reklama

Marschmallow

Pridal/a Palmi dňa 27. 11. 2010 - 19:20 - Recepty Palmi
obrázok k receptu

reklama

Za čerstva základ pre MMF a po stuhnutí cukríky

Ingrediencie
150 gramov cukor
50 millilitrov voda
1 polievková lyžica med
8 gramov želatína
3 polievkové lyžice voda
1 štipka soľ
  kus aróma
Postup

Želatínu dať do 3 pl vody ( prípadne aj farbu), premiešať a nechať napučať.Medzitým cukor, vodu(ak so šťavou z kompótu hneď je aj farebné aj príchuť má) a med dať zovrieť, potom už len na miernom ohni variť 3 - 4 minútky. Má vzniknúť taký hustejší číry sirup.

Trošku sirupu odobrať a ihneď rozmixovať so želatínou. Pridať zvyšný sirup, arómu a soľ. Mixérom pomaly rozmixovať, aby sa všetko dobre spojilo a potom vyšľahať, kým sa neťahá. A toto je základ pre MMf = roztopené cukríky.

Ak chceme cukríky pripraviť do zásoby: Do nádobky napr.od nanukovej torty dáme olejom potretý papier na pečenie, vylejeme naň masu, zakryjeme naolejovaným papierom a dáme do chladničky na 2-3 hodiny. Kuchynskými nožnicami nakrájať na kocky a obaliť solamyl a práš.cukor 1:1.

Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

kika777, So, 27. 11. 2010 - 20:19

zeby bolo po probleme so zhananim bielych cukrikov? Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa to by bolo uuuzasne, dakujem za receptik, urcite vyskusam TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

jeee, Palmi ma predbehla Chichocem sa . Tiez som po odskusani sem chcela pridat recept. Odporucam, robila som v stredu. Akurat mi vysla trosicku kremova farba - davala som kukuricny sirup - nabuduce dam bud bielu farbu, alebo namiesto kukuricneho sirupu radsej glukozu. Inak MMF bol fakt super a aj ako cukriky sa mi zdali menej sladke ako kupovane. Tiez som vyhadzovala ruzove cukriky do kosa Mrkám
Takze odporucam! ÁnoÁnoÁno
A dakujem Palmi

Kisko, Ne, 28. 11. 2010 - 16:55

Nemoze to byt iba normálna zelatina,tortové zelé ani zelatinovy stuzovac su nevhodné na cukriky,ani na potahovku.Znacka moze byt hociktorá Áno

Osobne som pouzila zelatinu od Dr.Oetker z krabicky, kde je 5 sacikov - praskova zelatina...

Palmi, Po, 06. 12. 2010 - 16:50

ja som tiez robila so želatínou od Dr.Oetker, ale dobrá je aj z kauflandu - biely sáčok a farebné kocky na prednej strane

ankab, Ne, 05. 12. 2010 - 13:59

Môže sa použiť miesto kukuričného sirupu glukóza?A kde ju dostať?Alebo keď dám med nebude MMF žltý?
A ešte jedna otázočka,musím tú hmotu nechať vychladnúť a potom roztápať alebo môžem hneď pridávať práškový cukor a urobiť poťahovú hmotu?To by bolo senzačné keď netreba zháňať cukríky.

Kisko, Ne, 05. 12. 2010 - 14:24

Ja robim s glukozou,od medu nie je cisto biela, a hned más dávat cukor,najprv polovicu a zvysok po mensich dávkach KvietokKvietok

Zakulka, Ut, 21. 12. 2010 - 21:26

chcem sa spýtať, či toto množstvo nahradí jeden celý balíček kupovaných cukríkov , tzn . 175g? Ked ano, tak toto je ten najužasnejši vymysel na svete. TlieskamTlieskamTlieskam

Takže to zhltne okolo 600g-800g práškového cukru na poťahovku?

Zakulka, Po, 07. 02. 2011 - 14:45

ano zhltne to tolko, lenže ona ta hmota je dobrá asi len hned po zarobení, lebo ja som nepoťahovala hneď, dala som ju do sačika, a ked som poťahovať chcela spravila sa mi na povrchu akoby taká škrupina a aj som to nahriala v MW, lenže škrupina sa nerozpustila , a muselo to isť do koša. Ak mate niektorá skusenosti, budem rada aby ste sa podelili, všetko som robila podla receptu, všetko bolo ok, len prečo to v tom sačiku behom 4 dní toto spravilo - neviem. Smútok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama