reklama

lahky ale pevny krem bez masla


reklama

dievcata prosim Vas o radu, tu nemci nie su zvyknuti na maslove kremy, ja teda vacsinou robim pudingovo maslove alebo salkovy, pripadne s makkeho tvarohu. Neviete par dobrych osvedcenych receptov kde nejde maslo ale plnka pritom pekne drzi tvar a nerozteka sa? Ziadaju si "lahsie" kremy...


reklama


reklama

Ahoj. Ja robím z rastlinnej smotany, stužovač a kompot( väčšinou mandarinkový),prípadne smotana s tvarohom - to už podľa chuti.

Kisko, Po, 27. 12. 2010 - 14:56

Alebo traseny krém skus,to je lahky bez masla: 2 pudingy Dr.Oetker OLLÉ vanilkovy /bez varenia/,2 smotana na slahanie 2 mandarinkovy kompot- vsetko dat do misky,dobre zatvorit a a cez minutu potriast a je hotovy

Boyle, Po, 27. 12. 2010 - 15:52

Ľahký smotanový krém do ovocnej torty alebo torty Malakoff:
10 g želatíny nabobtnať v 100 ml mlieka alebo ovocnej šťavy, alebo džúsu, vína... Nabobtnanú želatínu zahriať k varu v mikrovlne (nesmie sa prehrievať, lebo by nezrôsolovatela)
2 žĺtka vyšľahať v pare s 1 vanilkovým cukrom (20 g)a dvomi lyžicami lyžicami práškového cukru. do uvarených vliať horúcu želatínu a miešať, kým vychladne.
Vyšľahať 250 ml šľahačky a postupne pridať do polovychladnutého krému.
Krém rýchle natrieť na korpus, potretý džemom a obložený ovocím v otvárateľnej forme a nechať stuhnúť. Na vrch možno naliať zafarbený roztok čírej želatíny (v kompotovej šťave, sirupe, griotke...) Znovu obložiť ovocím a ozdobiť šľahačkou. Po stuhnutí vo forme obrezať, boky potrieť šľahačkou. Ak ju poťahujem, dávam navrch korpus a boky 2x potieram maslovým krémom.
Miesto ovocnej šťavy možno pridať jogurt, alebo zmixovaný tvaroh, vtedy nechávam želatínu nabobtnať v minimálnom množstve vody. KvietokKvietokKvietok

ivča, Po, 27. 12. 2010 - 19:57

bosorecka určite aj ja vyskúšam,vždy je dobré vyskúšať niečo nové,dakujem

vdaka dievcataaaa postupne vyskusam urcite vsetky najprv pre nas doma a dam na kost muzovi do prace a budem cakat ohlasy...

tilli, Ut, 28. 12. 2010 - 16:46

ja mam rada parizsky alebo jogurtovy - slahacka (nevem ci tu mozem napisat obchod a presny nazov...ak cches poslem ti to mailom-je to slahacka urcena pre cukrarov-bezne v obchode ju nekupis)vyslahana s cokoladou alebo jogurtom - netecie a nechuti vobec umelo-akurat pod potah by som ju nedavala..

Prosím vás dievčatá, viete mi poradiť a odporučiť aký je dobrý krém ( alebo hmotu ) na vytvorenie kvietkov a ozdôb na torty, cupcake a pod. ? Aby to pekne držalo tvar ? Chcela by som to vyskúšať cez cukrárske vrecúško s nástavcami. No neviem aký je ten správny. Ďakujem krásne :)
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama