Velmi dobrý kávový koláčik
Na dva svetlé korpusy: | ||
10 | kusy | vajce |
10 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
10 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
2 | balíky | prášok do pečiva |
Kakaový korpus: | ||
5 | kusy | vajce |
5 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | polohrubá múka |
1 | balík | prášok do pečiva |
2 | polievkové lyžice | kakao |
Krém: | ||
6 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
2 | kusy | Kofila čokoláda |
1 | polievková lyžica | káva |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | Helia |
Korpusy:
2 svetlé piškoty každá z 5 vajec, 5 pl. kryšt. cukor. 5 pl. pol.múky pr.do peč.
Tretia hnedá piškota z 5 vajec s pridaním 2PL kakaa.
Krém:
Z 6 vajec, šľahaný nad parou, pridať 12 pl. kryšt.cukor, 1 vanilka. Po vyšlahaní pridať do krému 2 čokoládky kofila rozpustiť a 1 pl. kávy mletej alebo nesca. /já som dala mletú/spojiť s 250 gr.masla a 250 gr helie.
Postup plnenia k dolnému obrázku:
Dve svetlé piškóty zlepiť tmavým lekvárom. Natrieť menšou vrstvou krému priložiť kakaový plát,poliať vychladnutou kávou s trochou rumu /nesladenou/ na tmavý plát navrstviť ostatný krém.Vychladiť a posypať silnou vrstvou kakaa. Dobrú chuť
Na prvom obrázku je trochu iná verzia kofila rezov s piškótami a iným poradím korpusov.
Ďalšie recepty
Kelinko veliké DĚKUJI za recepty!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keli veľmi pekne Ďakujem za recept.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem zaa receptiky si zlatá že si si našla čas
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Boze, ja som taka lenivaaaa, ja by som si ho dala,ale radsej upeciem 4 torty ako jeden rez....precooo??? Dakujeme krasne za recept, pre mna je to zatial len letne citanie Ale vsetky vyzeraju skvele, tak si urcite nieco budem musiet z toho vybrat
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nebud lenivá a začni piecť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super to vyzerá, hneď si ho ukladám a vyskúšam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
urcite vyskusam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kofilu som vždy mala rada určite skúsim
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
uz sa pecie a nieje tam privela plnky, ked az z 0,5 kg masla a helie???zda sa mi to dost vela...ci????
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Babi prisposobte si krém podla vás ,já som to preto tak písala lebo robím základný vaječný krém vo velkom množstve a potom to delím na rezy podla chuti a množstvo kolko treba.Ak vám vystane dajte kludne do mrazničky a dá sa použiť po rozpustení na iný nový rez.Alebo rozdelte na menej vajec.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keli ja by som dala aj 4 kofily.ja som robila jeden kolac,tam isla kofila do slahacky na vrch kolaca,ale skusim urobit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Prosím o radu - co je helie,děkuji
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Lidka Helia je slovenský tuk,niečo ako palmarín a hera ale trochu lahodnejší.Ale možeš kludne dať aj váš tuk čo predávajú v čechách.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keli 62 - děkuji za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
keli 62 - děkuji za radu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mńam kofilu zbožnujem od detstva , vyskúšam :-D
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dik aj za ten stvrty