Popis
Velmi dobrý kávový koláčik

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | Jedla som ho z jednej svadby a som ho skúsila po svojom a je výborný. |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Svetlé korpusy dva | ||
5 | kusy | vajec |
5 | polievkové lyžice | kryšt. cukor |
5 | polievkové lyžice | polohruba muka |
1 | balík | prášok do pečiva |
Kakaová piškóta asi z 5 vajec | ||
krém | ||
6 | kusy | vajec |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | kofila čokolády |
1 | polievková lyžica | kávy |
250 | gramov | masla |
250 | gramov | Helie |
Inštrukcie
Korpusy:
2 svetlé piškoty každá z 5 vajec, 5 pl. kryšt. cukor. 5 pl. pol.múky pr.do peč.
Tretia hnedá piškota z 5 vajec s pridaním 2PL kakaa.
Krém:
Z 6 vajec, šľahaný nad parou, pridať 12 pl. kryšt.cukor, 1 vanilka. Po vyšlahaní pridať do krému 2 čokoládky kofila rozpustiť a 1 pl. kávy mletej alebo nesca. /já som dala mletú/spojiť s 250 gr.masla a 250 gr helie.
Postup plnenia k dolnému obrázku:
Dve svetlé piškóty zlepiť tmavým lekvárom. Natrieť menšou vrstvou krému priložiť kakaový plát,poliať vychladnutou kávou s trochou rumu /nesladenou/ na tmavý plát navrstviť ostatný krém.Vychladiť a posypať silnou vrstvou kakaa. Dobrú chuť
Poznámky
Na prvom obrázku je trochu iná verzia kofila rezov s piškótami a iným poradím korpusov.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 28223x
Komentáre
Dik aj za ten stvrty


Kelinko veliké DĚKUJI za recepty!



Ďakujem za recept




Keli veľmi pekne Ďakujem za recept.
dakujem zaa receptiky si zlatá že si si našla čas








Boze, ja som taka lenivaaaa, ja by som si ho dala,ale radsej upeciem 4 torty ako jeden rez....precooo???
Dakujeme krasne za recept, pre mna je to zatial len letne citanie 


Ale vsetky vyzeraju skvele, tak si urcite nieco budem musiet z toho vybrat 





nebud lenivá a začni piecť








super
to vyzerá, hneď si ho ukladám a vyskúšam
kofilu som vždy mala rada určite skúsim






uz sa pecie



a nieje tam privela plnky, ked az z 0,5 kg masla a helie???zda sa mi to dost vela...ci???? 




Babi prisposobte si krém podla vás ,já som to preto tak písala lebo robím základný vaječný krém vo velkom množstve a potom to delím na rezy podla chuti a množstvo kolko treba.Ak vám vystane dajte kludne do mrazničky a dá sa použiť po rozpustení na iný nový rez.Alebo rozdelte na menej vajec.
Keli ja by som dala aj 4 kofily.ja som robila jeden kolac,tam isla kofila do slahacky na vrch kolaca,ale skusim urobit
Prosím o radu - co je helie,děkuji
Lidka Helia je slovenský tuk,niečo ako palmarín a hera ale trochu lahodnejší.Ale možeš kludne dať aj váš tuk čo predávajú v čechách.
keli 62 - děkuji za radu
keli 62 - děkuji za radu

Mńam kofilu zbožnujem od detstva , vyskúšam :-D