reklama

Vaječný šľahaný krém nad parou bez pary

Pridal/a renatka77 dňa 04. 06. 2011 - 09:24 - Recepty renatka77
obrázok k receptu

reklama

Každý pozná obľúbený šľahaný vaječný krém, ale skúšali ste ho robiť v mikrovlnke? Možno tu už niečo také je, ale mne to uľahčilo život tak sa s Vami chcem podeliť, možno to niekomu pomôže :0)

Ingrediencie
6 kusy vajce
300 gramov kryštálový cukor
2 kusy vanilkový cukor
2 kusy maslo
Postup

Ja osobne nerada šľahám nad parou, mám nato viac dôvodou, asi som aj lenivá :0) trošku, veľa mís a to teplo hlavne teraz v lete brrr. Našla som niekde tento nápad a veľmi som sa potešila.

Takže vajička vyšlaháme vo väčšej mise vhodnej do mikrovlnky spolu s cukrom a vanilkami, šľahám dovtedy kým z toho nieje biela hustejšia pena, veď vy čo to robite nad parou to poznáte.

Potom šľahač odložím a šupnem misu do mikrovlnky, nastavím si cca 5-8 min, záleži od mikrovlnky na najvyšší ohrev.

Potom ju len spustím a sledujem si čas, približne každých 30 sekúnd premiešam vareškou, ak nemáte digitálnu mikrovlnku stačí počítať do 30 :0). Treba dávať pozor na to miešanie aby z toho nebola sladká praženica.

Hotové je to keď má konzistenciu redšieho pudingu, vlastne to vyzerá tak ako keď to šľaháte nad parou.

Potom už len do toho zašľahať maslo alebo ochutiť ako ste zvyknuté, kakao, čokoláda, griláž atď.

Doplňujúce poznámky

Príjemné pečenie, odporúčam vyskúšať :0)

Celkový čas
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (1 hlas)

reklama


reklama

No tento recept je už tu a je pod názvom nebičko v ústach...ja ho robím do každej torty s obmieňaním-čokoláda, jahoda,mandle orechy kto čo chce...ale diki Chichocem sa

piska82, Ne, 05. 06. 2011 - 18:16

no tak toto musím vyskúšať a ked sa podarí tak zbohom otrasné šľahanie nad parou Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheTlieskamTlieskamTlieskam

necadí že je to druhýkrat lebo ja som o tom nevedela a teraz sa mi to zíde

Dakujem pekne za receptik. Vidis este, ze si ho sem dala Áno ...ja som o nom ani len netusila a uz takmer pol roka sa odvazujem na slahany nad parou, ale tak isto sa mi z viacerych dovodov do toho nechcelo Chichocem saChichocem saChichocem sa a teraz to konecne mozem vyskuuuuuuuuuusat ÁnoÁnoÁnoZlomené srdce Takze si ma zachranila Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Som rada že to niekomu pomôže, treba to skúsiť, určite sa podarí, len nato v tej mikrovlnke nesmiete zabudnúť, aj to sa mi už stalo Hambím saHambím saHambím saChichocem saChichocem saChichocem sa

a ja to robím tak, že si na jedno žltko dávam tak 8dkg cukru a ten si dám uvariť na bubliny (cukor s troškov vody variť až kým cez očko nefúkame bubliny ako s bublifuku) a toto potom vmiešame postupne pomalíčky do žĺtok a zároveň miešame mixerom. je to ešte jednoduchšie Úsmev a do toho keď to vychladne tak už len maslo alebo kto čo dáva do plniek ÚsmevÚsmevÚsmev

xxmzlxx, St, 08. 06. 2011 - 14:23

leocka1912 ak som správne pochopila tak tam bielka nejdu???na koľko žĺtkov dávaš jedno maslo???

ahoj, no ja to tak od oka, podľa toho akú potrebujem mať plnku, ale na týchto 6 žĺtkov dávam tak 300-400g masla.

Vyborný napad, určite vyskúšam, lebo aj ja neznášam stáť pri šľahaní pad parou Veľký úsmev a teší ma že nie som sama Chichocem saChichocem saChichocem sa

Babulky poradte mi
keď som robila tento krém klasicky nad parou po primiešaní masla v kréme boli cítiť krištaliky. ale cukor bol určite roztopený.
pomozte mi čo som spravila zle. :(

Alisia1, Št, 16. 06. 2011 - 12:51

Ahojte, prosím vás môžem si tento krém urobiť dnes, dať do chladničky samozrejme a zajtra ráno plniť? Veľmi pekne ďakujem za radu.

Myslím že to kľudne môžeš urobiť dopredu aspoň sa ti poriadne vychladí. Veľa úspechov Úsmev

no ja som urobila den do predu a potom som rozdrvila platy jak sa to nedalo natret... :( tak asi vybrat dost popredu z chladnicky :)

...ja si vždy robím krém dopredu a treba ho vybrať a potom sa s nim robí dobre, mne stačí tak 1/2 hod....

Je to potom dosť tuhé ale to je na tom dobré že drží torta pokope Mrkám . Pred natieraním skôr vybrať a ide to v pohode TortaTortaTorta

súhlasím je dosť tuhý , ale aspoň sa človek nebojí v týchto horúčavách

Veď to idem robiť trojposchodovú a dúfam že tento krém do nej bude dobrý Mlčím , mám obavy v tomto teple....

vavka, Št, 30. 06. 2011 - 11:24

Už som vyskúšala, perfektný nápad. Ďakujem. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

alka65, Po, 04. 07. 2011 - 14:34

tak babulky ja tiež nerobim nad parou lebo sa mi tam nechce vystat jamu ele ešte jednoduchšie vajcia s cukrom dam dam do takeho hrnca z hrubšim dnom a dam nam na plynak miešamam do horuca s vareškou ktora ma rovny koniec aby sa to nepripalilo potom prelejem do mixeru a dam šlahat necham vychladnut a pridam čo treba maslo atd.....

dakujem za recept, tiez som ho tu este nevidela. chcela som sa spytat, ze ci vajicka sa slahaju cele? (bez toho aby som zvlast bielok a zvlast zltok) a druha otazka, ci sa maslo pridava hned do tepleho kremu alebo az po vychladnuti? dakujem krasne. tiez som slahany krem este nerobila, lebo sa mi nechce pri dvoch malych detoch stat pri sporaku. Veľký úsmev

Vajička sa šľahaju cele, maslo pridávam ešte do teplého krému a poriadne prešľahám, pekne sa to spojí, neviem ako ostatní.......nech sa podarí.... Slnko

renatka77 - vdaka za radu. uz som ho skusala a bol fakt super. robila som syncekovi na krstiny v nedelu. a dnes si prisli zobrat z torticky opat. Veľký úsmev ze bola vyborna. taka lahucka, ziadny tazky krem a velmi tuha Veľký úsmev je fakt super. mozem odporucit. len som nevedela, ako dlho sa co slaha. som sa bala, ze aby som to malo neslahala. ale podarila sa. Veľký úsmev vdaka za recept.

Ahojte skúšala som už ten krem nad parou, ale priznám sa, že mi chutil ako umelá hmota. Nemôžem si pomôcť, dúfam, že sa nehneváte,......zaujímalo by ma, či ho naozaj tak všetci vaši zákazníci majú tak radi :D( alebo je len lacnejší)
Ja som ho musela skombinovať s pudingovým, aby to aspoň trochu chutilo. Neviem možno som mlsná, ale nie je nad parížsky originál so šlahačkou. Tým však nechcem nikoho uraziť, veď ako sa hovorí: sto ľudí, sto chutí. :D

DidaCS, Ne, 29. 01. 2012 - 21:09

veľmi pekne ďakujem za recept, väčšina tort je plnená týmto... chutí skvele... obmieňam príchute, ale najlepšia je s čokoládou 52% a kvapkou rumu... ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

DidaCS, Ne, 29. 01. 2012 - 21:09

veľmi pekne ďakujem za recept, väčšina tort je plnená týmto... chutí skvele... obmieňam príchute, ale najlepšia je s čokoládou 52% a kvapkou rumu... ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

To som rada, aj ja ho často používam, aj grilážový s orechami mňááám :0)) Váľam sa od smiechu po podlahe

Faolan, St, 21. 03. 2012 - 01:09

No vyborne,tiez casto robim kremy nad parou,uz mam dost aj ja trva to dlho.Toto musim vysusat,nevidela som to tam predtym,takze mat to druhy krat je v pohode Úsmev No urcite to zajtra vyskusam. TlieskamTlieskam

Skús je to jednoduchšie ako nad parou, aspoň pre mňa, potom daj vedieť ako to dopadlo Slnko

Tak držím palce, ja som ho zase robila, torta vydržala aj ked v týchto horúčavách sa všetko topí Plačem

marycka, Po, 09. 07. 2012 - 13:57

no tak dievcence robola som ho ale Plačem dopadlo to zle.Asi som ho mala malo vyslahany.Ked som ho dala do mikrovlnky super,ale ako som isla davat maslo,tak sami roztopil.Ale nakoniec som spravila pudingovi a spojila som ich a bol vynikajuci az nato,ze teraz mam do foroty TlieskamTlieskamTlieskam

ÁnoÁnoÁno ako si sa vynašla xi skôr si myslím že asi si ho mala dlhšie mikrovlnkovať Úsmev

jasomto, Ne, 11. 11. 2012 - 21:22

uf, tak krém nad parou robíme už roky. recept sa dedí z generácie na generáciu. ale do mikrovlnky by som to určite nedávala. aj marshmallow cukríky som rozpúšťala nad parou. a ide to... mikrovlnka, to je len biznis. pokiaľ môžete, tak sa jej vyhýbajte...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama