reklama

Pruhovaný želé dezert

Pridal/a Tortyodmamy.sk dňa 13. 07. 2016 - 14:56 - Recepty Tortyodmamy.sk
Pruhovaný želé dezert, Recepty na zákusky, Tortyodmamy.sk

Dr.Oetker


reklama

Pripravte si jednoduchý osviežujúci letný koláč.

Ingrediencie
Želé:
3 balíky tortové želé žlté
700 millilitrov pomarančový džús
2 polievkové lyžice kryštálový cukor
Náplň:
500 gramov mascarpone
2 balíky vanilkový cukor
1 čajová lyžička vanilkový extrakt
200 gramov práškový cukor
1 balík želatínový stužovač
100 millilitrov voda
200 millilitrov smotana na šľahanie
Postup

Na želé:

  • 3 balíčky Tortového želé žltého Dr.Oetker
  • 700 ml ovocnej šťavy alebo džúsu
  • 2 zarovnané PL cukru

Na náplň:

  • 500 g mascarpone
  • 2 balíčky Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 1 KL Vanilkového extraktu Dr.Oetker
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker
  • 200 g práškového cukru
  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker
  • 100 ml vlažnej vody
  • 200 ml smotany na šľahanie

Ešte potrebujeme:

  • plech na pečenie (20 x 30 cm)
  • elektrický ručný šľahač

Postup:

1. Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.

2. Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka.

Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.

3. Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť (ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).

4. Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

Doplňujúce poznámky

Dezert môžeme podávať so šľahačkou a lístkom mäty alebo medovky.Na dezert môžeme pred naliatím poslednej vrstvy želé naukladať ovocie (napr. marhule alebo ananás).

Čo je mascarpone, krém s mascarpone v tortách a zákuskoch

Výnos
1 kus
Celkový čas
40 minút
Čas prípravy
40 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama