reklama

glukózový sirup


reklama

Ahojte. Som tu novo prihlásená, ale už dlhšie sa chodím na túto stránku kochať a inšpirovať. Ste vážne dobré Tlieskam Teraz by som ale potrebovala poradiť. Chcela by som vyskúšať tú želatínovú poťahovku, ale mám dosť problém zohnať suroviny. Na glycerol mi v lekárni povedali, že ten už nemávajú, ale ako som sa tu dočítala ide to aj bez neho. Chcem sa ale opýtať na ten glukózový sirup. Mávajú už len práškovú glukózu a potrebovala by som vedieť, či ju nejako zvárate alebo použijete práškovú a upravíte hustotu?


reklama


reklama

zuzia, Pi, 11. 03. 2011 - 21:24

ahoj:)))ja som kupila ten glukozovy prasok(Glukopur) v lekarni a zvarila som ho s vodou
36ml vody ktomu pridas 64g glukopur neham to zovriet a povarim cca 1 minutu
ale dievcata pisali ze aj cukor zvaria s vodou ale to som neskusala
nech sa dari:)))

vroni, Pi, 11. 03. 2011 - 21:37

Bez Glycerinu to nerob, to je moc suche (praskave). V lekarni ho urcite maju, len ho niekeddy hechcu predat Smútok Chod do inej!A co sa toho gluk.sirupu , nic nekupuj :400 g krist. cukru, 200 ml vody a 1/2 caj. lyzicky kys. cirtonovej. Vsetko rozpustit nad ohnom.a nechat na miernom ohni asi pol hodinu. Nevarit!!! Na koniec 1/2 cl sody (neutralisuje). ...a mas glukosovy sirup Pohoda
maj sa Úsmev

Kisko, Ne, 13. 03. 2011 - 10:10

Ked urobím tolko glukozy,kolko zelatínu a cukru k tomu dávat,aby hnota bola Áno ,dakujem Zlomené srdce

katrina, Pi, 11. 03. 2011 - 23:28

ja robim len so zelatinovej potahovky a ten glycerin vobec nechyba(ja ho uz nedavam),ziadny rozdiel nevidim avsak ja pouzivam psenicny,kukuricky ci ryzovy sirup,je ovela lepsia hmota ako s glukozovym sirupom KvietokKvietokKvietok

henulka, So, 12. 03. 2011 - 11:07

Ja robievam zelatinovu potahovku uz tiez dlho a davam do nej med.Niekedy aj glycerin, inokedy nie.Velky rozdiel nie je. Robila som raz s glukozovym sirupom a bolo to hrozne.Neviem,kde som urobila chybu,ale s medom je to super.

katrina, So, 12. 03. 2011 - 15:59

henulka aj ja som uz robila s medom a bolo lepsie nez s glukozou..neviem mne sa glukoza akosi nepaci Slnko

jano1, So, 12. 03. 2011 - 16:35

ja zvarím praškovu glukozu s vodou 36ml vody a 64g glukozy potom si urobím cukrovy rozvar 30ml vody a 30g kryštalovy cukor a všetko po vychladnutí na 40 stupňov zmiešam spolu-používam to do čokohmoty Slnko

henulka, Pi, 18. 03. 2011 - 17:34

Katrina,
ja som si tiez zvykla robit s medom.Ta glukoza sa mi tiez nepozdava. U nas dostat kupit repikovy med,ten je taky bielucky.Robi sa mi s nim velmi dobre.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama