reklama

Jablkový koláč s mrveničkou a pudingom

Pridal/a Zakulka dňa 15. 10. 2011 - 15:06 - Recepty Zakulka
Jablkový koláč s mrveničkou a pudingom, Recepty na koláče, Zakulka

reklama

Toto je kulinársky zážitok

Ingrediencie
1 kilogram jablká
1⁄2 hrnček kryštálový cukor
3⁄4 hrnček hladká múka špeciál
60 gramov maslo
Postup

Kilo očistených jabĺk si nakrájame na mesiačiky - také tenšie, jadrovník samozrejme odstránime. Vezmeme si uplne obyčajne janske sklo alebo tortovu formu (ja používam 26cm), vytrieme maslom a rozhodime po celej mise nakrájané jablčka.

Z vyššie uvedených surovín (maslo, muka, cukor) si spravíme v miske mrveničku, akoby taku hmotu, ktorú prstami rozmrvíme na jablká - všade, dáme piecť na 180 stupnov asi 1/2 hodinu.

Kým sa koláč pečie, si spravíme obyčajný vanilkový puding ale s vyšším obsahom mlieka, ja dávam na 1 puding asi 7 dcl mlieka aby bol nie husty ani nie moc riedky. Puding treba miešať do vychladnutia, aby sa neurobila šupka.

Upečený koláč odkrajujeme veľkou lyžicou do misiek a polejeme vychladnutým pudingom.

Doplňujúce poznámky

Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu a keď som ho prvýkrát jedla, tak som si myslela, veď toto nemôžu byť iba jablká, ale je to tak, keď ochutnáte je to naozaj kulinársky zážitok.Viem že určite poznáte takéto koláče aj s mrveničkou na vrchu, ale ten puding tam urobí veľa. Dobrú chuť!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

mnam ten kolac poznam videla som ho v jednej relacii kde ho ale jedli so zrḿrzlinou a piekli nielen jablka ale aj ine ovocie

juhelle, Št, 20. 03. 2014 - 10:55

Ja som minule robila mrveničkový koláč podľa tohto receptu tvarohový s drobným ovocím. Decká mi z neho ani nenechali. Hneď zmizol. :)

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama