reklama

pre tie ktorym sa nedaria venceky

sona7 , 05. 04. 2012 - 17:18

reklama

..ja som jedna z vas,ktorym sa nam nedarili venceky,dnes som upiekla 120 kusov,vsetky sa podarili,nasla som tu recept,18 dkg oleja, 6 dcl.vody,stipku sol,44 dkg hl.mauky
do vychladnuteho pridavat 10-12 vajec
kde je pointa, nechala som zovriet vodu s olejom, solou a vsypala som tam muku,dobre premiesala,uz nevarila a dala do misky umelej co moze ist do mikro.vlnky,treba najmenej tri krat za sebou nechat zohrievat pol minutu a dobre premiesavat,takto sa nam hmota dobre odpali a venceky sa vydaria,mozte aj viac krat nahrievat,nechat vychladnut a po jednom vajicku som pridavala do slahaca,bola ta hmota ako krem ,netecie a krasne drzi tvar,ja som dala na davku 11 vajec, lebo potom by to mohlo tiect,
uz tu niektora pisala, nezalezi na muke,zalezi ako ich odpalime,piekla som na 220 stupnoch,15 minut a potom som ztiahla na 180 a este 15-20 minut,z jednej davky mam
56 kusov,take ako veterniky v obchode,vyskusajte,podaria sa... Mrkám


reklama


reklama

Soni mne sa ešte nikdy nepodarili tak som si povedala, že venčeky nikdy viac PlačemPlačemPlačem no teraz po tvojich slovách to asi zase skúsim Chichocem saChichocem saChichocem sa dakujem TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Chichocem sa hore si klikni na "PRIDAJ OBSAH" a "RECEPTY" a napis vsetko tam...dakujeme Áno

abriela, Št, 05. 04. 2012 - 20:22

Odpalovane cesto robim casto. Aj ked len na kremes tatry, alebo robim take gulku, kt. sa vyprazaju v oleji a obaluju v kakae.
Tajomstvo vencekov je podla mna v teplote pecenia.
robim vsak ine cesto:
250 ml vody, 130g tuku - cera, stipka soli, 150g muky, 6 vajec.
Dam varit kym sa nerozpusti cera. Do vriaceho pridam muku a varim. Je to hned huste. Potom odstavim a po jednom pridavam vajcia. Cesto je tuhe.

sona7, Št, 05. 04. 2012 - 20:27

..urcite nie v teplote pecenia,preto .ze som vyskusala menej piect, nespadli ale v nutri boli surove,zalezi na odpalovani,ja uz neverim nicomu, lebo uz som tolko krat skusala,ale teraz som spokojna...

elian, Št, 05. 04. 2012 - 20:30

no dievčence zlaté, keď ste sem dali odskúšaný receptík, tak čo keby ste sem dali aj nejakú dobrú plnku, skúsila by som ich urobiť, som práve v najlepšom , pečiem len dnes tak musím stíhnúť dopiecť TortaTortaTorta aspoň do 22.00 hod, ale narobili ste mi chute, vďaka

Ženy , a dávate do rúry aj hrnček s vriacou vodou?Aby bola v rúre para. Mne sa to osvedčilo, pekne narástli :):):)

zdenab., Pi, 06. 04. 2012 - 08:24

Soňo,chtěla bych se zeptat na množství vody-v receptech máš 3litry,tak jsem si myslela,že tam patří 3 dcl a tady máš zase 6 dcl,tak kolik?

sona7, Pi, 06. 04. 2012 - 12:26

Zdeni, 6 dcl,neviem ako tam mohlo nabehnut 3 litre,to musel byt nejaky skriatok, to by ma ani nenapadlo,ze 3litre Chichocem sa

Mne sa zas osvedčilo to, že hotové cesto dám na min. 2 hodiny do chladničky a až potom dávam do vrecúška a striekam na plech, pečiem pri nízkej teplote, dole mám položený hrnček s vodou a prvých 10 min zásadne neotváram trúbu! Robím podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/karamelove-veterniky/13869-recept.html a sú naozaj ako z cukrárne, ale takej tej komunistickej, kde sa robilo všetko ešte poctivo Chichocem sa
Ale keby ma náhodou niekedy sklamali, tak skúsim trik od sonky Mrkám Môj manžel veterníky miluje Vyplazený jazykÚsmev

angela1, Pi, 06. 04. 2012 - 20:18

ahojky, ja robím podla receptu z varechy čo sem pridala kakajka a su super, do chladničky cesto nedávam, ale ako do vychladnutého cesta prišľaham po jednom vajíčko tak potom hned i striekam na plech, a sú fajné, jedine problém mám s polevou na vrchu, neviete poradiť nejaký dobrý recept? díky :)

marka, Pi, 06. 04. 2012 - 21:52

ja robím polevu z CERY - nechám ju rozpustiť v mikrovlnke, do tekutej zamiešavam práš. cukor,toľko aby bolo stredne husté, potom rozriedim mliekom asi 2-3 poliev.lyžice, primiešam asi 2-3 lyžice Gustinu a podľa chuti rum. Konzistencia polevy musí byť taká, aby veľmi nestekala, keď venčeky namáčam. Niekedy sa zvykne akoby zraziť, treba len trošku nahriať a je znovu použiteľná.

viera, Pi, 06. 04. 2012 - 23:28

Soni, ty si čarodejnícka šikuľka Chichocem saChichocem saChichocem saTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoBozkávam
...mňaaaaaaaaaaaaaam, také venčeky by som si dalaaa Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

Kadanka, Pi, 06. 04. 2012 - 23:58

Ahoj

Soni ja som robila dnes po niekoľkých rokoch veterníky podľa tohoto receptu, z tejto dávky vyšlo 18 ks. a boli super. , Myslím si že to ohrievanie v mikrovlnke ani nemusí byť.Všetko stojí ozaj na teplote rúry. A išlo to cupi dupi dup - a nespľasli.
odpaľované cesto:
250 ml voda
100 ml olej
štipka soľ
140 g múka polohrubá
4 celé vajcia

Celé umenie je ozaj v pečení

Zapneme rúru na 200 C. Do rúry si vložíme aj nádobu s vodou, aby dobre napuchli. Vodu s olejom a štipkou soli privedieme k varu, do vriacej vody s olejom vsypeme múku a miešame, odpaľujeme na platni 5-8 min. Cesto je hotové v momente, keď tvorí kompaktnú hmotu a krásne sa oddeľuje od dna nádoby a aj od varešky. Hrniec odstavíme a necháme cesto trošku vychladnúť. Do mierne vychladnutého cesta, nemusí byť úplne, lebo s letným cestom, sa lepšie pracuje. šľahačom vmiešame vajíčka, jedno po druhom, postupne. Premiešam cesto s jedným vajíčkom, dám druhé, premiešam...Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou a striekame v odstupoch plné pusinky, resp. venčeky. Plech dáme do vyhriatej rúry na 200 C a pečieme na 200 C cca 20 minút. Ja som piekla 25 minút. Farba veterníkov Vám už napovie koľko treba piecť. Za žiadnu cenu neotvárajte dvierka rúry. Pokiaľ nebudú mať veterníky požadované teplo, inak po vytiahnutí z rúry, Vám po vychladnutí spľasnú.
Možno to niekto z vás vyskúša. Nech sa darí.Všetkým prajem veselé prežitie veľkonočných sviatkov.KvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

andika, So, 07. 04. 2012 - 17:35

Zlomené srdce raz určite vykúšam , lebo rada experimentujem snovými receptami Hambím sa

Ahojte Slnko aj ja sa pokúšam o venčeky.Robila som dva postupy.Do môjho ide aj 1/4 PDP.Sú také väčšie.No skúšala som aj tvoj sona7 no nejako som to cesto mala tuhé až ma ruka bolela ked som striekala na plech.Čím to je?A pridala som o jedno vajíčko naviac a aj tak bolo tuhé.Ďakujem vopred za radu Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceÁnoKvietokKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama