reklama

traseny jahodovy krem???


reklama

Ahoj dievcence Úsmev urcite je to nezvycajna otazka, idem robit jahodovy traseny krem po prvy krat, bude do torty pre rodinu a netusim ako chuti Vyplazený jazykVyplazený jazyk Je chutny, teda chuti zakaznikom a hlavne detom ??? Nechcela by som byt na smiech Smútok no a nestiham ho vyskusat doma len tak ku kavicke ... A este otazocka, mozem don pouzit smotanu z Li..la ??? Je dobra ???
Dakujem za kazdu odpoved BozkávamBozkávam


reklama


reklama

dasak, Pi, 13. 04. 2012 - 23:10

trasený chutí dobre, s jahodami som ešte nerobila, ale určite to bude chutné. a tá smotana je dobrá, ale radšej kúp 33%-nú. ja robím trasený, že si všetko vymixujem mixérom a ovocie ukladám na krém a zakryjem krémom, na to korpus samozrejme

ja ho robim bezne.. vanilkovy traseny - teda vanilkovy ole vyslaham so smotanou a jahodovou stavou, jahody poukladam na korpus.. robim to s akymkolvek ovocim a nikdy nebol problem Mrkám

kora3d, So, 14. 04. 2012 - 06:58

Ahoj,ja som nedávno robila len tak pre nás na skúšku "trasený" mandarínkový. Bol vynikajúúúúúci,ale robila som zo smotany 33% z Li.la a z bieleho jogurtu+3 PL práškového cukru. Moje deti(6,5 a 3 roky) sa za ním išli zabiť Váľam sa od smiechu po podlahe a kedysi som robila aj jahodový foto je tu: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=212483482109593&set=a.1021534298… ale len zo smotany z Lid.a bol dobrý,ale zanechával taký mastný povlak na jazyku,takže s tým jogurtom vrele odporúčam Áno ,ale ak Ti ten mastný povlak nevadí ,tak nemusíš dávať jogurt. A robím to ako dasak. Tekuté suroviny aj s olé pudingom vymyxujem a potom poukladám ovocie. Mrkám

Sisja, So, 14. 04. 2012 - 08:34

Jahodový je vynikajúci, robím 1 šľahačka 33%, 1 kyslá smotana, 1 stužovač, 1 Creme ole vanilkový, šťava z 1 kompótu a po "vytrasení" pridám jahody z kompótu

Idi, So, 14. 04. 2012 - 23:30

ahojte baby, prepáč Sisja, aký stužovač použivaš ? klasický, alebo želatínový_

Sisja, Ne, 15. 04. 2012 - 10:10

Do koláča dávam klasický, ale v torte poisťujem želatinovým za studena, robila som aj bez neho, ale takto mám väčšiu istotu, pri krájaní mi tak nevytláča plnku

Bejulik, So, 14. 04. 2012 - 09:12

Aj ja robím jahodový, len jahôdky nakrájam na menšie kúsky a veeeeeľmi chutí Slnko

Dakujeeeem, ste velmi zlate, urcite skusim spravit a pridam aj ten jogurt. Este aky pomer davate jahodoveho kompotu na jednu smotanu a jeden ole krem - myslim ak nedavate don jahody, ale ich ukladate na plnku- odlejete si trosku stavy,aby to nebolo riedke???

Ja robim klasicky jahodovy traseny aj s vanilkovym Ole, ale aj s cokoladovym Ole a zatial chutil...
A samozrejme, jahodovy kompot je vacsi, musis si trochu odliat zo stavy...ja davam do 26cm torty jednu vrstvu s mandarinkami a jednu s jahodami, ale obe z 2 kompotov, len tu stavu nepouzijem celu, z kazdej asi 2 dcl...nech sa podari Áno

...a mňa by zaujímalo, aký rozdiel je v chuti keď sa použije kyslá a keď sladká smotana?

Sisja, So, 14. 04. 2012 - 11:21

Rozdiel asi ani nie je, ale s kyslou smotanou je krém pevnejší

na leto je traseny z kyslej smotany asi najuzasnejsi aky moze byt, my sa ideme s nim podrhnut:D

Ahojte, dnes som skúšala jahodový trasený - 1 smotana 33% 1 krem ole vanilka a 1 konzerva jahody. Smotanu, ole a trocha štavy som rozmixovala, dala na korpus a naukladala jahody. No krem chutil dobre z misky, ale keď sme pokrájali Mlčím tortičku, tak bol taky nijaký s tými jahodami, úplne stratil chuť. Môže byť chyba aj v tom že som korpus robila v ten istý deň a nenechala som ho odstáť? Som úplný začiatočník a stále sa učím.

podla mna to tym urcite nie je.. ja som nedavno robila taky isty krem a urobila som schvalne viac, aby aj pre nas ostalo a je uplne super aj s korpusom.. dala som aj jahodovy dzem MrkámMrkám

...dala si aj vanilkovy cukor, aspon 2 kusy? Ono...bohuzial, uz som to tu zachytila na stranke, ze sa zakaznici stazovali na tento krem, vraj mdly, bez chuti a rozmoceny korpus a tak...hmmm...asi prehodnotim jeho pouzitie v tortickach... Smútok

mdly??? podla mna je uplne uzasny a u mna velmi ziadany.. skor ludom vadia zeesanove, ze su take.. tuhe a "umele".. ja najvaic robim prave traseny, pomaly uz aj ustupujem od varenych maslovych.. ked robim cokoladovy, prevarim slahacku s cokoladou a az potom vyslaham s ole a je fantasticky..

dasak, Št, 19. 04. 2012 - 14:02

ono ten krém nemá výýýýraznú chuť - ale kto má rád ovocie a šľahačku, tak je to MŇAM, MŇAM Chichocem sa

Idi, St, 09. 05. 2012 - 01:55

vyskúšala som ten jahodový trasený so smotanou, ja som tam dala aj vanielku a trochu cukru. Komu som robila nenorálne si to chválil a objednal si aj do ďalšej torty. Potom mi povedal, že ten krém bol najlepší.... :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama