Broskyňový koláč

Popis

typický americký koláč

Broskyňový koláč - recept

Zhrnutie

Výnos
okrúhla tortová forma
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod, 30 minút

Ingrediencie

250gramovtuku
120millilitrovvoda
350gramovhladka muka
1⁄2balíkprášok do pečiva
1polievková lyžicakryštálový cukor

Inštrukcie

Suroviny na cesto poriadne vychladíme a vypracujeme cesto, do ktorého pridáme aj štipku soli. Cesto dáme na 1 hodinu do chladničky.

1 kg broskyň 100 g cukru 50 g múky 1 lyžička škorice 1/2 lyžičky muškátového orieška 30 ml citrónovej šťavy 20 g masla Broskyne nakrájame na mesiačiky, zmiešame s citrónovou šťavou, prebytočnú šťavu zlejeme. Zmiešame s ostatnými surovinami na plnku.

Z cesta vyvaľkáme 2 kruhy. Jeden dáme do tortovej formy, dáme plnku a prikryjeme druhým kruhom. Povrch torty potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrchný kruh narežeme v štyroch miestach. Pečieme 10 minút na 220°C, potom dopečieme /asi 35 minút/ na 175°C.

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁnoTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamZlomené srdceKvietok

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.