reklama

Rollfondant

Pridal/a vroni dňa 15. 09. 2011 - 08:53 - Recepty vroni
obrázok k receptu

reklama

Zelatinovy potah

Ingrediencie
9 gramov prášková želatína
60 millilitrov voda
120 millilitrov sirup
1 čajová lyžička soľ
1 kilogram práškový cukor
1 čajová lyžička glycerín
1 čajová lyžička kyselina citrónová
Postup

- želatínu namočime v 60 ml vody v sklenenej miske, nechat napučať, potom rozpustiť v mikrovlnnej rúre.

- pridáme sirup, glycerín, kyselina citrónová a soľ.

Pridame praskovy cukor a miesame s mastnymi rukami.

Hotový Fondán, hermeticky uzavrety nechat odpočint jeden den v chladnicke.. Fondán môžu byť uloženy do 6 mesiacov.

Dievcata, musim k tomu to receptu dodat, ze ja nezijem na slovensku a preto mam inu sol a inu kys.citronovu. Radsej si prvy krat dajte menej a potom podla chuti pridat.

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Dekuji super,musim vyzkouset,ale mam otazecku ta:9 Balíček práškovej želatíny?To znamena 9lzicek nebo 9balicku zelatiny??Dekuji za odpoved Prekvapenie

vroni, Št, 15. 09. 2011 - 16:31

9g...to je jeden balicek. Prepac mne to nejako inak napisalo Smútok uz som to opravila Kvietok

Kamkam, Št, 15. 09. 2011 - 12:20

Recept ma zaujal a chcela by som ho vyskúšať,ale mám pár otázok.Koľko gramov práškovej želatíny a aky sirup používaš...ovocný,alebo niečo iné?Ďakujem

vroni, Št, 15. 09. 2011 - 16:32

tej zeletiny je 9g-to je jeden balik...a sirup je jedno aky....len bledy (kukuricny, ..?)

Kamkam, Št, 15. 09. 2011 - 12:20

Recept ma zaujal a chcela by som ho vyskúšať,ale mám pár otázok.Koľko gramov práškovej želatíny a aky sirup používaš...ovocný,alebo niečo iné?Ďakujem

kramky, Št, 15. 09. 2011 - 13:05

Chichocem sa aj ja by som sa chcela spýtať, máš odskúšané? myslím, že to je 1 balíček želatíny, ale koľko váži (čo ja kupujem je 20g), aký sirup a mňa tam zaujala tá soľ... nie je to veľmi slané? a môže sa pridať aróma? TortaChichocem sa

vroni, Št, 15. 09. 2011 - 21:54

zelatiny 9g (1balik) ...vsimla som si to az neskor, prepac. A tu sol davam morsku, ta nie je az tak slana. Úsmev Vyskusane mam Slnko Ked pridavam aromu, tak dam len velmi malinko citronu.

henulka, Št, 15. 09. 2011 - 14:20

Dievcata,ja robievam LEN tento Rollfondat.Nekupujem,robievam len tento.Miesto kyseliny citronovej davam citronovu aromu.Je velmi chutny a dobre sa s nim naraba.Vsetky moje torty su robene len z tohoto fondantu.Rezept mam ja z jedneho nemeckeho casopisu,preto aj je zelatina 9g. Tu v Nemecku dostat kupit praskovu zelatinu a jeden sacok ma prave tych 9g.

henulka, Št, 15. 09. 2011 - 14:21

Ach ja Ten sirup,co tam ide je glukozovy sirup.Teda aspon ja davam podla mojho rezeptu glukozovy sirup.Alebo niekedy miesam 60 ml glukozovy kupeny a 60ml domaci glukozovy sirup.

kramky, Št, 15. 09. 2011 - 14:36

Chichocem sa henulka, dávaš teda určite aj soľ, nie je to slané? Torta vyskúšam SlnkoTorta

henulka, Št, 15. 09. 2011 - 14:45

kramky sol davam aj ja,ale naozaj len trosicku,tak na spicku noza.Predstav si to ako ked ides slahat bielok.Tiez tam das na spicku noza trosicku soli.Tak asi tolko.Naozaj len malicko.

henulka, Št, 15. 09. 2011 - 15:06

Prosim,prosim Kvietok
Ach ano, ja tu zelatinu nezohrievam v mikrovlnke.Mam s tym zle skusenosti Hambím sa .Ja si dam do hrnca vodu,necham na 10 Minut napucat,Zapnem sporak na jednotku,necham zelatinu rozpustit,pridam glukozovy sirup,aromu,sol,glycerin,necham to rozpustit,teda aby sa ten glukozovy sirup tiez rozpustil.Dam zo sporaka dole,pridavam cukor a miesam a miesam..... ale naozaj robi sa s nim velmi dobre.Odporucam.
Super Vroni,ze si na to myslela. ÁnoÁno

Ahoj,aj mna tento recept zaujal a chcem sa spytat na aku tortu vyjde dana davka?
a da sa ber problemov aj zafarbit? dakujem Zlomené srdceÁnoÁnoÁno

vroni, Po, 19. 09. 2011 - 16:55

zafarbit ide velmi dobre....podla toho ake mas farby... Mrkám

henulka, Pi, 16. 09. 2011 - 16:53

Dievcata co ma prave napadlo.Ja som si vsimla,ze slovensky cukor nie je az taky praskovy ako napriklad tento nemecky.Mne sa urobi super fondant tu u nas,ale pamätam sa,ze som tento recept davala raz sestre na Slovensku a ona mala trochu problemy,pretoze slovensky praskovy cukor ma malicke krystaliky vnutri.Tak skuste ten cukor aj 2-3-krat presytkovat.
Mne vyjde jedna davka z tohoto receptu tak na jednu normalnu okruhlu tortu s priemerom asi 26cm a trochu zostane.Ale ja zvyknem tie 2 lyzice praskoveho cukru zamenit za gustin,aby ten fondant nebol az taky sladky.To som tiez vycitala tu v nemecku na strankach,vyskusala a naozaj je to lepsie.
Tak vyskusajte.Drzim palce.

vroni, So, 17. 09. 2011 - 20:53

henulka, vies ze v nemecku je tiez rozdiel medzi pr.cukrom?....."Südzucker" je kristalovejsi ako "Diamant". Musis vyskusat.

ja kupujem taky v zltom obale-APTi firma, s diamantom nemam dobre skusenosti, nie je taky praskovy ako od apti, to iste na slovesnku-jedine povazsky cukor ked robim pocas dovolenky na slovensku tortu, dievcata v ktorej casti nemecka zijete?vcera bola v skolke bura oblecenia a predavali sa tam aj zakusky, moje muffiny krasne ozdobene ruzami, na vrchu este urobeny akoby obrusok z bielej hmoty a 6 mini srdieckovych torticiek s motylikmi-poviem vam, nesli tak na odbyt ako napr. marmor kuchen -ktory ked som ochutnala, chutil tak obycajne-keby som nemala kavu ani ho nedojem-onicom, a moja sa predali ale ako posledne -darmo nemec by si dal za euro aj koleno prevrtat, radsej kusisko sucheho kolaca ako mensi krasne ozdobeny...a chutnejsi-to 100%ne

vroni, Po, 19. 09. 2011 - 15:06

mas pravdu , co sa tyka tych nemcov....oni nevedia co je dobre!!! Vyplazený jazyk
...niekedy nejde ani o peniaze, ale o tom ze to nepoznaju tak tomu neveria....Mnesa to tiez stalo s futbalkami- muffiny. Polovicu (6ks)som doniesla domov a moje deti ich za 10 minut zjedli. Boli cokoladove s rafaelom...take dobre tam nikdo nemal.. Mrkám
Adeluska ,v akom obchode kupujes ten cukor apti?

henulka,ďakujeme tortičky máš naozaj peknučké Tlieskam a ono to vyzerá,že je snehovo biely,alebo nie?a ešte aj ja mám otázočku-čo pod ten rollfondant?zvykne sa topiť?nech sa ti darí Slnko

henulka, Po, 19. 09. 2011 - 11:53

Monculik,dakujem za pochvalu.Ja davam do tohoto fondantu glukozovy sirup,preto je taky pekny biely.
Ale vcera mi chybal glokozovy sirup a tak som dala asi jednu lyzicu medu ( rapikovy,ten je tiez pekny biely u nas ) a tiez bol fondant super a chutovo este lepsie.Mal taku malu medovu prichut.Bolo to tiez zaujimave.
Pod neho davam ako uz bolo vsade pisane maslovy krem.To musis pri kazdom.Asi.
Chichocem sa

henulka, Ut, 20. 09. 2011 - 10:28

dakujem monculik a aj tebe nech sa aj nadalej dari.Ty mas tiez krasne torticky. ÁnoTorta

Taminka, Št, 01. 11. 2012 - 17:27

Ahojte, prosim poradte. Vcera som robila tento rollfondant a este vcera sa mi zdal super, tvarovatelny. ale dneska ked som ho vytiahla z chladnicky tak sa mi trusil a trhal. :( Prosim, neviete kde som urobila chybu??Dakujeeeem Mrkám

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama