reklama

Talianske frittelle

Pridal/a Idi dňa 18. 02. 2012 - 19:01 - Recepty Idi
Talianske frittelle, Recepty na koláče, Idi

reklama

Vysmážané cesto, podobné ako naš pampúšiky len o veľa jednoduchšie. Môže sa plniť krémom, džemom pridať do cesta strúhanú cirtónovú kôru a trochu citronového likéru...

Ingrediencie
2 hrnčeky hladká múka
2⁄3 hrnček kryštálový cukor
1 balík prášok do pečiva
2 kusy vajce
1 1⁄2 hrnčeky mlieko
Postup

Zmäknuté maslo cca vo velkosti orecha. Štipka soli. Hrozienka namočené v Rume.

Postup: Všetky ingrediencie spolu pomiešame aby nám vzniklo ani nie prílíš riedke, ani nie príliš husté cesto. Nakoniec pridáme hrozienka, kto chce, ( prípadne citr. kôru a Limoncello) Cesto vkladáme pomocou dvoch malých lyžičiek do horúceho oleja, kde sa nafúknu, ako malé guľky, počas pečenia otáčame. Horúce odkvapkáme od oleja a hneď obalíme kryštáľovým cukrom.

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

Idi, Ne, 19. 02. 2012 - 16:59

no, tá je presne taká... to môžeš ďobkať, kým sú Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

Idi, Ne, 19. 02. 2012 - 21:20

kdeže, ja som tam zadávala dve tretiny !!! Idem si to celé ešte raz odkontrolovať !

dadka1, Ne, 19. 02. 2012 - 22:47

to foto co mas KvietokKvietok v albume pridaj aj sem..bude to lepsie..

Idi ja robim talianske fritele s jablkami, ktore nastruhame do cesta(cesto je na palacinky, len hustejsie)a su vyborne, nikdy nezvysia, po upeceni sa rychlo zjedia, ak ma niekto zaujem napisem recept BozkávamTlieskamÁno

Idi ja robim talianske fritele s jablkami, ktore nastruhame do cesta(cesto je na palacinky, len hustejsie)a su vyborne, nikdy nezvysia, po upeceni sa rychlo zjedia, ak ma niekto zaujem napisem recept BozkávamTlieskamÁno

samozrejme napíš recept, nech je to všetko pokope. Potom sa musím prehrabávať v rôznych papierikoch, kde mám aký recept napísaný. takže pre také neporiadnice ako ja, lepšie nech je to všetko tu. Aspoň viem, kde to mám hľadať. Hambím saHambím sa

Idi, Po, 20. 02. 2012 - 19:44

Ano Zuzana 1102, potom to môžeš obmieňať ako len chceš, sú veľmi vďačné na prípravu. Moja mamina dávala aj do palaciniek buď jablká, ako píšeš, dokonca podľa sezony aj višne alebo čerešne. Je to podobné cesto, takže aj tú môžete experimentovať , ako chcete. No ,môjmu manželovi chutia iba tak najjednoduchšie obalené v cukre, za chvíľu je po nich.Čerstvé a teplé sú najlepšie. Práve aj dnes som musela robiť Vyplazený jazykVyplazený jazyk Môj manžel to argumentoval tak, že už máme len 2 dni do konca fašiangov, tak si ešte rýchlo musí dať :) Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

kubka, Ut, 21. 02. 2012 - 17:52

A máslo ide 250gramov? lebo to tam nikde nevidím Mrkám

kubka, Ut, 21. 02. 2012 - 17:53

A máslo ide 250gramov? lebo to tam nikde nevidím Mrkám

Idi, Ut, 21. 02. 2012 - 20:56

Maslo som písala, že ako orech , myslela som veľkosti orecha. Iba málo !!

ja zasa robievam fritelle di san giuseppe:) to su kupovavame cesrtve aj vo florencii:). tie su zas tiez vysmazane a s ryzou:)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama