reklama

Zamatová roláda

Pridal/a Irma dňa 28. 02. 2009 - 17:55 - Recepty Irma
Zamatová roláda, Recepty na zákusky, Irma

Irma | Zamatová roláda


reklama

Lahodná krehká roláda.

Ingrediencie
6 kusy vajce
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
Korpus:
1⁄2 čajová lyžička sóda bikarbóna
3 polievkové lyžice kakao
Krém:
2 decilitre mlieko
1 kus žĺtok
3 polievkové lyžice hrubá múka
250 gramov maslo
7 polievkové lyžice práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kakao
Postup

Korpus: Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky a primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Potom vyberieme von, roládu nestáčame, po miernom vychladnutí ju vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime.

Plnka: Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme rozotreté maslo a vymiešame. Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilkového cukru, a do druhej a pridáme 3 polievkové lyžice kakaa, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilkového cukru.

Po vychladnutí korpus natrieme najprv bledou, vzápätí tmavou plnkou a zvinieme.

Celkový čas
1 hod, 35 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Priemer 5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Aj ja ju často robím, ale upečené cesto stočím do mokrej utierky a po vychladnutí plním plnkou.

Robievam ju aj ja, je chutná. S upečeným plátom postupujem rovnako ako marcela11.

KatkaRF, Ut, 03. 03. 2009 - 09:23

Cakala som na recept, ci je ten isty co mam aj ja. Je. Mne sa to nikdy nepodari... ja neviem, co robim zle, ale mne to cesto jednoducho neide zrolovat, lepi sa, lame sa, slak ma ide z toho trafit. Smútok
A pritom chutovo je vynikajuca!

Kazuso, Št, 23. 08. 2012 - 10:06

Dávam tam parížsku šľahačku a to je potom ešte len zamat Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama