reklama

kokosová torta


reklama

ahojte,znova mám dilemuSmútok chcela by som spraviť kokosovú tortu,nikdy som takú však nejedla,nemá s ňou niekto skúsenosti??aká je chuťovo,teda okrem toho že je kokosováVeľký úsmev ak by sa našla nejaká dobrá dušička a napísala mi recept bola by som jej strááášne vďačnáTorta


reklama


reklama

veva, Pi, 05. 02. 2010 - 13:49

ja robím kokosovú tortu tak,že si uvarím puding po vychladnutí ho vymiešam s maslom a pridám kokos.Ak chceš mat tortu viac aromatickú možeš pridat aj pár kvapiek kokosovej aromy.

tiny, Pi, 05. 02. 2010 - 13:52

ahoj.Neviem aku tortu mas na mysli,ci kokosovu plnku,alebo kokosove cesto.Ja som piekla svagrovi kokosovu(kde boli kokosove platy,polievala som ich potom este karamelovym "rozvarom" a karamelova plka),torta bola vynikajuca-teda vraj...Ja nikdy nepeciem torty podla receptu,vacsinou podla toho,na co mam chut(kedze peciem vacsinou len pre rodinu a najblizsich priatelov),vzdy si vyhladam nejaky recept na zakusky,ktore mame radi,cesto si upravim podla velkosti torty...Asi som ti neporadila,ze?...Skus este dat si vyhladat medzi receptami...SlnkoSlnkoSlnko

xxmzlxx, Pi, 05. 02. 2010 - 13:57

ahoj tiny,písala si že nepečieš podla receptu,ale tá torta mohla byť super,nenapadla ma kombinácia kokosového plátu a karamelovej plnky,nepamätáš si aspom približne čo si do toho dávalaÁnoÁnoÁno

Rebeka7, Pi, 05. 02. 2010 - 14:17

Ahojky, ja som robila pláty svetlé a kakaové a plnku pudingovú s kokosom a maslom. Puding som dala kokosový Dr. Oetker, má super príchuť, nebolo treba arómu. Pretierala som domácim malinovým džemom, bola výborná...

keli62, Pi, 05. 02. 2010 - 16:17

Súhlasím s Rebekou ten puding je skvelí má chuť ako eskimo. Vyskúšajte.

tiny, Pi, 05. 02. 2010 - 17:06

Jasne ze viem ake platy a plnku som robila.Robila som to podla jedneho zakuska,ktory svagor zboznuje,tak kedze som piekla tortu pre neho,robila som ju podla tohoto zakuska.Vlozim recept medzi recepty.Moze byt?Drzim palce...KvietokKvietokKvietok

xxmzlxx, Pi, 05. 02. 2010 - 20:13

tiny,recept som našla,veľmi pekne ďakujem,ešte sa chcem spýtať,či mi napísané množstvo bude stačiť do formy v tvare srdca,alebo by som mala radšej urobiť viacej????Mlčím a inak všetkým ďakujem za odpoveď,ste zlatéBozkávam

katrina, Pi, 05. 02. 2010 - 23:32

ja davno som piekla celu kokosovu tortu,cesto piskotove a pridala do neho kokos a krem som robila tak ze som obarila kokos s horucim mliekom v ktorom uz bol cukor a po vychladnuti uz len s margarinom mixovala.to je u mna osvedcene Úsmev

tiny, So, 06. 02. 2010 - 10:28

Ja som tiez robila tu tortu do srdca(moje 1.prsia),robila som z 10 vajec(velkosti "L"),ale piekla som aj piskotove cesto,len si bohuzial nepamatam,ako som tortu vrstvila a kolko platov mi tych kokosovych vyslo-ono to totiz zavisi od toho,ake velke to srdce mas a ake velke vajcia pouzijes.Ak ale mozem poradit,platy by som piekla nie vsetko cesto naraz,ale kazde zvlast,(ja mam taky dojem,ze platy chutia potom inak,lepsie a myslim,ze je to tym,ze na povrchu sa vytvori taka "kôrcicka",kvoli tej pene z vyslah.bielkov,a to je to prave "orechove"...xixi)ak mas tolko casu(ak nie,samozrejme pec naslabsie,aby sa dobre prepieklo),a este ja do vsetkeho pridavam vanilku,mame ju velmi radi,tak ju do cesta pouzi ak ju tiez mate radi...No a podla toho,kolko platov si upecies z tej davky(3 platy urcite,mozno aj 4) a podla toho,aku vysoku chces mat tortu,si pripadne este upec este piskotove cesto,to som ja zas polievala kakaovou"polevou"(kakao zmiesam s pras.cukrom,vanil. aromou a vodou)-to samozrejme nieje nutne...MrkámMrkám

xxmzlxx, So, 06. 02. 2010 - 13:21

tiny aj ja chcem z toho robiť prsia,tak to skúsim že budem robiť pláty zvlásť,pochopila som to správne že vlastne tortu si mala kokosové pláty+piškótové pláty a natreté plnkou???ako si vymodelovala"kopčeky"Chichocem sa na prsiach???si zlatá že strácaš somnou časBozkávam samozrejme že aj ostatné babenkyTlieskam

tiny, So, 06. 02. 2010 - 14:33

Ja som rada,ze mozem niekomu pomoct.Tiez som zaciatocnicka-teda v zdobeni,peciem snad uz od narodeniaChichocem saChichocem saChichocem sa ,ale stale sa je co ucit,hlavne ak clovek nieje vyuceny cukrar,tak to v kuse pocujem nejake nove nazvy...Pochopila si spravne.Dala som 1.kokosplat,na to karam.plnku,potom 2.kokosplat,ten som poliala tym karam.rozvarom(prip.kavovym,to je este lepsie,ja som pouzila karamelovy,lebo svagor nepije kavuSmútok ),na to zase plnka,piskot.plat,poliala som tou kakaopolevou,kokos.plat a zase som trochu poliala karam.rozvarom.Na prsia som si upiekla piskot plat na plechu.Podla vacsej(skusila som si ju umiestnit do srcovej formy,aby som si premerala,ci je to ta spravna velkost)a mensej misky som si vykrojila z neho 2 a 2 kolieska,potrela som plnkou aj vrch torty,ulozila som vacsie kolieska,potrela,dala mensie kolieska,zas potrela a aby som prsiicka dotvarovala este som si odoka odtrhla z piskotcesta,pritlacila na prsia a pekne dovarovala plnkou.No a potom uz len "pomazat" celu tortu a nechat schladit...potom obliect do marcipanu...BozkávamBozkávamBozkávam .Snad som popisala zrozumitelne.Ak nie,kludne sa pytaj....SlnkoSlnkoSlnko

tiny, So, 06. 02. 2010 - 14:44

Jaj,a aby som nezabudla,tej plnky je samozrejme na tortu malo,ja som sice nerobila tu karamelovu zo salka,ale som si normalne upalila karamel z cukru a uvarila z toho puding a potom samozrejme vymiesala s palmarinom,ale urobila som si aj vanilkovu plnku(zo zlateho klasu+vanilka+cukor+mlieko=puding,no a palmarin).Rada by som poradit kolko coho,ale taketo veci naozaj robim od oka,a ak mi nahodou zostane plnka,zvycajne ju potom pouzijem na roladu,alebo zakusok-aspon mame aj doma nieco...Hambím saHambím saHambím sa .Ale zvycajne pocitam s tym,ze potrebujem minimalne 3 palmariny....

xxmzlxx, So, 06. 02. 2010 - 15:45

napísala si to super,teraz už tomu rozumiem,aj ja som začiatočník v zdobení,ako si povedala ty aj ja pečiem snáď od narodenia,no keď je torta hotová a mám ju ozdobiť,už len potom je peklo,najhoršie je že nedokážem spraviť dobrú poťahovkuPlačem vždy sa mi to lepí,trhá,no katastrofa,pri tejto chcem vyskúšať mmf,no uvidímeChichocem sa,chcem skúsiť vymodelovať kvety,no nemám odvahuSmútok

tiny, So, 06. 02. 2010 - 17:30

ja som este nic okrem salkoveho marcipanu nerobila,tiez by som chcela v najblizsej dobe skusit MMF,lebo salkovy snad nikdy nezafarbis na bielo,ale zase vyborne "chyta" farby.Ja s tym salkovym nemam ziadny problem,robim ho od oka a robi sa s nim super.Niekedy pomoze dat si ho nachvilu do chladnicky,on trosku stuhne.Ale v podstate neviem poradit,aku ma mat spravnu hustotu,ale riedky sa trha,teda ked sa ti trha,treba este premiesit a pridat pras.cukor...Uz som z neho robila aj ruzicky a robili sa dobre.Tak vela zdaru!!!KvietokKvietokKvietokKvietok

live.el, So, 06. 02. 2010 - 17:58

Torta 1.Piškotový kropus/podľa formy/, malinovo-ríbezľový lekvár,.2. čokoládový krém/čokoládový puding+maslo/,3. uvarený kokos v mlieku s vanil. cukrom + vyšľahané maslo s cukrom,4. tenká vrstva čokoládového krému, 5. piškótový korpus natretý lekvárom. Ja som mala korpusy čokoládové, ale môžu byť aj obyč.stracatelový,alebo kokosový/ treba nahradiť časť múky kokosom.Úsmev

ahojte :) robim v podstate prvu takuto tortu kamoske na narodeniny..tiez si zazelala kokosovo karamelovu..uz mam upecene cesta a chcem dat jednu plnku karamelovu podla receptu tiny a jednu by som dala z toho kokosoveho pudingu...mozem sa opytat na pomer masla k tomu pudingu a ako dlho sa ma varit salko? dakujem velmi pekne....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama