reklama

Poťahovať, či ...?


reklama

Dievčatá,na zajtra robím minitortičky. Urobila som si pláty, naplnila traseným krémom,povykrajovala aj obtrela herou zmiešanou s nutelou. Dnes som mala v pláne poťiahnuť, len sa mi zdá, že krém pod poťahovku mi nestuhol. Mám pocit, že je stále taký mazľavý, mäkký na dotyk. A teraz neviem, či mám tortičky potiahnuť, či nevyhodím zbytočne aj poťahovku, ak mi zlezie. Neviete mi poradiť? Ďakujem moc.
Tortičky som robila pre seba na oslavu. Tešila som sa na ne Plačem


reklama


reklama

ZdenkaH, Pi, 10. 02. 2012 - 16:41

ahoj, neviem či to nebude tou herou, lepšie je dať pod poťahovku klasické 82% maslo. Či sa ti to teraz nebude topiť neviem, snáď ti poradia skúsenejšie. Ale ja by som to asi skúsila potiahnuť, priamo tiecť by ti to nemalo a nakoniec je to pre vás takže chybičky krásy by sa mohli prepáčiť. Peknú oslavu prajem Slnko

ja pouzivam heru.. s cukrom a namrvenym korpusom.. a nie je problem.. myslim s herou Mrkám

ĽubkaT, Pi, 10. 02. 2012 - 16:54

Zdenka, ďakujem. Chybičiek krásy tam bude...ja som absolútny amatér. Len mám strach, aby mi celý poťah nezliezol. Lebo to už nebude chybička krásy! Chichocem sa

skús ešte najemno pretreť maslom vyšľahaným s práškovým cukrom a dať stuhnúť, to by ti malo stuhnúť poriadne :)

anka999, Pi, 10. 02. 2012 - 19:20

aj ja použivam iba heru pod potah a vždy OK a ako piše lucinkabn treba skusit určite sa podari Zlomené srdceZlomené srdce

zuzka09, Pi, 10. 02. 2012 - 21:25

No ja by som asi urobila nové minitortičky a nedala tam trasený krém ale varený - kaša zo zlatého klasu + vyšľahané maslo s cukrom + roztopená čokoláda. S tou plnkou aj potrieť minitortičky a určite to stuhne a bez probémov môžeš potiahnuť. Bala by som sa poťahovať tortu s traseným krémom. Prajem veľa trpezlivosti s vyriešením tejto otázky.
papa Úsmev

jana19, Pi, 10. 02. 2012 - 21:27

Ja som úplný amatér, ale si myslím, že záleží aj od toho, čím poťahuješ. Napr. Smartflex nezlezie.Pri K 2 by som si už taká istá nebola. Ja tortu nikdy nenechám v chladničke stuhnúť úplne. Lepšie sa potom žehlí. Nech sa vydarí.

ĽubkaT, Pi, 10. 02. 2012 - 23:04

Tak som teda potiahla... Nie je to úplne najhoršie. Uvidíme, čo to urobí do zajtra. POťahovú hmotu som mala kúpenú z cukrárne u nás, tak neviem, aká to je, ale určite nie z tých vychýrených. Mala som trochu ešte asi z pred dvoch týždňov a potom novú, čo som kúpila dnes a bol rozdiel aj vo farbe. Sa mi to ani nezdalo, ale keď som začala poťahovať tou novou, ukázali sa tie prvé tortičky ako šedé, nie biele.
A myslím, že do minitortičiek nie je vhodný trasený krém na plnenie. Mandarinky "vytŕčali" a preto to bolo mazľavé. Neviem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama