reklama

kakaova poleva


reklama

ahojte dievčatá, nakolko ma manzel alergiu na cokoladu, chcela som urobit kakaovu polevu, kakao moze ale nejaka zlozka z cokolady mu proste vyvolava alergiu, Mala som recept:100g praskovy cukor, 100g rastlinneho tuku-dala som Palmin-to je nieco ako cera-biele, tusim z kokosoveho masla, dalej 2 lyzice kakaa a lyzicu mlieka vsetko som to nad parou miesala, lenze na spodku sa mi akoby zrazil cukor s kakaom a na povrchu len mastna kakaova skvrna asi 0,5 cm plavala, vobec sa to neroztopilo, nakoniec som poliala len tym mastnym-stuhlo to, ale skoro vobec nezakrylo hnedu plnku na povrchu rolady. Neviete nejaky zaruceny tecept? alebo inu prichut ktora sa podari? pripadne ako dlho zaschne na kolaci?vdaka za vsetky rady, postrehy, nazory...BozkávamBozkávamBozkávam


reklama


reklama

100 g masla alebo rastl. tuku, 40 g kakaa, 100 g prask. cukru; tuk rozpustit, pridat kakao a cukor a miesat, az kym nezacne hustnut, potom rychlo natriet na plnku

alebo

100 g prask. cukru, 0,5 dl mlieka, 10 g maizeny, 20 g kakaa, 100 g Cera; cukor zalejeme mliekom, pridame maizenu, kakao a stuz.tuk, vlozime do nadoby s horucou vodou a slahame do zhustnutia.KvietokSlnko

fani, Ne, 01. 11. 2009 - 11:17

Určite sa ti to stalo preto, lebo si mala silný plameň. Nezabudni, že všetko iba rozpúšťaš nad plameňom. Keď sa ti začne maslo roztápať, hneď daj preč z plameňa a miešaj.Kastrólik je dosť horúci a tak využi teplotu z neho. Hustotu polevy riadiš vlastne ty podľa teploty. Vyššia teplota-tekutejšia poleva.Túto kakaovú polevu robí naša rodina tretiu generáciu.8 gkg masla(ja dávam palmarín)8 dkg práškového cukru,2 lyžice mlieka a 2 dkg kakaa.Všetko rozpusti nad plameňom a nakoniec zamiešaj 1 kávovú lyžičku maizeny.Ak budeš postupovať podľa mojej rady, určite sa ti podarí. Tak držím palceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

ďakujem za rodinný recept vážim si to najbližšie vyskúšam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama