľového kompótu, pridám punčovú arómu a trošku rumu.Predtým ako natriem na spodný plát malinový lekvár, tak ho pokvapkám šťavou z marhúľ, alebo si môžeš poliať rozvarom podľa seba. Vyskúšaj, možno ti bude chutiť.... TlieskamKvietok

upeč si 4 piškoty, každú z 6 vajec /6 lyžíc cukru, 6 lyžíc múky/
Spodnú natri marmeládou - nie džemom. Druhý plát natri marmeládou a zalej šťavou zloženou z 1,5 dcl sirupu /nejaký dobrý - lesná zmes, super hustý/ a 1,5dcl rumu. To isté urob aj s tretím plátom. Štvrtý už iba polož na vrch a niečim to zaťaž /nemusí byť veľa, tak primerane/a nechaj to postáť min. 12 hodín. Potom na to natri polevu. Je to starý recept, ale chutný.

Korona, Št, 14. 06. 2012 - 19:40

...ja robím zálievku podľa mojej kamošky: pomarančový sunquick rozriedim vodou, ochutím rumom a pridám citronovú šťavu podľa chuti - táto zálievka je veľmi dobrá, ten citron tam urobí veľmi dobrú chuť. Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Majenka, Št, 14. 06. 2012 - 20:49

... ak môžem aj ja poradiť, tak si upečiem piškótu jednu z 8vajec a druhú zo 4vajec. Tak ako robí inklasik, ale múka musí byť hladká, lebo keď dáš polohrubú tak sa budú rozpadať. 1. piškótu z 8vajec prerežem na polovicu a obidve polovice natriem marmeládou a jednu polovicu uložím na plech alebo podložku. 2. piškótu rozrežem pozdĺžne na dve časti a každú časť na pásiky cca 4-5cm široké. medzitým si uvarím sirup z: 1/2l vody a 1/2kg cukru keď to vychladne nalejem tam ešte punčovú arómu ( výrobca Velká Lomnica) ostatné sú také horkastejšie... No ake´d mám toto všetko nachystané tak začnem plniť a to tak, že striedavo beriem z tých pásikov ( šachovnica)namáčam v sirupe a kladiem na tú piškótu čo je na podložke, ke´d to mám urobené tak zafarbím na červeno zvyšný sirup a namáčam ostatné pásiky. Potom už len zakryjem druhou polovicou piškóty a zaťažím. Viem že som to popísala asi zložito Mlčím ale presne tak ako to robím ja ..sú šťavnaté a obľubujú ich všetci aj teraz som robila pre Matulka, lebo moje sú vraj lepšie Hambím sa tak neviem... tieto sú ako z cukrárni... Ozaj a vrch polejem fondánovou polevou... Dúfam, že som pomohla.. Úsmev

Sigetka, Št, 14. 06. 2012 - 22:20

No pridám sa aj ja, lebo keď má byť punčový, tak nech je punčový. Robievam tri pláty, 2x zo 4 vajec na plytký plech a jeden zo šiestich vajec do hlbokého plechu. Punč: 750ml vody, 500g kr. cukru prevariť, do letného pridať 1dl rumu, 2 punčové arómy a 1 KL kyseliny citronovej. Vzniknutý punč rozdelím na polovice a do jednej dám červené farbivo. Spodný tenký plát natriem hustejším džemom, na to položím hrubý plát, ktorý striedavo polejem bielym a červeným punčom, nechám si asi 2dl na vrchný plát. Ten ešte na papieri natriem džemom a polom preklopím na poliaty plát. Polejem zvyšným punčom, zakryjem alobalom alebo fóliou a zaťažím aspoň na dve hodiny. Zaťažené pláty dávam na plech, aby mi nepotiekol prebytočný punč. (Ono sa zdá, že ho je strašne veľa, ale to cesto ho vstrebe, málokedy mi vytečie).Potom to celé preklopím, takže vrchný plát je naspodku a spodný navrchu. Na to potom dám polevu alebo ak robím tortu, obkrojím do požadovaného tvaru, potriem pudingovo-maslovou nesladenou plnkou a potiahnem (používam MMF s punčovou príchuťou a troškou kys. citronovej.)

zeronka, So, 16. 06. 2012 - 13:15

ďakujem vám všetkým, ste strašne zlaté, toľko receptov, že neviem, ktorý skôr vyskúšať TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama