reklama

sanqviková torta


reklama

babenkz vie niektorá receptík na túto tortu?????hľadala som,ale žiaden receptík som nenašla PlačemPlačem prosííííím Mrkám


reklama


reklama

Moja celá rodina, aj vzdialená veľmi rada sanquickové torty a ja robím korpus klasika a natieram marhuľovým džemom a plnku robím šľahačka s lily neutral a pridávam do toho sanquick. Aj korpusy polejem šťavou /prevarená voda zmiešaná so sanquicom/ a do plnky väčšinou ešte ukladám broskyne. Skús. SlnkoKvietokSlnko

môžem ešte otázočku,,,,,čo je ta lily neutral?????????ďakujem za odpoveď...Zuzana

anka999, So, 10. 03. 2012 - 10:40

babka tapka ako prosim ta robiš lilly mne to vobec nevyšlo ani jogurt ani jahoda vela sa to tu piše vela postupov ale mne sa to nepodarilo neviem kde robim a čo zle dik SmútokSmútokSmútok

Ja robím robím podľa tohoto receptu:
Upiecť 2 piškóty – spodný plát zo 5 vajec a vrchný plát zo 4 vajec (koľko vajec, toľko lyžíc cukru, toľko lyžíc múky a štipka sódy bic. Šľahať najskôr bielka, pridať cukor, žĺtka, múku so sódou bic.)

Prvý plát natrieť bielou plnkou (150 g masla, cukor podľa chuti, puding z 1 zlatého klasu a 4 dcl mlieka. Keď je puding vychladnutý, spojiť s vymiešaným maslom a cukrom), na to dať druhý plát, ktorý polejeme šťavou – Sanqik treba doliať do ½ litra. Vrch potrieme troškou plnky a polejeme bielou polevou.

Poslednú svadobnú tortičku mám presne túto. Počet vajec na korpus dávam podľa veľkosti torty a rovnako prispôsobujem aj množstvo krému. Pod maslovú plnku dávam ešte aj džem - marhuľový. So šťavou pozor, aby nebol stredný plát veľmi navlhčený a aby šťava nepretekala - radšej opatrnejšie polievať a skúšať, či to už nie je dosť vlhké (mala som s tým teraz problém, no na šťastie torta vydržala bez ujmy cestu do Nemecka) - je fakt veľmi chutná....
Keď to robím ako tortu, samozrejme dávam ešte 3 plát na vrch...

Anka 999 ja vyšľahám šľahačku a keď je už skoro vyšľahaná po lyžiciach do nej zašľahávam lily, ktoré som si v miske vymiešala podľa návodu. Napríklad na 1 liter šľahačky si vymiešam 200g lily s 300 g mlieka. Je to super plnka, hlavne pre tých, čo nechcú maslové plnky. A do toho na korpus, ešte dávam ovocie, do jahodovej jahody, do sanquicovej broskyne, do čokoládovej banány a pod. Takáto torta vydrží tak 3 dni, ak sa skôr nezje. A ešte aj potieram tortu touto plnkou, je pravda, že za 2 dni sa začína marcipán trochu roztápať, ale práve taký veľa ľuďom chutí viac, ako tuhý. Sto ľudí, sto chutí. Vyskúšaj. KvietokKvietokKvietok

anka999, So, 10. 03. 2012 - 20:02

babkatapka dakujem ty velmi pekne a prajem krasny vikend pa anka TlieskamTlieskamTlieskam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama