reklama

plnky do torty


reklama

Šikovné žienky, akými najčastejšími plnkami - krémami plníte torty? Dávate jeden druh krému napríklad medzi tri korpusy, alebo to striedate? Chcela by som plniť falošným parížskym krémom. Nebude tá torta fádna, keď tam dám jeden druh krému? Slnko Ďakujem za odpovede.


reklama


reklama

jajce (bez overenia), Ne, 16. 05. 2010 - 14:22

ja tiež dávam viacero - nugátovú, karamelovú, orechovú, parížsku alebo čoko...

Falošný parížsky krém určite nebude nudný. Kto ho vyskúšal, tak iný ani nechceSlnkoSlnkoTortaTortaVyplazený jazykVyplazený jazyk

Jarka71, Ne, 16. 05. 2010 - 16:11

ja robim tiez striedavo ale aj cisto cokoladovu,podla zelania. len neviem robit parizsky krem - je niektora z vas ochotna poradit mi ako sa to robi. DakujemKvietokKvietokKvietok

Ahoj daj si variť 250 ml smotany na šľahanie s 35 Dkg kryšt. cukru a 2 žĺtkami, nesmie sa variť, odstav a pridaj 15 Dkg Cery a 10 Dkg kakaa. nechať dobre vychladnúť a pridať do 1/2 kg masla.SlnkoSlnkoSlnko

Janais, Ne, 07. 11. 2010 - 18:31

Originál parížsky krém je taký, že sa uvarí šľahačka 33% s čokoládou. Nechá sa vychladnúť a na noc sa dá do chladničky. Na druhý deň sa vyšľahá a hneď plní. Treba rýchlo naplniť a šup do chladničky, lebo v teple sa rýchlo topí. V torte potom drží dobre, keď zatuhne. Ja ho robím skoro každý týždeň, každý chce len ten. Je ľahučký a super chutí, dávam podeň jahodový džem. Recept je presne na 250 ml šľahačky 100 g varovej čokolády. Ja robím pol na pol s rastlinnou šľahačkou, ktorá sa ale nesmie variť. V polovici obyčajnej šľahačky si uvarím celú dávku čokolády a na druhý deň tam vylejem tú rastlinnú a vyšľahám. Dúfam, že som to napísala zrozumiteľne. Ak ešte niečo chceš vedieť,napíšem. A ešte na veľkú tortu veľkosti plechu dávam spolu 2 litre šľahačky.

Chcem sa opýtať tu rastlinnú slahacku tam davas uz vyslahanu alebo este len rozpusteny prasok v mlieku?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama