reklama

Parížske rožky

Pridal/a JANAAB dňa 20. 12. 2010 - 22:31 - Recepty JANAAB
Parížske rožky, Recepty na drobné pečivo, JANAAB

reklama

Lahodné a krehké rožteky s krémom

Ingrediencie
4 kusy bielok
300 gramov práškový cukor
150 gramov mleté orechy
3 polievkové lyžice hrubá múka
Postup

Bielka s cukrom a do odloženého zľahka primiešame orechy a potom postupne múku, dáme do sáčku na zdobenie a na plech s papierom na pečenie striekame tyčinky.

Sušíme najprv na 200 stupňov keď sa zdvihnú, stíšime na 150, po vybratí s rúry necháme na plechu vychladnúť.

Na chladné striekame parížsky krém /je tu už dosť receptov, je jedno ktorý/ a hneď aj čokoládujeme ponorením krémovej časti do čokolády.

Doplňujúce poznámky

najlepšie je máčať v čokoláde hneď lebo keď dlhšie stoja spodok zmekne a láme sa, chuťovo sú lahodné a rozplívajú sa na jazyku, u mňa sú to od zákazníkov najžiadanejšie koláče, odporúčam

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Sisja, Ut, 21. 12. 2010 - 08:23

Super, akurát sa ich chystám robiť, ako dlho sa sušia v rúre?

Ja robím takto, len tú teplotu nedoporučujem! Rožky sa náramne nemôžu piecť oni sa sušia cca 100 - 120 st. aj 3/4 hod.. KeĎ dvierka odchýlime jedine vtedy na 150 st. Inák ich dievčence budete mať trochu hnedé ako upečené a nie biele. Či sú hotové sa presvedčíme prstom potisneme a oni musia samé pekne hladko odísť od papiera. Správne upečené sú biele . trochu nadýchané ,objem zväčšený o trochu ako pôvodný. Neviem, mám takú skúsenosť. Pred ponorením do čokolády nech je dobre stuhnutý krém, aby sa neroztekal a čokoláda mierne teplá.

Sisja, Ut, 21. 12. 2010 - 10:48

Ďakujem lienka, vyskúšam, tak snáď sa podaria KvietokKvietokKvietok

JANAAB, Ut, 21. 12. 2010 - 17:10

ja mam na pečenie obyčajnú ruru nie teplovzdušnú, takže mi nehnednú, keď vydím, že sa rúra po stíšeni chladí pomaly tiež pootvorím, zabudla som spomenúť

ela1, Pi, 24. 12. 2010 - 10:07

ďakujeme za recept . TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam Ja mám tiež skúsenosť že by sa mali sušiť ako piecť ale možno to záleží aj od typu rúry a už vôbec neoporúčam piecť pri pootvorenej rúre ak máte novú kuch.linku a novú rúru, lebo si to odpíšete.

s lienkou 100 nesuhlasim,ze rozky sa nepecu,ja ich robim tiez a peciem ich pri 200,treba si ich sledovat a vobec nezhoria. Vyplazený jazyk

JANAAB, So, 25. 12. 2010 - 22:11

asi záleži aj na tom čí ich chcete sypké tak usušené, alebo vnútri trošíčka lepkavé ako keď pečiete snehove rezy Chichocem sa

m_onika, Po, 27. 12. 2010 - 22:54

ja suším tieto isté pri 100 stupňoch a pri zatvorených dvierkach na teplovzdušnej rúre....ešte nikdy som ich nemala zlé....,mám to aj v recepte,že sa nesmú piecť,ale len sušiť....robím to tak už asi 10 rokov.

JANAAB, Ut, 28. 12. 2010 - 15:53

ja ich tiež nepečiem! na 200 ich mám iba 1-2min./skúste a nebudete ľutovať/ oni sa pekne nafúknu a stíšim na 150 stupňov na obyčajnej rúre tá sa s teplovzdušnou nedá porovnať, takže proste tiež suším Veľký úsmev , a robím ich asi 8 rokov, teplovzdušnú mám v kuchyni a tej by som určite nedala viac ako 100 stupnou, prepáčte babenky, že som to hneď neuviedla na pravú mieru, ale zabudla som Chichocem saChichocem sa , takže nepiecť ale sušiť Úsmev

Korona, Ut, 28. 12. 2010 - 20:17

..aj ja robím presne ako monika, NEPEČIEM ale SUŠIM Vyplazený jazykVyplazený jazyk

Ahojte pridam sa ku ostatnym komentarom, robim ich asi pol roka, a kedze medzi tym mi zistila celiakiu, tak som ich vyskusala spravit z bezlepkovej muky /PROMIX UNI/. A veru aj take bezlepkove su na nerozoznanie od klasickych. Len krem nerobim zltkovy s mukou ale pudingovy - kakaovy. Takze smelo odporucam aj bezlepkacom. Úsmev))

no ja mam recept aj uplne bez muky.ani som nevedela ze tam neaka ma ist.7 bielkov,pol kg kr cukru a pol kg orechov.vyjde mi to asi na 60ks.a tiez susim.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama