reklama

Vrchnák na bonbonieru


reklama

Dobry den vsetkym sikulkam, ktore su ochotne pomoct Úsmev
Mam v plane upiect na vyrocie tortu v podobe bonbonieroveho srdca. Viem ze vrchnak treba upiect z medovnikoveho cesta (mam uz zamiesene). Ale neviem ci mam tvar srdca piect vo srdcovej forme, v tej co aj piskotu. Alebo mam z medovniku vyrezat tvar, a piect na velkom plechu volne - nebude potom vacsi ako piskotovy korpus? Pouzila som korenie do pernika, nie medovnikovy kypr. prasok.
A mozem si takyto vrchnak potiahnut a ozdobit uz v utorok,ked torta ma byt az na sobotu? A pod potahovku mam dat maslo s cukrom, alebo ... ?

Dakujem za vsetky cenne rady!


reklama


reklama

vroni, Ne, 06. 03. 2011 - 11:52

Ja som piekla s medoveho, vyrezane, a na plechu upecene. Ak ti mozem poradit urob ho trochu mensi ako je torta, lebo ten potah budes mat o 1,5-2 cm väcsi. Ja som ten pernik natrela cokoladou...(pod potahovku). Pozri na moju stranku a na postup od lenkafab. Torta Ja si myslim ze ho mozes robit uz v utorok. Tam nic nie je co by sa pokazilo. Slnko Pockaj este co ti poradia ine babenky , tie su skusenejsie nez ja... Áno Vela stastia.

Zakulka, Ne, 06. 03. 2011 - 12:54

ja som si priamo na plechu na pečenie na papieri vyvalkala med.cesto a podla toho spodku tortoveho srdcoveho som ho vyrezala nožíkom a dala upiecť.S tym okrajom som ho mala o niečo väčší, takže to možeš vyrezať aj o 1cm menši poklop a môžeš si ho urobiť aj dopredu, ja som robila tyžden dopredu ale som si to potrela iba vodou.

Dakujem vsetkym za rady, ste zlate ze ste si nasli cas Úsmev Velmi ste mi pomohli. A Synduska ten fotopostup som videla ja ja. Len tam nebolo zrejme, cim sa medovnik potiera Úsmev Ale si strasne zlata ze si mi dala ten link. Dakujem! Vroni , Synduska aj Zakulka mate nadherne torticky !!! Kiezby som i ja take vedela !!! Ale raz hadam budem aj ja taka zrucna ako vy, aby som mohla aj ja ostatnym radit. Este raz velka vdaka!!!

ja som síce nerobila bonbonieru ,ale keď som zdobila perníky poťahovkou ,tak som ich natierala bielkom trochu rozhabarkovaným Úsmev

Mila Daduska a nebojis sa salmonely? Juj ja ako cert svetenej vody. Preto pouzitie bielka na lepenie co i len kvietkov u mna neprichadza do uvahy. Ale dakujem za Tvoju reakciu.

Sausen, Ne, 06. 03. 2011 - 15:45

uplny suhlas majuska,ja by som to neriskovala niky a uz vobec nie zakaznikom!na toto ja som hakliva,neviem si predstavit,ze objedam tortu pre male deti a tam je surovy bielok!paneboze Smútoklekvar,cokolada,alebo maslo s cukrom i fertich Úsmev nech sa dari Kvietok

Ja tiez vrch na sperkovnicku robim z medovnickoveho cesta,ale nepridavam do cesta pernikove korenie ani sodu bicarbonu a tak mi cesto nezvacsi svoj objem.Potahujem tak ako je v navode na tejto stranke.Srdiecko si vykrojim srdieckovou formou v ktorej peciem korpusy priamo na papieri ktory mam na plechu.Nepotieram nicim.Drzi to celkom dobre.Nech sa ti dari Slnko

Este raz chcem podakovat vsetkym ochotnym cukrarockam, ktore ste mi velmi pomohli. Tak vcera som potahovala ten vrchnak na bonbonieru. Kvietky dolozim az vo finale. NO tu som sa pytala na pecenie a trvanlivost cukrovninky, tak hadam nasledovny vysledok postaci ako dokaz. P.S.: som hrozna zase sa chvastam Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama