Popis
lahodné a krehké rožteky s krémom

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | dávno dávno jedna pani cukrárka |
Čas prípravy | 2 hod |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 2 hod |
Ingrediencie
4 | kusy | bielka |
300 | gramov | práškového cukru |
150 | gramov | mleté orechy |
3 | polievkové lyžice | hrubej muky |
Inštrukcie
[img_assist|nid=117009|title=|desc=|link=node|align=left|width=100|height=75]nad parou vyšľahame bielka s cukrom a do odloženého z ľahka primiešame orechy a potom postupne múku, dáme do sáčku na zdobenie a na plech s papierom na pečenie striekame tyčinky, sušíme najpr na 200 stupňov keď sa zdvyhnu stíšime na 150, po vybratí s rúry necháme na plechu vychladnúť. Na chladné tieš striekame parížský krém /je tu už dosť receptov, je jedno ktorý/ a hneď aj čokoládujeme ponorením krémovej časti do čokolády[
Poznámky
najlepšie je máčať v čokoláde hneď lebo keď dlhšie stoja spodok zmekne a láme sa, chuťovo sú lahodné a rozplívajú sa na jazyku, u mňa sú to od zákazníkov najžiadanejšie koláče, odporúčam
Recepty:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 11995x
Komentáre
Super, akurát sa ich chystám robiť, ako dlho sa sušia v rúre?
Ja robím takto, len tú teplotu nedoporučujem! Rožky sa náramne nemôžu piecť oni sa sušia cca 100 - 120 st. aj 3/4 hod.. KeĎ dvierka odchýlime jedine vtedy na 150 st. Inák ich dievčence budete mať trochu hnedé ako upečené a nie biele. Či sú hotové sa presvedčíme prstom potisneme a oni musia samé pekne hladko odísť od papiera. Správne upečené sú biele . trochu nadýchané ,objem zväčšený o trochu ako pôvodný. Neviem, mám takú skúsenosť. Pred ponorením do čokolády nech je dobre stuhnutý krém, aby sa neroztekal a čokoláda mierne teplá.
Ďakujem lienka, vyskúšam, tak snáď sa podaria


ja mam na pečenie obyčajnú ruru nie teplovzdušnú, takže mi nehnednú, keď vydím, že sa rúra po stíšeni chladí pomaly tiež pootvorím, zabudla som spomenúť
ďakujeme za recept .


Ja mám tiež skúsenosť že by sa mali sušiť ako piecť ale možno to záleží aj od typu rúry a už vôbec neoporúčam piecť pri pootvorenej rúre ak máte novú kuch.linku a novú rúru, lebo si to odpíšete.
s lienkou 100 nesuhlasim,ze rozky sa nepecu,ja ich robim tiez a peciem ich pri 200,treba si ich sledovat a vobec nezhoria.
asi záleži aj na tom čí ich chcete sypké tak usušené, alebo vnútri trošíčka lepkavé ako keď pečiete snehove rezy
ja suším tieto isté pri 100 stupňoch a pri zatvorených dvierkach na teplovzdušnej rúre....ešte nikdy som ich nemala zlé....,mám to aj v recepte,že sa nesmú piecť,ale len sušiť....robím to tak už asi 10 rokov.
ja ich tiež nepečiem! na 200 ich mám iba 1-2min./skúste a nebudete ľutovať/ oni sa pekne nafúknu a stíšim na 150 stupňov na obyčajnej rúre tá sa s teplovzdušnou nedá porovnať, takže proste tiež suším
, a robím ich asi 8 rokov, teplovzdušnú mám v kuchyni a tej by som určite nedala viac ako 100 stupnou, prepáčte babenky, že som to hneď neuviedla na pravú mieru, ale zabudla som 
, takže nepiecť ale sušiť 
..aj ja robím presne ako monika, NEPEČIEM ale SUŠIM

Ahojte pridam sa ku ostatnym komentarom, robim ich asi pol roka, a kedze medzi tym mi zistila celiakiu, tak som ich vyskusala spravit z bezlepkovej muky /PROMIX UNI/. A veru aj take bezlepkove su na nerozoznanie od klasickych. Len krem nerobim zltkovy s mukou ale pudingovy - kakaovy. Takze smelo odporucam aj bezlepkacom. :-)))
no ja mam recept aj uplne bez muky.ani som nevedela ze tam neaka ma ist.7 bielkov,pol kg kr cukru a pol kg orechov.vyjde mi to asi na 60ks.a tiez susim.