reklama

Čokoládová plnka - moja najobľubenejšia

Pridal/a JankaL dňa 27. 05. 2009 - 10:11 - Recepty JankaL
obrázok k receptu

reklama

Táto plnka ma u mojich blízkych veľký úspech.

Ingrediencie
10 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 polievkové lyžice voda
30 gramov kakao
50 gramov čokoláda
250 gramov maslo
1 kus žĺtok
Postup

POSTUP: cukor, vodu, kakao a čokoládu uvaríme na sporáku - pozor, treba častejšie miešať-prihára. Po vychladnutí v miešame do masla vyšľahaného so žĺtkom. (ja ten žĺtok dávam do hmoty na sporáku). Ja pridávam ešte na kúsky najkrajanú čokoládu.

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.2 (5 hlasov)

reklama


reklama

šušu, Po, 01. 06. 2009 - 11:11

prosím povedzte mi koľko tej plnky si mám urobiť na tortu knihu zatvotenú podotýkam aj vrátanie zdobenia ďakujem

neviem sice ake rozmery ma ta torta zatvorena kniha, ale z toho mnozstva uvedeneho v recepte sa mi naplnili dve cukrarske vrecka 26 cm; t.j. asi na plnenie a ozdobenie klasickej okruhlej torty s priemerom 23 cm; plnku som pouzila do kokosiek, preto to neviem odhadnut na tortu, ale spekulovala by som, ze na tu knihu treba min. dve az tri davky z pov. receptu.

daanaa, Ut, 09. 06. 2009 - 22:24

ja plnim tuto plnku casto torty, na klasicku, asi 35x30 cm, pouzivam na jeden plat, jednu davku a kombinujem to na striedavo s karamelovou plnkou,,,
cize, jeden plat, 1 hera (pouzivam vylucne iba heru, nezraza sa)a jedna davka plnky, na vrchne cesto a boky 1,5 davky, mozno ti to troska pomohlo

tak dnes som skusala tuto plnku a je fantasticka, na to som este dala banany a hotova mnamka

čaute, skúšala som tiež túto plnku - chuťovo vynikajúca - ALE: neviem, čo sa stalo, proste akoby sa mi v nej zrazil cukor, chutila tak pieskovo - chrúmala pod zubami. Čo som spravila zle??? chcem ju robiť znovu, ale nejak by som sa rada vyhla tomu chrúmaniu

gentana, Pi, 19. 06. 2009 - 09:22

Ahoj Martuska,hodne zalezi aj od cokolady,niekedy ked ju roztopoim tak je ties ako piesok,ze sa neda pouzit ani na kolac aj ked ju precedim

mikri, Št, 25. 06. 2009 - 10:49

A ktorú čolokádu používate orion, figaro alebo nejakú inú? Predpokladám že to je várová...? A to žltko varíš s tým cukrom, čokl. atď?

pachola, Št, 25. 06. 2009 - 11:03

ja som tú plnku vyskúšala,dobrá jemná robila som z dvoch dávok na dve torty dávala som čokoládu varovú a takú asi 70% neviem názov taká v štvorcová v tmavohnedom obale ďakujem za receptZlomené srdce

zuziDK, St, 28. 10. 2009 - 12:58

plnka je super ale cukor s vodou treba najprv dobre rozpustit, lebo mi tam zostal chrumkat tak som to zamaskovala tou struhanou čokoladou a bola v pohode.

zuziDK, Po, 21. 06. 2010 - 11:08

už som ju robila viac krát ,teraz je vždy hladká superBozkávam

ludkaa, Ut, 09. 02. 2010 - 23:01

tiez mi to "zpieskavelo" Smútok A to som cukor vo vode uplne rozpustila. Pouzila som varovu cokoladu figaro. Kde som urobila chybu??? Na chut dobra len chrume pod zubami ako keby ste jedli piesok a nie plnku SmútokSmútok

timka20, Pi, 14. 05. 2010 - 14:21

tiez som pouzila figaro ale ked som ju dlhsie povarila a poriadne miesala tak "piesok" zmyzol

Ludenka, Ut, 22. 06. 2010 - 10:06

ahojte babulky,čo sa týka cukru ja mám recept s práškovým cukrom, dávam tam celé vajíčka na sporák do hmoty a po 5min miešaní odstavím a do vrelého dám várovú čokoládu z Lidla, ale 150g! to je doležité, pretože potom tá plnka chutí ako čokoláda naozaj.Do vychladnutého dám ešte 250g masla-je to zaručená super plnka vynikajúcej chuti.:-Vyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskam P

yeticek, Ne, 01. 08. 2010 - 11:14

Fantastický krém, rýchla príprava a vynikajúca jemná chuť .. Veľmi pekne ďakujem! Super super super !!! Áno

ahojte, tak robila som tu čokoládovú plnku, vynikajúca....odporúčam, a určite ešte vyskúšam

Bejulik, Št, 02. 06. 2011 - 09:36

Baby, a mohla by som použiť namiesto čokolády aj nugátovú nátierku? Ďakujem Slnko

zuzmag, Po, 28. 05. 2012 - 23:19

Ahojte chcem sa vas opytať je tento krém vhodný aj pod poťahovku????

Becka, Po, 03. 09. 2012 - 19:41

Ahojte ÚsmevÚsmev , mám takú otázku. Zdá sa mi, že tam ide priveľa masla, nemám veľmi rada maslové plnky, ale je to len môj odhad. Tí čo ste ju vyskúšali, nie je priveľmi maslová?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama