reklama

kakaová marlenka - prosím osvedčený recept

Meggie , 27. 09. 2011 - 12:50

reklama

Babulky nemáte niektorá osvedčený recept na kakaovú marlenku? Robila som podľa jedného z mimibazaru, bolo napísané, že výborná kakaová marlenka, no milá moja zlatá letela po 4dňoch do kontajnera. Ono to bolo stále tvrdé, špajdla sa mi do toho ťažko veru dávala. Neviem kde som spravila chybu, receptu som sa držala :( Prosím pomôžte. Robievam klasickú svetlú, skúšala som do toho dať namiesto časti múky kakao ale ani to sa mi nezdá ono :(


reklama


reklama

pepko, Ut, 27. 09. 2011 - 13:57

tak na tú z mimibazáru ja nedám dopustiť. je proste BOŽSKÁÁÁÁ

no ja robievam tieež len tú, skúšala som predtým viac iných ale táto je fakt najlepšia...

ja robievam recept z tejto stránky 100gmasla 300gKRcukru 3PLmedu rozpusti potom pridame 1PLsody bikarbony zmiešanu z 1ML octu zamiešame a ked začne kypieť pridáme 2 vajcia odstavime a primiešame 700gHL múky a 3PLkakaa.Vypracujeme cesto ak sa ťažko miesi pridame trochu mlieka rozdelíme na 6 časti a vyvalkáme pečieme na 170-ke 5-7 min.KREM:smotanovo-vanilkový pudink 6dc mlieka 4PLcukru uvariť pudink potom pridáme 1 salko uvarené deň vopred a 1 palmarin

Meggie, Ut, 27. 09. 2011 - 18:01

No aj ja som myslela, keď tam bolo napísané, že je výborná ale prečo som ju potom mala aj na 4tý deň ako kameň :(

...neviem to sem vložiť, daj si v mmb hladať.. výborná kakaová marlenka... recept má oblúbených 772 ľudíí a aj ja, je fakt najlepšia, dúfam, že sa vydarí, myslím, že 4-tý deň by u nás už nebola Slnko

Meggie, Št, 29. 09. 2011 - 15:50

Presne podľa toho som aj robila ale bola tvrdá... nechápem to :(

dasak, Ut, 27. 09. 2011 - 19:45

ja som robila z liateho cesta, to je hneď mäkké. ale nebola to kakaová marlenka ale obyčajná, snáď by sa z toho dala aj kakaová urobiť

ahoj Meggie, túto marlenku http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26293 ja robievam aj do reštik, je naozaj super, len treba dať pozor na to aby cesto moc pečením nepreschlo, ja namiesto prášku dávam sódu bicarbónu, postupujem nápodobne,ako je v recepte, nad parou nechám rozpustiť tuk+cukor+med, odstavím, prišľahám vajcia, potom sódu a už len zašľahám múku, ak pridávam kakao, odoberiem múku,marlenka je síce tuhšia, to tým kakaom, ale kľudne ju nechaj viac dní odležať, verím, že sa ti vydarí, držím palce SlnkoSlnkoSlnkoSlnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama