reklama

Punčová torta podľa Chiiqie

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 07. 01. 2010 - 20:06 - Recepty
Punčová torta podľa Chiiqie, Recepty na torty,

reklama

Veľmi chutná torta zaujímavá v reze.

Ingrediencie
Okrúhly korpus:
4 kusy vajce
120 gramov práškový cukor
120 gramov polohrubá múka
  trocha prášok do pečiva
Svetlá piškóta:
6 kusy vajce
180 gramov práškový cukor
180 gramov polohrubá múka
  trocha prášok do pečiva
Červená piškóta:
6 kusy vajce
180 gramov práškový cukor
180 gramov polohrubá múka
  trocha prášok do pečiva
  trocha potravinárska farba červená
Punčová zálievka:
8 decilitre voda
200 gramov kryštálový cukor
2 decilitre rum
Maslový krém:
300 millilitrov mlieko
1 balík Zlatý klas
  trocha cukor
125 gramov maslo
Ostatné:
  ríbezľový džem
Postup

Okrúhly korpus:

Najprv upečieme biely okrúhly korpus s priemerom cca 24 cm. Korpus upečieme zo 4 vajec, 120 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky, trošky prášku do pečiva. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, nakoniec pridáme sneh z bielok.

Dve piškóty:

Následne upečieme dve piškóty, jednu svetlú, do druhej pridáme červené farbivo. Na jednu piškótu potrebujeme: 6 vajec, 180 g práškového cukru, 180 g polohrubej múky, troška prášku do pečiva. Postup je rovnaký ako pri okrúhlej piškóte. 

Krém: Keď sú pripravené obe piškóty a okrúhly korpus, pripravíme si krém. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru (cukor pridáme podľa chuti) uvaríme hustý puding. Keď puding vychladne, pridáme do pudingu vyšľahané maslo a poriadne mixérom vyšľaháme. 

Skladanie torty:

Okrúhly korpus rozrežeme na dve polovice. Spodnú časť natrieme džemom.

Piškóty nakrájame na rovnaké pásy (asi 6-8 cm široké, podľa toho, ako to vyjde na plechu). Nakrájané pásy potrieme džemom. Prvý pás stočíme do slimáka, dáme do prostriedku spodného korpusu a potom k nemu striedavo pridávame ostatné pásy. Prvý pás červený, potom biely, a takto to striedame, kým sa nezaplní celý spodný korpus.

Potom na tortu opäť nasadíme tortovú obruč, aby sa to nerozpadlo počas polievania rumovou zálievkou. 

Rumová zálievka: 8 dcl vody, 200 g kryštálového cukru dáme uvariť, potom pridáme 2 dcl rumu. Zálievku môžete použiť celú, torta znesie veľa šťavy.

Potom vrch torty natrieme džemom a položíme druhú polovicu okrúhleho korpusu. Tortu dobre zaťažíme a dáme na noc do chladu. 

Na druhý deň potrieme tortu maslovým krémom a ozdobíme.

Dobrú chuť! 

Celkový čas
6 hod
Čas prípravy
6 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

erika43, Št, 07. 01. 2010 - 20:38

Krásna tortička.ÁnoÁnoÁno Tá prvá piškota, ked ju stáčaš sa nebude lámať?Ale vyzerá fakt výborne.KvietokTlieskamKvietokTlieskamKvietok

lenka.pavlanska (bez overenia), Št, 07. 01. 2010 - 20:45

erika, lame sa, ale potom ako sa napije tej zalievky, to v reze absulutne nevidno. ale pre lahsiu pracu si obcas ten jeden prvy plat navlhcim zalievkou Mrkám

dadka1, Št, 07. 01. 2010 - 21:06

no super som rada a este toto a na ten maslovy krem si dala co?potahovku?ak ano aku?myslim to ruzove?to je z coho?Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

lenka.pavlanska (bez overenia), Št, 07. 01. 2010 - 21:07

dadka, mmf, ine este nepoznam Mrkám

Korona, Pi, 08. 01. 2010 - 18:28

Lenka, perfektne si napísala celý postup, torta vyzerá krásne, dúfam, že niekedy naberiem odvahu a urobím ju, veľmi sa mi páči.Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykTlieskamTlieskamTlieskamTortaTortaTorta

lenka.pavlanska (bez overenia), Pi, 08. 01. 2010 - 19:08

dakujeeeem, snazila som sa to napisat co najzrozumitelnejsieMrkám

Vyzerá dobre. Ja robím niečo podobné, ale do zálievky dávam aj citron. šťavu a tie pásy čo sa skladajú namáčam do zálievky zmiešanej so želatinou, aby to lepšie držalo. Raz som tu dala aj recept /ale 4 mesiace dozadu/.TlieskamTlieskam

aby sa korpus pri stacani nelamal pouzi hladku muku na biskvit.je jemnejsi.

tak punčové koláče u nás idú....TlieskamTlieskamTlieskam, takúto tortu určite upečiem,vyzerá skvele, ďakujem,Slnko

tiny, Št, 14. 01. 2010 - 17:53

Krasna tortaÁnoÁnoÁno .Vyzera mnamkovoVyplazený jazyk .Ja by som chcela k tej "zalievke":ja som ju raz robila podla tohoto receptu,ale nechutilo mi to(aspon samotna ta zalievka ked som ju ochutnavala pred poliatim platov),tak som rozmyslala,ze co s tym,tak som do neho pridala vanilkovy cukor,tiez citronovu stavu,ako uz pisala lubkapav,ale stale tomu cosi chybalo,tak som tam pridala sirup-do 1/2 citronovy a do 2.1/2 malinovy...Tak nam to vsetkym velmi velmi chutiloVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk a odvtedy to robim uz len tak...SlnkoSlnko

dana11, Št, 27. 05. 2010 - 11:28

ahoj...krásna tortička.chcela by som ju dcerke urobiť,miluje punčáky. len ma zaujima,že ked sa tie korpusy navlhčia tým sirupom,a potom to chceš poťahovať nejakou poťahovkou...nepremočí sa z toho?z tých vlhkých korpusov?

lenka.pavlanska (bez overenia), Št, 27. 05. 2010 - 19:31

nie, nepremoci sa. urob, ako je napisane v postupe - potri maslovym kremom alebo dzemom, staci toMrkám

BRIGI, Št, 15. 07. 2010 - 15:17

Ahojte, možno budem mať blbú otázku, tie plátky všetky treba stočiť alebo iba tú strednú? Asi som nechápavá...

sio, Ut, 20. 07. 2010 - 22:07

no podľa mňa nie všetky,jednu stočiť do slimáka,položiť na stred torty a k nemu prikladať postupne pláty.Je je dna torta Brnenská krútená torta a aj tá sa tak robí.Ak sa mýlim tak ma opravte.KvietokKvietokKvietok

lenka.pavlanska (bez overenia), Po, 26. 07. 2010 - 19:09

szilviaVarga, robi sa presne tak, ako pisesMrkám

budúci týždeň mám robiť punčovú v živote som také niečo nerobila tak vyskúšam podľa tohto receptu vyzerá zaujímavo aj pekný efekt pri krájaní.Monika M.Slnko

lenka.pavlanska (bez overenia), Št, 02. 09. 2010 - 17:30

monika, vyskusaj, urcite neolutujes a budes spokojna. Vela stastia pri peceni Mrkám

leni ďakujem vyskúšam,dúfam,že zákaníčka bude spokojná,veľmi pekne to vyzerá na reze.Monika M.Slnko

Chcem sa opýtať na lekvár. Dáva sa len na spodný a vrchný plát?? 4i aj na tie stredné ktoré skrúcam?? Ďakujem Chcela by som ju v štvrtok robiť . :)))))

lenka.pavlanska (bez overenia), Ut, 15. 03. 2011 - 19:33

evelyn, ano, vsetky platy treba potierat Mrkám

Zakulka, St, 13. 04. 2011 - 21:45

Ahoj lenka, už sa chystám aj ja robiť túto tortu, lebo si praju punčovú, ale mám otázky: ja mám formu 32cm, takže neviem z koľkých vajec by to malo byť, mám si to vyrátať asi že, no to by nebol problem, a druhá otázka, tú formu mám bez obruče , iba formu, takže to po zaťažení asi budem musieť preklopiť na dosku, nespraví mi nič tá torta, kvôli tomu nálevu myslím.

lenka.pavlanska (bez overenia), Ne, 17. 04. 2011 - 20:55

Ahoj, este som to tak nerobila, ale myslim, si, ze preklopenie by nemal byt problem. Pocet vajec si skus preratat Mrkám, ale podla mna bude potom strasne velka Mrkám

bubina1, Po, 18. 04. 2011 - 21:43

ja by som tuto tortu chcela upiect manželovi na narodky...mam však len gelove farby...aj tie možem dat do piskotoveho cesta? a tá zalievka cukor-voda-rum je fakt v tom dobrá? netreba naozaj pridat nejakú punčovu aromu alebo niečo? a ak by som chcela vymeniť polohrubu múku na hladku, tak v takom istom množstve?

bubina1, Ut, 19. 04. 2011 - 22:15

torta upečena, poslakladana, zaliata, zatažena... som zvedava, čo sa z toho vykluje zajtra, pozajtra....

bubina1, Pi, 22. 04. 2011 - 11:06

torta je vynikajuca... najprv som bola vylakana co z toho bude...lebo bola celá mokrá... ale výsledný efekt genialny... a odporucam ludom čo nemaju radi prilis sladke torty...táto torta nie je presladená... Úsmev)))))

lenka.pavlanska (bez overenia), St, 27. 04. 2011 - 19:50

bubina, super, ze si si poradila aj sama Mrkám, nepozerala som sa na posledne reakcie, tak preto ta neskora odpoved. Ja farbim len gelovkami, aj cesto. A zalievka je ok, rum robi puncovu aromu Mrkám

hedinka, St, 08. 06. 2011 - 18:45

ja chcem spravit punčovu tortu v tvare kabelky,ako nato?robil to už niekto?dik

lenka.pavlanska (bez overenia), Ne, 19. 06. 2011 - 18:52

asi jedine ako platy na seba, tocit sa nebude dat

cirocka, Pi, 16. 12. 2011 - 17:31

idem na to - ale bude to ružové prasiatko potiahnuté na ružovo.. Úsmev

ada99, So, 17. 11. 2012 - 12:08

ja ju mám rozpracovanú, ale prečo sa mi ten korpus tak strašne mrví?

Vyskúšala som a radím vám robte ju presne podľa receptu. Nič netreba meniť. Je fantastická. Mňam, mňam, mňam ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Ahojte, robila som ju už 2x a je skvelá. Ale teraz by som chcela na ňu položiť ešte bábiku len sa bojím že sa mi rozpadne, keďže sa tam točí ten stred. Skúšali ste niektorá tak že ste na ňu dali ďalšie poschodie? Ďakujem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama