reklama

*marlenka* - bez valkania :-)

Pridal/a silviaf dňa 26. 06. 2009 - 13:09

aj ked nie original,ale chutnucka..
prvy krat som ju skusala a je fantasticka a mekucka bez cakania Úsmev
RECEPT som nasla na nete a nam velmi chuti Úsmev

*marlenka* - bez valkania :-), torta, Zákusky, silviaf, 1
Priemer 5 (7 hlasov)

reklama

reklama

reklama

Komentáre

MaťaM, Pi, 26. 06. 2009 - 13:34

už len okoštovať...Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk dáš nám receptík? nech si aj my pochutnáme

silviaf, Pi, 26. 06. 2009 - 13:48

*MARLENKA*
40 dkg hladkej múky, 1 hera, 3 celé vajcia, 1 pl sody bikarbony, 3 pl medu, 30 dkg krupicového cukru Plnka: 1 Salko, 30 dkg masla, 5 dcl mlieka, 2 vanilkové,alebo karamelové pudingy

POSTUP PRÍPRAVY

Vo vodnom kúpeli si roztopíme 1 Heru. Vyberieme z kúpela, pridáme 3 cele vajcia, dobre zamiešame. Pridáme cukor, sodu bikarbonu, med, hladkú muku . Všetko dobre zamiešame. Cesto naberačkou odobrieme a roztierame na papier, aby prečnievalo za vyznačený okraj( plytký tanier si obreslíme ceruzkou) . Pri pečení dávame pozor, lebo cesto sa pečie veľmi rýchlo. Pečieme pri 165°C.Po upečení ho obrežeme do požadovaného tvaru tak, že priložíme tanier a nožom obrežeme. Takto postup opakujeme 8 x. (ak ostane tak aj viac krát kým neminieme všetko). Odrezky si odkladáme a nakoniec na jemno popučíme - použijeme na posypanie koláča.
Plnka:
Salko varíme asi 1 hodinu v tlakovom hrnci...ak nemáme tak 2 1/2 hodiny a dolievame vodu ,aby bolo ponorené. Necháme vychladnúť.
Z mlieka puding. práškov urobíme puding a necháme vychladnúť.
maslo vymiešame so salkom a pridávame puding.
Zmes natrieme na pláty až do spotrebovania. povrch tiež potrieme a posypeme popučeným korpusom a posypeme orechami.

silviaf, So, 27. 06. 2009 - 02:35

za malo Úsmev
Nech chuti..no my sme si s manzelom vecer odkrojili a je naozaj velmi dobra..tento recept budem urcite robievat,je to rychle a velmi chutne Úsmev

silviaf, Ne, 28. 06. 2009 - 15:30

My ju uz jeme tri dni a je naozaj skvela.. fakt odporucam..
bjana,nieje za co.. Úsmev ja som ho tiez len na nete nasla Mrkám

Aliss, Po, 03. 08. 2009 - 21:23

vyzerá super a páči sa mi,že sa to nemusí vaľkať,keď robím medové,dosť sa nagúľamChichocem saZlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce

silviaf, Po, 03. 08. 2009 - 23:26

Mrkám ved pesne prave preto ma oslovil tento recept a je fak super Áno

ahojky baby a hlavne silvinka akurat skusam tvoj recept a zatial mi ide bez chyby.. tak sa straasne tesim ked ho uz dorobim a budeme ho papatVyplazený jazykVyplazený jazyk aj ja ti dakujem ze si ho sem dalaVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

cryonae, Ut, 27. 03. 2012 - 15:20

Preco treba salko tak dlho varit? A to mi v tlakaci neprihori? to tam mam len tak vyliat? sorry za blbe otazky, ale ja som so salkom este nerobila, dakujem!!!!

Salko sa varí v hrnci v zatvorenej plechovke Slnko , keď sa uvarí, nechá sa vychladiť v plechovke a až potom otvárať, inak by mohlo vyprsknúť von a obariť ťa...


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama