reklama

Recept na vysoky korpus z malo vajec


reklama

Dievcata uz dlhie premyslam a nerozumiem,ako vy mozte upiect okruhla forma priemer 32 iba z 10 vajec a je 10 cm vysoky.Chcem sa to naucit, ved aj usetrim na vajickach.
Prosim vas o recept na taky korpus, co je aj pekne vysoky a z malo vajec.
Dakujem vam vopred.


reklama


reklama

ja pečiem tento 4 vajcia 200 g kryštal. cukru, 8 lyžíc horúcej vody 200 g polohrubej múky, štvrč prášku do pečiva žltká vymiešam s trištvrte cukrom a vodou , urobím sneh so zbytkom cukru a potom k žltkovej zmesi pridávam nastriedačku múku s práškom do pečiva a sneh na formu ako vravíš ty by bolo treba 2 alebo 2 a pol dávky ja to potom už uspôsobujem podľa potreby ale na okrúhlu 23 mi stačí jedna dávka a prekrojím ho na 3krát apod.už som vyskúšala rôzne ale s týmto som najspokojnejšia a keď chcem orechový tak dám pol orechov a pol múky , kakaový tak pridám do horúcej vody kakao ale aj neviem či bude 10 cm

... ja som pisala nedavno, ze 32 cm peciem z 10 vajec XXL a ked korpus naplnim, tak je 10 cm vysoky. TAKZE AZ PO NAPLNENI ma 10 cm!

tak to by bol aj ten môj aj som si myslela že to bude až po naplnení

sio, Ne, 25. 07. 2010 - 23:26

10 vajec,400 gr. cukru,400 gr. hladkej múky(nahrádzam 1/3 solamylom,cesto je jemnejšie),10lyžíc horúcej vody,mokka lyžička prášku do pečiva.Vajce musí mať váhu60-65 gr,písala som to takto aby si to každý vedel vydeliť na koľko vajec potrebuje,na okrúhlu s priemerom 30cm robím z 9 vajec,ale na 2 krát(6 a 3lebo formy nemám veľmi vysoké)

nanya, Po, 26. 07. 2010 - 00:26

a ako dlho a pri akej teplote pečieš takú piškotu? KvietokKvietok

sio, Po, 26. 07. 2010 - 08:01

keď je zo 4 a viac vajec tak na 150 stupňoch a keď menej ako 4 tak pri 165 stupňoch,no a čas veľmi nesledujemja vyberám korpus až vtedy keď sa oddeľuje od boku formy,ešte sa mi nestalo aby nebol prepečený

sona7, Po, 26. 07. 2010 - 06:00

...ja, peciem z 5 vajec,35 az 40 minut, pri teplote 150-160 stupnov...

Emily76, Po, 26. 07. 2010 - 06:21

Ja pečiem z falošnej piškoty - tu je recept
http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/falosna-piskota
to je na hranaty plech. Na okrúhlu formu dávam z 2 vajec a je vysoký ako min. zo 4 vajec riadna piškota. Takže ušetríš min. polovicu. Mne sa osvedčila. Milujeme hlavne kakovú a s parížskym krémom Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Aj žienky čo skúšali boli spokojné. Vyskúšaj si jedno upiecť a uvidíš.

pumpel, Po, 26. 07. 2010 - 12:53

minule som piekla 30cm priemer z 9 vajec a pred naplnením mal 8cm-extra som to merala,lebo ma to zaujímalo.a robím to takto:9 žĺtok,9 lyžíc vody a 5 lyžíc kryš.cukru vymiešam do penista.z 9 bielok vymiešam tuhý sneh,do ktorého zamiešam 4lyžice kryš.cukru.do žĺtkovej masy zamiešam ručne 9lyžíc hladkej múky,túto masu vlejem do snehu a jemne premiešam-naozaj jemne!!!a potom to pečiem pri 180stupňoch asi 25-30 minút.vyskúšaj a uvidíš.pekný deň

Emily 76 dnes som piekla korpus na futbalovu loptu podla Tvojho odporucania "falosnu piskotu" a teda poviem Ti bomba TlieskamTlieskamTlieskam ! Z dvojitej davky /6 vajičok,..../ som mala 2 korpusy, al pologulu v miske aj v tortovej forme, krasne, vysoke Áno . No skutočne som veľmi spokojná. Ďakujem za recept BozkávamKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama