reklama

Kinder Bueno

Pridal/a Edka dňa 24. 02. 2008 - 18:53 - Recepty Edka
Kinder Bueno, Recepty na zákusky, Edka

reklama

Veľmi chutný zákusok, nie veľmi sladký, na prípravu nie je náročný.

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy bielok
6 polievkové lyžice práškový cukor
2 polievkové lyžice polohrubá múka
2 polievkové lyžice strúhanka
1⁄2 balík prášok do pečiva
15 dekagramov orechy
Krém:
1 liter mlieko
4 balíky vanilkový puding
6 kusy žĺtok
25 dekagramov práškový cukor
10 dekagramov čokoláda
25 dekagramov Hera
Ostatné:
  Nutella
2 balíky BeBe keksy
3 balíky prášková šľahačka
Postup

Korpus: Bielka vyšľaháme s práškovým cukrom na tuhú penu, pridáme múku, do ktorej sme zamiešali prášok do pečiva a preosiatu jemnú strúhanku. Vylejeme na plech, ja pečiem na papieri na pečenie. Na vrch nasypeme posekané orechy. Pečieme pomaly asi 20 minút. Na ešte teplý plát natrieme Nutellu. Necháme vychladnúť.

Krém : Z mlieka, zo žĺtkov, z pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding. Po vychladnutí na izbovú teplotu pridáme Heru a veľmi dobre vymiešame. Krém rozdelíme na dve časti , do jednej pridáme rum a môžeme aj vanilkovú arómu , do druhej pridáme roztopenú čokoládu.

Plnenie: Na Nutellou natretý plát natrieme vanilkový krém a prikryjeme BB keksíkmi ,ktoré sme namáčali v mlieku s rumom. Na keksíky ide čokoládový krém a po vychladnutí vyšľahaná šľahačka . Zdobíme ako chceme. Veľmi chutný zákusok!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 3.5 (2 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

henka, St, 05. 03. 2008 - 21:05

trochu mám obavy z toho máčania keksíkov do mlieka Smútok či sa to rýchlo nepokazí...nemyslím, že o týždeń, ale ke´d sa mi nevopchá do chladničky, tak musí byť vonku...no a za pár hodín...od rána do večera...alebo cez noc...do čoho by sa to dalo máčať aby to malo podobnú chuť a nehrozila "behačka" ?

Edka, Št, 06. 03. 2008 - 17:21

Nemusíš sa báť , nič sa nikomu nestane.Slnko To nie je veľa mlieka a ja Ti ručím zato , že nebude mať kedy sa pokaziť !Vyplazený jazykVyplazený jazyk

Janina, Pi, 07. 03. 2008 - 19:36

To cesto je len z bielkov, alebo sa tam potom pridávajú aj žĺtka? V surovinách uvádzaš do cesta 6 vajec, ale v postupe len bielka a do krému žĺtka. V surovinách na cesto je ešte 15 dkg n - sú to tie orechy na posypanie cesta, čo sú uvedené nižšie,alebo tam niečo chýba. Ďakujem za info. Jana

Edka, Ut, 11. 03. 2008 - 08:13

Janka ! Prepáč, už som to opravila , v ceste sú len bielka , a na poszpanie treba tých 15 dkg orechov. Tak je to v poriadku . Maj sa , dúfam ,že bude chutiť , potom sa prihláKvietokSlnko s !

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama