úžasne chutí aj vyzerá, vždy je to originál
Piškóta: | ||
6 | kusy | vajce |
120 | gramov | práškový cukor |
40 | gramov | maslo |
70 | gramov | hladká múka |
70 | gramov | polohrubá múka |
Krém: | ||
400 | millilitrov | mlieko |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | gramov | Hera |
120 | gramov | práškový cukor |
Ešte potrebujeme: | ||
1 1⁄2 | kusy | banán |
4 | kusy | kiwi |
drobné ovocie | ||
čokoláda |
Piškótové cesto:
Vyšľahať sneh, doň zašľahať cukor a postupne žĺtka, Do hmoty pridať rozpustené maslo a preosiatu múku. Upiecť na papieri, vyklopiť, nechať vychladnúť.
Krém:
Uvariť puding zo zlatého klasu, vychladnutý zašľahať do Hery s cukrom. Pre chuť môžete pridať trocha rumu.
Plnenie:
Formu na srnčí chrbát vystelieme alobalom alebo papierom.
Upečené cesto rozdelíme podľa formy: oblúkovú časť „prekotúľneme“ od okraja cesta, pridáme asi 1-2 cm a odrežeme pás, potom položíme formu na plocho a odkrojíme ďalší pás. Neviem sa dobre vyjadriť, ale hádam pochopíte ako to myslím.
Do formy vložíme širší pás, pekne ho vyformujeme, mierne pritlačíme, pokropíme ovocnou šťavou príp. rumom a plníme.
Vložené cesto natrieme plnkou, do stredu uložíme banány, znova potrieme plnkou a na boky okolo banánov dáme napr. maliny.
Zarovnáme plnkou a poukladáme prekrojené kiwi reznou stranou hore. Okolo nich dáme mandarínky (ja som tam pohádzala aj ríbezle).
Natrieme plnkou, ak sa kiwi zle natierajú, tak tenší pás cesta potrieme rovnomerne plnkou a položíme natretou stranou nadol na kiwi.
Prikryjeme alobalom, zaťažíme a necháme v chlade stuhnúť. Dobré sú aspoň 3 hodiny. Potom vyklopíme, potrieme krémom, polejeme polevou, vychladíme a tešíme sa ako úúúžasne to vyzerá a chutí.
Ak nemáte radi toľko plnky alebo máte málo ovocia, môžte použiť aj zvyšný pásik cesta ako "medzicesto".
perfektneeeee,paci sa mi to ja to ale naplnim slahackou asi sikulka a vyzera to super a da sa to aj potiahnut...parada fakt
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vyzerá dobre.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to vyzera mooooc dobre