reklama

Ovocné torty


reklama

Chcem sa opýtať všetkých, čo robíte ovocné torty (ovocie potreté želatínou), že aký korpus dávate? Klasickú piškótu? Ja som robila pre rodinu šľahačkovú a jeden povedal, že cesto je husté, bola to normálna piškóta (žĺtky, bielky...)Ovocie potierate normálnou želatínou od Dr. Oetker al. je na to niečo iné. Ďakujem


reklama


reklama

je aj sprej zelatinovy, kupila som ho v tych obchodikoch tu na boku dole.
je super, ked chces len tak postriekat ovocie, aby nezaschlo a bolo stale cerstve.

JANAAB, So, 19. 03. 2011 - 15:17

ja robím klasický piškot, ale dávam olej takže nie je taký suchý a je jemnejší, keď robím ovocné koláče a nemám čerstvé ovocie, vyberiem si ovocie s kompotu poukladám na korpus natretý džemom a uvarím puding zo šťavy čiže tam iba dám zlatý klas a vylejem horúci na koláč, a je mňammm

siska11, So, 19. 03. 2011 - 16:01

A ako sa volá sprej, hľadám a neviem pod čím mám hľadať

siska11, So, 19. 03. 2011 - 16:42

A ešte jedna otázka, ak robíte takéto, dávate len 2x korpus?

ja robim z 2 korpusov, tiez klasicka piskota a este som ju suchu nemala , plnku robim z 1 smotany a 1 slahacky s platkovou zelatinou a cukrom, rozne ovocie, a na vrch poukladam ovocie a zalejem platkovou zelatinou( ale namiesto vody pouzivam nalev z ovocia)nasi sa za tym idu pozabijat Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama