Mne sa dobre robí s týmto: 500 g práškového cukru, 250 g suš. mlieka, 2 pol. lyžice medu, cca 6 pol. lyžíc vody, skoro všetky torty mám potiahnuté týmto marcipánom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa dobre robí s týmto: 500 g práškového cukru, 250 g suš. mlieka, 2 pol. lyžice medu, cca 6 pol. lyžíc vody, skoro všetky torty mám potiahnuté týmto marcipánom
moja a netrha sa ako sa sni pracuje ?
Netrhá, je elastický vďaka medu, len treba odhadnúť správny pomer vody, mám s ním potiahnuté všetky torty okrem snehobielych
a ak sa mozem pridat, je treba kvalitny domaci med - nie z tesca, lidla alebo kauflandu, nie su na to dost kvalitne
Dakujem za recept Sisja, je geniálny, perfektne sa mi s nim potahovalo. Nelepilo, netrhalo no supeeer. Len som si ho malo zarobila a bol tenší.
Na 26ku priemer bude stačiť z 250g sušeneho mlieka?????
Ešte raz vdaka
To som veľmi rada, že sa podaril, na priemer 26 cm bude v pohode 250g mlieka, ešte Ti zvýši aj na ozdoby
supeeer. si zlata, dakujem
Prosim tie PL pouzivate normovane (odmerkove) alebo proste lyzica aka je poruke? Dakujem.
Značím si........Sisja a nebude sa to lepiť??? je tam raz tolko cukru a k tomu med...ked sa bude mi lepit alebo lamat??? ako si poradiš ty???
Podsypávam solamylom a dá sa v pohode vyvaľkať aj preniesť na tortu, treba dať pozor na pridávanie vody, musí byť taký akurát, ako plastelína, vďaka medu je dosť elastický, robím s ním klasické aj 3D torty, lepí sa keď to preženieš s vodou, keď je veľmi hustý a ťažko sa spracováva, treba si len ruky namočiť a spracovať, alebo aj trošku oleja si môžeš naliať do dlane a domiesiť
Vyskúšaj tento recept:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=4
Pšeničný sirup môžeš nahradiť kukuričným sirupom alebo tekutým medom.
Robila som s ním a je OK, a keby sa ti zdal veľmi suchý tak pridaj trochu vody alebo si ruky pri práci občas namoč. A použi plnotučné suš. mlieko.
ale ariel tam ma polotučne...plnotučne je moc mastne nie???
Ja som použila plnotučné - červená krabica, a bolo to OK. Môžeš prípadne ubrať z oleja.
lenka tak tento išiel do koša...robila som. Ale asi ho skusim ešte raz. Neskutočne sa lepil a zo stola zoškrabat len nožom..
mám ho odskúšaný, všetky torty poťahujem iba s ním, modelovať sa však z neho veľmi nedá, ak sa ti lepil na stôl dala si veľa vody, treba ho zmiesiť a potom podsypať solamylom a poriadne vypracovať, musí byť ako plastelína. Namiesto kukuričného sirupu používam med - domáci, sušené mlieko sa mi osvedčilo SABI červené - plnotučné, a cukor dávam z Lidlu. Veľa záleží aj od cukru. Skúšala som aj s odtučneným mliekom....bolo to hrozné, veľmi rýchlo tuhol....takže ten by bol asi vhodný aj na modelovanie :)
upss preco mi to naskocilo dvakrat??
Ešte som našla:
http://forum.dortomanie.cz/viewtopic.php?f=11&t=21011
ale nemám ho vyskúšaný, no recept vyzerá dobre...
apsara...ja som s nim mala len dobru skusenost..........
Chcela by som sa spytat ci ste potahovali a ci ste z neho aj modelovali ako sa vam s nim robilo dakujem,chcela by som ho vyskusat,ci nieje drobivy alebo lepivy
cim to moze byt ze sa mi marcipan pri prenasani na tortu zacal akokeby rozpadavat alebo trhat
Zienky napište mi vaše recepty v krátkosti na marcipán zo sušeneho mlieka ktorym možem potiahnut tortu, ten nam velmi chuti, ale v tejto miliarde receptov už neviem ani kde je sever...
budem vdačna