reklama

Zamatová torta

Pridal/a dasak dňa 25. 09. 2011 - 17:55 - Recepty dasak
obrázok k receptu

reklama

Kombinácia torty emotion a zamatovej rolády ;-)

Ingrediencie
Korpus:
4 kusy vajce
4 polievkové lyžice polohrubá múka
3 polievkové lyžice kakao
50 millilitrov olej
50 millilitrov voda
1 čajová lyžička prášok do pečiva
Biela plnka:
700 millilitrov mlieko
2 kusy vajce
2 balíky vanilkový cukor
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 polievkové lyžice polohrubá múka
200 gramov hladká múka
200 gramov biela čokoláda
100 gramov maslo
1 balík želatínový stužovač za studena
Čokoládová plnka:
250 gramov kyslá smotana
100 gramov čokoláda na varenie
Postup

Pôvodne som chcela robiť tortu emotion a nakoniec z toho vzniklo toto:

Cesto:

Z bielkov a cukru ušľaháme sneh, pridáme žltky, múku s kypriacim práškom, kakao, olej a vodu. Cesto vylejeme do formy vyloženej papierom na pečenie (priemer formy 24-26). Cesto pečieme pri teplote 180-190 stupňov cca 20 minút.

Pokiaľ sa pečie cesto, pripravíme si rumový rozvar a cesto ním dobre polejeme. Ja som si pripravila asi 1,5 dcl rozvaru a myslela som si, že to bude riadne mokré, ale nebolo to ani moc cítiť.

Biela plnka:

Do mlieka pridáme kr. cukor, vanilkový cukor, rozhabarkované vajcia a múku. Uvaríme puding. Do horúceho pridáme bielu čokoládu a maslo a miešame, kým sa čokoláda s maslom neroztopia. Necháme vychladnúť.

Pripravíme si podľa návodu želatínový stužovač a postupne do neho pridávame vychladnutú masu a vymiešame.

Čokoládová plnka(poleva): 

Roztopíme čokoládu a vmiešame ju do smotany. Necháme vychladnúť. Do budúcna by som dala viac čokolády alebo tiež želatínový stužovač (ale nie celý), aby to bolo viac tuhé.

Na korpus poliaty rozvarom dáme bielu plnku a necháme asi hodinu vychladnúť v chladničke. Robila som to pomocou tortovej formy. Keď to stuhlo, formu som opatrne dala dolu a celú tortu som natrela čokoládovou plnkou.

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama