reklama

Višňová kocka

Pridal/a keli62 dňa 25. 10. 2011 - 14:34 - Recepty keli62
Višňová kocka, Recepty na zákusky, keli62

reklama

Chutovo vynikajúci, vysoko návykový zákusok.

Ingrediencie
Na 3 korpusy:
12 kusy vajce
350 gramov práškový cukor
180 gramov maslo
240 gramov čokoláda
300 gramov polohrubá múka
1 balík prášok do pečiva
Višňová plnka:
1 polievková lyžica višňový kompót
80 gramov kryštálový cukor
1⁄2 čajová lyžička škorica
2 polievkové lyžice Solamyl
  trocha kyselina citrónová
Džemová plnka:
  višňový džem
3 polievkové lyžice višňový likér
2 polievkové lyžice voda
Šľahačka:
750 gramov rastlinná šľahačka
1 polievková lyžica práškový cukor
1 balík stužovač šľahačky
Na ozdobu:
  čokoláda
Postup

Tento recept som našla na stranách Českej knihovničky. Trochu som ho upravila, lebo mi nesedelo to že, cesto na tento koláčik bol upečený v malom plechu a rozkrajovaný na tri pláty. Ja som dávku s receptu zdvojnásobila, aby to bolo na veľkosť klasického hlbokého plechu.

Cesto na 3 pláty:

Maslo zohrejeme s čokoládou v mikrovlnke. Vlažné zašľaháme opatrne do žĺtkovej peny vyšľahanej s cukrom. Do tohto základu stierkou, striedavo pridávame múku s pr. do peč. a tuhý sneh. Cesto rozdelíme na tri plechy a upečieme na papieri asi 170°C 20 min.

Višňová plnka:

1 višňový kompót (vykôstkovaný z Lidlu je najlepší),  80-100 g kr. cukor, pol káv. lyž. škorice, 1-2 pol. lyžice Solamylu (podľa toho aké to je husté, nesmie to veľmi vytekať)

Uvariť celý kompót s cukrom, škoricou a Solamylom. Já som pridala pre lepšiu chuť ešte aj trochu kyseliny citrónovej, je to chutnejšie. Nechladiť ide na cesto horúce.

Džemová plnka: V malej miske vymiešame višňový džem s 3 pl. višňového likéru, alebo pálenky a 2 PL vody.

Šľahačka: 750 ml rastlinnej smotany, 1 PL pr. cukru, 1 stužovač šľahačky vyšľaháme do tuha.

Dokončenie:

Natrieme na spodný plát masu s džemom a priložíme druhý plát. Na ten nalejeme horúcu višňovú plnku. Rovnomerne uhladíme rovnomerne, necháme vychladnúť a na to dáme polovicu šľahačky.

Zakryjeme tretím plátom a potrieme znovu šľahačkou. Ozdobiť môžeme čokoládovými hoblinami.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (3 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

dadka1, Ut, 25. 10. 2011 - 21:40

dakujem uz som zbadala..ale kelinka pridaj aj sem foto..je to lepsie..diky Kvietok

keli62, St, 26. 10. 2011 - 00:24

Už so takto robila aj tortu a boli na nu velmi dobré odozvy.

Keli, dakujem za receptik, musim vyskusat, lebo len pohlad a hned mi sliny tecu! Este raz velka vdaka, za vsetky receptiky, co sem vkladas a takto pekne sa podelis! Si poklad! BozkávamObjímamÁno

Sausen, Št, 03. 11. 2011 - 15:58

mnaaam mnam!inak do takmer vsetkych mojich tort robim taketo naplne davam ich na krem podla toho kde sa co hodi,mam stale marzene jahody a tie uvarim v jahodovom pudingu s jahodovym dzusom a citronovou stavou..s parizakom,vanilkovym,alebo karamelovym kremom je to fantazia,ale davam aj do slahackovych,ludia si nevedia vynachvalit,odporucam,vy tam mate kompotov maaatilda do zblaznenia,cucoriedky,maliny atd,my ich tu nemame a ked,tak su veeelmi drahe Smútok a sypem prazenymi madndlami,alebo inymi orieskami ake mam po ruke,zaujalo ma to cesto cokoladove isto ho urobim,paci sa mi a cela torta musi byt uzasna urcite ju urobim podla tvojho receptu dikes Kvietok

vikica, St, 26. 10. 2011 - 18:48

dakujeme. Bozkávam to je vlastne Svarcvaldska torta,je vynikajuca! ÁnoÁnoÁno

anka.sp, Po, 31. 10. 2011 - 13:47

Skušala som ho aj ja. Je dobrý nie veľmi sladky.Na rodinnu oslavu vyborny ÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

kramky, Po, 31. 10. 2011 - 13:54

Chichocem sa keli, urobila som k 55 ako darček, chutil všetkým Torta ďakujem Objímam

Bejulik, St, 11. 01. 2012 - 19:46

Spodné 2 pláty sú spojené tmavým džemom, preto to zle vidieť Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama