reklama

Marlenka

Pridal/a Meggie dňa 21. 07. 2011 - 11:44 - Recepty Meggie
Marlenka, Recepty na torty, Meggie

reklama

alebo niečo na ten spôsob, nám to chutí :) Mala som zopár receptov a skúšala som ich. Dopracovala som sa nakoniec k tomuto, kde som si čo to upravila...

Ingrediencie
500 gramov maslo
3 kusy vajce
3 polievkové lyžice med
300 gramov kryštálový cukor
400 gramov hladká múka špeciál
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
1 kus Salko
1 kus karamelový puding
15 gramov kypriaci prášok do perníka
Postup

Cesto:

Nad parou si rozpustíme 1 maslo, po roztopení pridáme med a dobre premiešame. Pridáme cukor - prešľaháme a nakoniec pridáme vajíčka. Vymiešame do penista.

Do tejto zmesi pridáme polovicu múky s PDP a sódou bikarbónou (necelá čl - len zarovnaná, rozmiešame v troške octu) a zamiešame - zatiaľ stále nad parou.

Potom odložíme z plameňa. Pridáme zvyšok múky a miešame aby sa ingrediencie dobre spojili. Cesto by malo byť vláčne, nie príliš husté. Nesmie tiecť.

Na papier na pečenie si obkreslíme buď tanier alebo niečo guľaté - ja som robila podľa spodku tortovej formy (cca 24cm) a v tenkej vrstve nanášame cesto, rozotrieme na tenko. Malo by trochu vyčnievať aj za obkreslený kruh.

Vyjde cca 8 - 9x.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 6-8minút. Treba dávať pozor, pečie sa to celkom rýchlo.

Po upečení plátov a vychladnutí si vezmeme opäť ten istý tanier alebo to podľa čoho sme obkresľovali na papier kruhy a obrežeme cesto. Obrezky dáme do misky - budeme ním nakoniec obsypávať boky marlenky.

Krém:

Na krém si vezmeme uvarené salko a vymiešame s druhým maslom. Ja zvyknem uvariť aj jeden karamelový puding s 300ml mlieka, vtedy je krému viac.

No a natierame na cestá. Keď to máme, natrieme aj boky torty a posypeme pomrvenými obrezkami, vrch pokvapkáme čokoládou.

Robila som aj poťahovanú marlenku (krstinovú 11). Nebolo to hrbolaté. Na vyhladenie nerovností som odrezky rozmixovala s k krémom a potrela tortu. Potom potiahla. Tak do pečenia. Ak nie je niečo jasné, pýtajte sa :P

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

dasak, Št, 21. 07. 2011 - 13:28

mňáááááááám, toto určite skúsim. vyzerá to fantasticky ÁnoTlieskamTlieskamTlieskam

mikinka, Ne, 24. 07. 2011 - 14:34

Tiež robím podľa tohto receptu a marlenka je fakt veľmi dobrá, len sa tak po nej zapráši Vyplazený jazykVyplazený jazykChichocem sa

Meggie, Po, 25. 07. 2011 - 14:32

Asi sme si recept rovnako upravili podľa toho čo nám pasuje :) Je fakt dobrá a to ja sladké moc nemusím Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama