reklama

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup.

Pridal/a Irma dňa 25. 02. 2010 - 18:58
Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma

reklama

INGREDIENCIE
- piškótove cesto z 2-4 vajec, priemer 23 cm
- 2 ks šľahačka 33%, 500 ml
- 1 ks pochuťkova smotana 16 %, 250 ml
- 1 ks mäkký tvaroh (ako nátierkove maslo) 250 ml
- 2 ks želatiny, 3PL práškového cukru
- 250 g jahodova dreň
- 200 ml vody
Konečná úprava: na povrchu , ovocie zaliaté želatinou, šľahačkou

POSTUP
1. Piškotový korpus dáme na spodok tortovej formy.
2. Želatinu dáme do vody a necháme napučať.
3. Potom ju dáme na oheň a necháme rozpustiť podľa návodu.
4. Šľahačku, tvaroh, jogurt a práškový cukor pomiešame, rozdelíme do dvoch nádob.Do jednej primiešame jahodovú dreň.
5. Rozpustenú želatinu rozdelíme podľa množstva jednotlivých nádob.
6. Odoberieme z misky s jahodovou dreňou 2 PL masy a dobre zamiešame do rozpustenej želatiny.
7. Potom zamiešanú želatinu nalejeme naspäť do nádoby s jahodovou masou, zamiešame a vylejeme na korpus.
8. Ja som tu dala vrchný plát korpusu a na to nalejem bielu masu. 2 pl bielej masy dám do želatiny, zamiešam a vlejem do nádoby späť.
9. Nalejem na korpus. Uložím do chladničky stuhnúť, najlepšie na noc.
Minimálme po 2 hodinách dávam na povrch ovocie, ktoré potom zalievam čírou želatinou.
10.Dám dole papier na pečenie a potom ho upravujem ďalej podľa potreby.
11. Tu som tortu potrela šľahačkou a dozdobila jahodami namočenými v čokoláde.
Variácii tejto torty je neúrekom.
a) piškotove cesto biele, tmavé, na spodku torty alebo viac vrstvové
b) tvarohovo- jogurtovo-smotanová masa môže byť zložená v rôznom pomere,
c) ovocie môže byť umiestnené aj v tvarohovo-jogurtovej mase (rôzne bobuľovité ovocie ale aj kúsky ovocia)
d) do masy môžeme pridať kakao a keď ju kombinujeme s bielou masou dáva peknú kombináciu,
e) ovocie na vrchu môžeme kombinovať
f) hotovú tortu okolo obložíme piškotami, tyčinkami...


Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 1

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 2

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 3

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 4

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 5

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 6

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 7

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 8

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 9

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma, 10

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče, Irma

Tvarohovo-jogurtova torta - fotopostup., návod, Zákusky a koláče


reklama


reklama

Komentáre

Alena_K, Št, 25. 02. 2010 - 19:10

mnááám vyzerá nádherne a isto aj vynikajuco chutí,ako všetko,čo som od teba vyskušala.Vdaka Irmuška za všetky tvoje recepty.Cez víkend som skušala slané,su fantastické.Tuto tortu tiež vyskušam, lebo je to moja krvná skupinaTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

Irma vďaka za postup, dala si mi znovu chuť skúsiť to so želatínou, tomuto sa nevyhnem, keďže milujeme takéto dobrotky Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamSlnkoKvietokKvietokKvietok

Ludika, Št, 25. 02. 2010 - 23:03

Si velmi sikovna, mas vyborne recepty a vdaka,ze si ochotna sa s nimi podelit !!!

Irma, Pi, 26. 02. 2010 - 10:00

ÚsmevÚsmev ĎakujemÚsmevÚsmev
Dala som sem tento fotopostup na žiadosť viacerých žiadateliek. Som rada, že môžem pomôcť.
Pre mňa je to už rokmi zabehnutá rutina, pre niekoho novota, ktorá pomôže. Musím povedať, že u nás chutí táto s nekonečnými variaciami najviac.
Nie je moc sladká (nedávam do nej moc cukru), potom chutí aj tým čo nemajú radi sladké.
Prajem príjemnéVyplazený jazykVyplazený jazyk papakanie Vyplazený jazykVyplazený jazyk

Evina, Pi, 26. 02. 2010 - 10:56

Irmuška,nádherne si ju vyzdobila,toto sú najlepšie torty!!!!!!ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

Vyzerá fantasticky, určite vyskúšam, lebo zbožnujem tvarohové torty , veľmi pekne ďakujem za receptíkÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Irma, So, 27. 02. 2010 - 09:19

ÚsmevBozkávamBozkávam ďakujem BozkávamBozkávamÚsmev kto bol na stretku vo Vyšnej Boci mal možnosť jesť jednu z variacii tejto torty.Vyplazený jazykVyplazený jazyk

inuska, Ne, 28. 02. 2010 - 08:37

takto robím aj ja a myslím si že takto by mala vyzerať jogurtová torta teším sa že stále existujú cukrárky s chuťovými bunkami ktoré sú naladené na pravosť napr. jogurtu nie nejakých umelých náhrad v prášku týmto nechcem nikoho uraziť kto robí s práškovými náhradami len oceniť tých ktorý si dajú trochu námahy a vytvoria torty ktoré chutia naozaj po jogurte alebo tvarohu a ovocí som na Vás hrdá Pani IrmaChichocem saChichocem saÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

srdiečko mi podskočí pri tvojom nikZlomené srdce ,som hrdá Mrkám ,že ťa poznám osobneBozkávam

Irma, Ne, 28. 02. 2010 - 17:50

ÚsmevBozkávam ďakujem Vám dievčence veľmi pekne BozkávamÚsmev
Som velmi rada každej dobrej rade od vás ako aj receptu, ktorých je tu dosť.
Na oplátku prečo by som sa nepodelila s tým čo ja viem a pre niektoré je ten ktorý recept nevyskušaný TlieskamTlieskamZlomené srdceZlomené srdceÁnoBozkávamBozkávamObjímamObjímamObjímamObjímam

aj ja Ti ďakujem za postupZlomené srdce zo želatínou som ešte nerobila,určite to podľa tvojho postupu vyskušam,díkZlomené srdceSlnkoZlomené srdceSlnkoZlomené srdceSlnko

chcela by som sa spýtat, v prípade ked nepoužijem jahodovu dren , ale len kakao,dám to isté množstvo želatíny?dakujem

Ahoj Irma chcela som vediet kde si zohnala tu formu na tortu? je to klasicka okruhla forma, alebo je to len okraj?
Vdaka a komplimenti Zlomené srdce

Irma, Pi, 02. 09. 2011 - 19:14

ÚsmevÚsmev Ďakujem ÚsmevÚsmev
Je to rozťahovateľný "Tortový krúžok, priemer 16 - 30cm, z ušľachtilej ocele 18/10", dcéra mi to doniesla z Nemecka už dávnejšie. Dobré je na tom krúžku to, že je veľmi pevná.

domika, Št, 21. 02. 2013 - 16:56

chcela by som tuto tortu urobit do stvorcovej formy 25x25 cm, stacilo by mi jeden a pol davky? dakujem Úsmev vyzera super Slnko

Irma, Pi, 22. 02. 2013 - 20:20

Prepáč Úsmev dominika Úsmev nebola som na stránke.
Myslím, že jeden a pól dávky by bolo dosť ale to záleží od teba koľko tam hmoty dáš. Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama