Popis
Veľmi chutné malé pohostenie.

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | čítala som na nete |
Čas prípravy | 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 30 minút |
Ingrediencie
1 | kus | pomázánkové maslo |
1 | kus | kyslá smotana |
1 | kus | toustový chlieb |
30 | dekagramy | šunky |
15 | dekagramy | tvrdého syra |
Inštrukcie
Na potravinársku fóliu rozložíme plátky syra - okraje by sa mali slabo prekrývat (stačí 2 mm) ... syr potreme pomazánkovým máslom ... poukladáme šunkou, posypeme struhaným chrenom (alebo z pohára) ... z toustového chleba okrájame kôrku, trošku ho dlaňou alebo válkom "postláčame", aby zvláčnel a poukladáme na šunku tesne vedľa seba ... chlieb potreme kyslou smotanou (celý kelímok) a posypeme sekanou petržlenovou vnaťkou alebo pažítkou. ... opäť nasleduje vrstva šunky a znova pomažeme maslom ... pomocou fólie všetko zvinieme do rolády ... zabalenú v potravinárskej fólii roládu šupneme minimálne na 2 hodinky do chladničky- roláda krásne zvláčnie.

Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 19899x
Komentáre
Už som použila miesto kyslej smotany aj tatársku omáčku a dovnútra pridala vajíčko a bolo to chutné.
Super, určite vyskúšam, vďaka
mňááááááááááááááááááááám, ale takto neskoro v noci


dnes ju vyskúšam spraviť
, zajtra má syn oslavu
potom napis ci chutila
Hmmmm,to vyzerá dobre,odskúšam.
super
toto vyskusam, budeme mat s muzom v lete "30" a "40" takze zhanam nejake zaujimave receptiky a toto vyzera uuuuzasne 
pridala som ešte pár skvelých receptov......hadam sa nimi budes inšpirovať.
skúšala som ju teraz na víkend, je supeeeeeeeeeeeeeer



, na buduce skusim miesto smotany pouzit majonezu.
Nie majonezu ale tatarku si tam daj to bude chutnejsie,, a skus si pridat uvarene a posekane vajicko aj to je mnamkove.
jedla som už hocijaké rolády ale chlebovú ešte nie určite vyskúšam.
Ja som ju robila teraz cez víkend je super a je to aj rýchlo hotové a ešte rýchlejšie zjedené.
aj vyskusam,dakujem
Túto chlebovú roládu používam vo svojich slaných tortách ako "rúčku kytice", ale ja do nej robím šunkovú a vajíčkovú pomazánku t.j. rozložím syr, natriem pomazánkou, položím šunku, natriem druhou pomazánkou, poukladám povaľkaný a kôrky zbavený toastový chlieb, natriem pomazákou a posypem na drobno nakrájanou farebnou paprikou, ztočím a nechám v chlade cca od večera do rána, potiahnem šupkou z uhorky a rúčka do kytice je hotová. Pri kyticiach sú malá roládky, to je vlastne zbytok chlebovej rolády.
dobry napad ......dakujem za radu skusim