reklama

Ako dlho vydrží trasený krém

tibora , 31. 07. 2011 - 22:13

reklama

ahojte babenky,zasa sa na vás obraciam s otázkou, určite mi budete vedieť poradiť Pohoda , chcem vedieť váš názor. Chcem dať do svadobnej torty trasený krém a zaujímalo by ma ako dlho vydrží, resp. či je vhodný, aby sa nepokazil. Ma s tym niekto skusenost? Ja ho dávam riadne do torty ale také sa skonzumujú hneď na druhý deň. Ďakujem za každú radu ObjímamObjímamObjímam


reklama


reklama

Hudy, Ne, 31. 07. 2011 - 22:22

Ja ho robievam tak, že deň pred zarobením krému tú šľahačku prevarím, aby dlhšie vydržala...dám vychladiť a na druhý deň zarobím krém. Aj pri parížskej nechám šľahačku zovrieť, tortička je potom dobrá aj 5-ty deň, tak nech sa zadarí Mrkám

ĽubkaT, Ne, 31. 07. 2011 - 23:18

Dievčatá, možno hlúpa otázka, ale ako prevárate šľahačku? Len ju vyliať do hrnca, nechať prevrieť a potom odložiť do druhého dňa. Potom už len vyšľahať?

Hudy, Po, 01. 08. 2011 - 13:54

Ľubka áno, presne tak, ako si napísala. A na parížsku plnku len roztop v tej šľahačke čokoládu, priveď do varu a nechaj vychladiť, na druhý deň vyšlahám aj so stužovačom (smetafix) a je super plnka...

ĽubkaT, Po, 01. 08. 2011 - 18:42

Hudy, ďakujem. Parížsky som tak robila, len som si nebola istá, ako so šľahačkou, ktorá sa bude "čistá" šľahať v iný deň. Ešte raz ďakujem.

JANAAB, Ne, 31. 07. 2011 - 23:19

kamoška robila trasený vo štvrtok a v sobotu bol v torte už skysnutý krém a torta bola v chladničke, ja by som na svadobnú neriskovala, ovocie a šľahačka táto kombinácia nie je práve na výdrž celý den na stole, aspon tak u nás nechávajú torty, no možno ak bude nadalej takáto zima tak "no problem" Chichocem sa

tibora, Ne, 31. 07. 2011 - 23:32

Janaab, teraz si ma nastrasila riadne PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie , hoci aj mna to napadlo. Aku plnku by ste mi teda do svadobnej torty poradili? Zakaznicka nechce maslovu a ja si neviem poradit Plačem . Ake plnky davate do svdobnych Torta vy? Za kazdu radu som vďačna Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

JakubTN, Ne, 31. 07. 2011 - 23:54

Ak nechce maslovu, tak by som poradil tvarohovy krem, na stranke je recpet alebo potom pouzit rastlinnu slahacku, napr. Ken Presto..mozem odporucit

dasak, Po, 01. 08. 2011 - 07:27

ja som dcére robila na meniny trasený krém, z časových dôvodov som to robila v piatok, oslava bola v nedeľu a ja som tortu dojedla v utorok. Boli tam zavarené marhule a nič tomu nebolo ...bolo aj teplo, tortu sme samozrejme mali aj vonku, ale iba na čas nevyhnutný Mrkám
ale do svadobnej - to asi nie... to skôr ten tvarohový - je úžasný, chutí ako smotanový, nie je tam cítiť maslo a teraz som ho robila v čoko verzii (z čoko pudingu) a mne to véééľmi chutilo.

ja som robila svadobnu - v piatok bola hotova, v sobotu som ju hodinu viezla (v tych velkych horucavach pred 2 tyzdnami), celu sobotu az do rana bola na svadobnom stole, v nedelu som si cast z nej viezla domov a este v pondelok sme z nej jedli, bola super.. krem bol v poriadku.. mozno zalezi aj od toho, aku zaruku ma slahacka.. alebo ako sa s tym vsetkym pracuje.. ja som ju mala cely cas v chladnicke, ked som vyslahala krem, hned som dala do torty a po naplneni sla torta do chladnicky.. rychlo som urobila MMF a potiahla.. hrubsou vrstvou.. potahovka ti tortu "zakonzervuje"..
mam skusenost z konca juna, ked som robila torticku na oslavu, na ktorej som aj ja sama bola, oslavovalo sa v zahrade, torta bola na stole (sice v tieni, ale aj tak bolo dost teplo) a ked sme ju konecne rozrezali, vo vnutri bola uplne tuha a chladna.. takze ja sa traseneho nebojim.. odskusala som si ho "na vlastnej kozi" Mrkám

adamira, Po, 01. 08. 2011 - 12:57

ja som plnila v utorok a v sobotu bola OK ,
trvanliva slahacka je OK
Ved si urob test, aj si zamaskrtite - troska kremu odloz nechaj v chladnicke a troska vonku .... a overis si to, ja som to tak skusala....

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama