Cheescake

Popis

výborný

Cheescake - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod

Ingrediencie

150gramovmaslovych keksov (môžeme aj pridať, ak chceme hrubšie cesto)
125gramovmasla
3kusyvajcia
500gramovmascarpone
500gramovtvarohu (light, nie hrudkový)
3kusyvanilkové cukry (alebo podľa chuti)

Inštrukcie

Keksy rozdrviť takmer na prach, vymiešať s maslom na cesto. Maslo môžeme roztopiť a tak spojiť s keksami. Z vymiesenej hmoty vytvoríme na spodku formy cesto (ja to robím ako tortu, takže dávam do okrúhlej tortovej formy). Do formy dávam papier na pečenie, lebo niektoré keksy sa môžu prilepiť.

Mascarpone, tvaroh a vajíčka zmiešame mixérom dokopy a vytvoríme z toho krém, osladíme vanilkovým cukrom. Treba miešať kým sa cukor v kréme nerozpustí. Nalejeme, ak je hustejší natrieme na cesto. (hustota a maslovosť krému po upečení záleží od toho aký tvaroh sa použije).

Pečieme vo vyhriatej rúre 15-20 minút na 220°C a cca 20 minút na 110°C, resp. podľa potreby. Po upečení je dobré nechať tak deň odležať v chlade, ale dá sa jesť aj za 30 min. V lete môžeme dať na vrch maliny, čučoriedky, jahody alebo iné ovocie a zaliať tenkou vrstvou želatíny.

 

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Tak práve ju pečiem. Môžem sa ťa spýtať aké keksy používaš? mne sa to cesto zdalo strašne riedke a to som dala asi 200 g keksov. Inak cukru som tam dala asi 2 krát toľko. Dúfam, že sa to aspoň trocha podarí.

My máme radi karamelové, takže karamelové sušienky, ale robila som už aj s maslovými... a treba si to prispôsobiť, ja tiež keksov pridávam, niekedy aj 250g, aby to bolo hustejšie... a cukor samozrejme tiež treba pridať, keď chce niekto sladšie... Úsmev

TlieskamTlieskamTlieskam Ja milujem cheesecake, len ho nerobim, lebo by som ho zjedla cely sama... a to si nemozem dovolit. Chichocem saChichocem sa No dakujeme za receptik! TlieskamKvietokTlieskamKvietokTlieskamKvietokTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.