reklama

Medovníky od Jarinky

Pridal/a Jarinka dňa 16. 11. 2008 - 17:01 - Recepty Jarinka
Medovníky od Jarinky, Recepty na medovníky, Jarinka

reklama

Moje medovníky

Ingrediencie
240 gramov med
300 gramov práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
180 gramov Palmarin
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
750 gramov hladká múka T 650
3 kusy vajce
Cesto:
2 čajové lyžičky škorica
2 čajové lyžičky klinčeky mleté
1 balík prášok do pečiva
70 gramov hladká múka T 650
Na potretie:
1 polievková lyžica voda
1 kus vajce
Bielková poleva:
175 gramov práškový cukor
1 kus bielok
1 čajová lyžička citrónová šťava
1 čajová lyžička Gustin
Postup

Tmavý med, pr. cukor ,van. cukor, tuk a sodu za stáleho miešania na miernom ohni necháme zovrieť.

Odstavíme a do horúceho nasypeme 750 g hl. múky a rozmiešame.

Do mierne vychladného /asi po 10 min/ dáme 3 vajcia a perníkové koreniny so škoricou a prášok do pečiva. Dobre vymiešame. Používam el. šľahač a metly na kys. cesto.

Cesto dáme do potrav. folie a necháme stáť do druhého dňa.

Pred pečením ho vyberieme z chladu a necháme aspoň 3 hod stáť, aby malo izbovú teplotu.

Potom do cesta zapracujeme ešte 70g - 100g hl. múky a vykrajujeme tvary.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 5 -7 min. podľa veľkosti tvarov.

Potierame hneď po upečení a zdobíme na druhý deň. Musia sa tzv.vydýchať.

Bielková poleva: Najviac sa mi osvedčil považský práškový cukor. Ak máme väčšie vajíčka, namiesto 175 g cukru, dáme 200. Dôležité je cukor 2x preosiať. Polevu treba miešať 20min.

Prajem veľa zdaru!

Celkový čas
52 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
7 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

erika.t, Ne, 16. 11. 2008 - 19:56

Ďakujem že si nezabudla keď vyskúšam dám vedieť ako dopadli.Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama