reklama

Maruškin jahodový sen

Pridal/a keli62 dňa 25. 10. 2011 - 23:52 - Recepty keli62
Maruškin jahodový sen, Recepty na zákusky, keli62

keli62 | Maruškin jahodový sen


reklama

Osviežujúci zákusok,pre tých čo milujú jahody a já ich velmi milujem......

Ingrediencie
Piškóta:
8 kusy bielok
8 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 čajové lyžičky ocot
6 polievkové lyžice olej
8 polievkové lyžice polohrubá múka
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
Ovocná plnka:
500 gramov jahody
200 millilitrov jahodový sirup
  trocha kyselina citrónová
  voda
2 kusy Zlatý klas
Žĺtkový krém:
700 millilitrov mlieko
8 kusy žĺtok
75 gramov maizena
2 balíky vanilkový cukor
250 gramov rastlinná smotana
100 gramov kryštálový cukor
1 balík puding Ole
Šľahačka:
300 millilitrov rastlinná šľahačka
1 balík stužovač šľahačky
Postup

Piškóta: 8 bielkov, 8 PL kryštálového cukru, 2 ČL octu, 6 PL oleja, 8 PL polohrubej múky, 2 ČL prášku do pečiva.

Bielky vyšľaháme, pridáme cukor, ocot, olej a zľahka zamiešame múku s práškom do pečiva. Vylejme na hlboký plech s papierom. Pečieme 150 °C asi 12-15 min. Po upečení olúpeme kôrku, zákusok je potom krajší v reze. 

Ovocná plnka: 500 g jahôd alebo iného ovocia rozmixujeme a pridáme 200 ml jahodového sirupu, alebo iného sirupu podľa zvoleného ovocia. Pridáme trochu kyseliny citrónovej, ochutnáme a dochutíme podľa vlastného vkusu. Pridáme toľko vody, aby bol výsledný objem 750-800 ml. Do tejto tekutiny primiešame 2 balíčky Zlatého klasu a následne zo zmesi uvaríme puding.  

Na bielkové cesto rovnomerne rozložíme asi 300 g mrazených alebo čerstvých jahôd. Na jahody nalejeme teplý puding z jahodami a necháme stuhnúť v chlade. 

Žĺtkový krém: 700 ml mlieka, 8 žĺtok, 75 g Maizeny, 2 balíčky vanilkového cukru, 250 ml rastlinnej smotany, 100 g kryštálového cukru, 1 balíček pudingu Olé.

Žĺtky a Maizenu, rozmiešame v asi 250 ml mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme na krém. Necháme vychladnúť. 

Vyšľaháme 250 ml rastlinnej šľahačky, opatrne pridáme Olé puding a pomaly stierkou primiešame uvarenú žĺtkovú zmes. Vylejeme na ovocnú plnku.

Šľahačka: 300 ml rastlinnej šľahačky a stužovač vyšľahám a natrieme na vrch koláča. Ozdobíme podľa fantázie.

 

Výnos
1 plech
Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.2 (5 hlasov)

reklama


reklama

... ďakujem za recept a ak by bolo možné ešte pidať recept na ambróziu...

dadka1, St, 26. 10. 2011 - 15:54

super tie tvoje zakusky nemaju chybu..a pekne aj s obrazkom tak to ma byt ..recept je potom viac originalny..diky Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

keli62, St, 26. 10. 2011 - 21:10

Dadka já sa snažím vždy pridať foto,ale ked som písala višnové kocky nejako mi blbol počítač a fotku mi nedalo pridať.Ked som ho večer otvorila už to bolo reálne.Takže ešte raz Soryyyy. Bozkávam

EmilyM, Po, 31. 10. 2011 - 11:56

Ďakujem za recep. Robila som ho cez víkend a bol super. ÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

sintias, Po, 16. 07. 2012 - 08:48

Vyzerá nádherne,určite vyskušam. Najradšej robím ovocné,lebo tie majú u nás velký uspech a zjedia sa do poslednej omrvinky. Dakujem za recept BozkávamBozkávamBozkávam

vynikajuce behom par minut bolo vsetko prec,dakujem za vsetky recepty,ktore dufam niekedy vyskusam Bozkávam a tu moje podanie

angi81, Ut, 01. 07. 2014 - 08:31

Ďakujem za recept, krásny ale hlave veľmi chutný zákusok! TlieskamSlnkoTlieskamSlnkoTlieskamSlnkoTlieskamSlnkoÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama